Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Sydkusten med Arequipa

Sevärdheter

Arequipa (Arequipa)
Arequipa ligger 2325 m över havet och är omringat av ett vackert landskap med berg och vulkanen El Misti. Staden är ideel ifall du vill uppleva akitektur och arv från kolonitiden. Dessutom finns det många sevärdheter i områden nära Arequipa - exempelvis världens djupaste klyfta Colca Canyon.
Marknader (Lima)
Det finns flera marknader i Lima, fast det största ligger i norra delen av staden. Här kan du köpa allt du kan tänka dig. Marknaden är full av liv och lite kaotisk, och du ska vara uppmärksam på ficktjuvar. Dessutom finns det Polvos Azules och Indian Artisan Market - två fantastiska marknader. Fast var uppmärksam på att det är skillnad på priser och kvalitet beroende på vilken marknad du besöker.
Museo de la Inquisición (Lima)
Museumet berättar historian om den spanska inkvisition, och i museets källare finns det fängelsesceller och tortyrkammare från den tiden. Det finns guidade turer runt på både spanska och engelska, och du får inblick i en både speciell och förskräcklig historia.
Museo de la Nación (Lima)
Museo de la Nación har fantastiska utställningar om landets historia och våningarna är uppdelade så, att det finns en ny tid för varje våning. Det finns många figurer och tavlor, och museumet är fantastiskt ifall du intresserar dig för Limas historia.
Ica (Sydkusten med Arequipa)
Ica är en stad från kolonitiden med 150.000 invånare. Vädret är torrt och soligt på grund av stadens höga läge. Staden är omringat av öken, fast vatten från Rio Ica ger fruktbar mark för att odla viner. Det är möjligt att besöka en del av plantagerna och smaka Perus goda viner.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Arequipa
• Cuzco
• Lima
• Puno
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.