En kvinna tittar ut genom flygplansfönstret på stadssiluetten och solnedgången.

Billiga flygbiljetter från Stockholm Skavsta, Nyköping till Split.

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Flygresor från Stockholm Skavsta, Nyköping till Split

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
21. aug 27. aug
NYO
SPU
SPU
NYO
LC Busre EasyJet 2 stopp
Vueling Airlines Wizz Air 2 stopp
Från kr. 3 013:- Välj
7. jul 11. jul
NYO
SPU
SPU
NYO
Wizz Air 1 stopp
Wizz Air 1 stopp
Från kr. 3 248:- Välj

Från Stockholm Skavsta, Nyköping till Split

Split är en stad i centrala Dalmatien, i Kroatien. Detta är en vacker stad som omgivs av både berg och hav. Staden byggdes ursprungligen runt Diocletianus palats och Split är intressant att besöka då här finns många romerska murar, historiska torg och ett livligt nattliv.

Diocletianus palats i Split

Ett måste när du besöker Split är att se Diocletianus palats som finns med på Unescos världsarvslista. Det historiska centrum av Split är uppbyggd kring resterna av detta romerska palats.

Du kan välja att promenera runt för att uppleva palatset, men du kan också betala för att besöka de utgrävda resterna. Palatset har flera välbevarade huvudgator som ”Cardo” och ”Decumanus”. Detta romerska palats är berikat med ett par gotiska och Reinassance-byggnader. Palatset har fyra monumentala portar som är fascinerande att beskåda.

Split – Sport och bad

En av stadens bästa stränder heter Bacvice. För att nå denna strand så ska du promenera söderut längs hamnen från busstationen. Här finns också finns många caféer och trevliga bänkar att äta glass på. Vill man vara med om en fantastisk dyk och snorkling-upplevelse så avgår det båtar från hamnen i Split.

Många kända kroatiska sport-stjärnor är födda i Split, så lokalbefolkningen talar ofta om stadens stjärnor. Den mest kända sport-institutionen är fotbollsklubben Hajduk. Detta är svårt att undgå då många delar av staden är målad med klubbens färger och logotyp.

Split flygplats är efter Zagreb flygplats, det viktigaste i Kroatien. Det är en modern flygplats som erbjuder gratis wi-fi till alla besökare. Från Split flygplats finns flygningar till alla större europeiska städer och flera bra charterflyg. Flygplatsen är belägen ca 25 km väster om Split, nära staden Trogir. Flygbussar går från terminalen till staden och stannar vid den östra stadsdelen ”Riva”.

Gå inte miste om att upptäcka denna kroatiska pärla- Boka dina biljetter från Stockholm-Skavsta-Nykoping till Split redan idag!