Villkor och förbehåll

Prisgaranti på flygbiljetter

Resesökmotorn travelmarket.se jämför priser på flygbiljetter och vi hämtar flygpriser från både flygbolag och onlineresebyråer.

Vi har en vision om att ge dig marknadens största och bästa utbud av flygbiljetter. Och som den enda resesökmotorn erbjuder vi dig nu en prisgaranti på den beställning som du genomför hos reseföretaget som vi har hänvisat till. Vi betalar nämligen ut mellanskillnaden till dig om du efteråt hittar den beställda flygbiljetten (som du hittat via travelmarket.se) till ett billigare pris någon annanstans på Internet. Naturligtvis med utgångspunkt i villkoren nedan.  

Så här omfattas du av prisgarantin


Läs våra övriga villkor nedan

Villkor för flygprisgarantin

 1. Du ska ha hittat din flygbiljett på travelmarket.se. Därifrån har du klickat dig vidare till det flygbolag eller resebyrå som säljer flygbiljetten. Och här har du sedan köpt resan.

  Prisgarantin gäller i 8 timmar från den tidpunkt då du har klickat dig vidare från travelmarket.se – dock senast till kl. 24.00 samma dag (lokal svensk tid).

  Om du ─ efter att ha köpt din flygbiljett ─ i detta tidsrum hittar samma flygresa till ett lägre pris och kan dokumentera det åt oss, är du som utgångspunkt berättigad att få utbetalt beloppet som motsvarar mellanskillnaden på din genomförda beställning och det lägre priset som du har hittat.

  Med den samma resan menas en flygbiljett (eller flera flygbiljetter) med samma antal personer och samma rutter, flygbolag, flightnummer, restid, antal mellanlandningar, avrese- och hemresedatum och tidpunkter.
 2. Om det i flygsökmotorn på travelmarket.se finns fler företag som erbjuder precis samma flygbiljett gäller flygprisgarantin för det reseföretaget som har den billigaste flygbiljetten. Vi förutsätter nämligen att du har valt den billigaste biljetten hos travelmarket.se. 

  Det ska vara möjligt att genomföra ett köp av den aktuella flygbiljetten hos reseföretaget. Det kan nämligen förekomma att det har skett ett fel hos reseföretaget. Flygpriset som uppges och visas i resesökmotorn kan därför ha ändrats när du kommer till reseföretagets egen webbsida. Därför är det inte möjligt att genomföra en beställning av den önskade flygbiljetten till det tidigare visade priset. Det kan bero på att platsen är såld eller att priset inte är 100% uppdaterat från reseföretagets sida. En situation som vi som resesökmotor tyvärr inte kan påverka.
 3. Prisgarantin gäller för det slutgiltiga priset på flygbiljetten som du beställer hos flygbolaget eller resebyrån och inte priset som du ser hos Travelmarket. Det vill säga att flygpriset ska vara inklusive eventuella avgifter samt tillägg för eventuella väskor, platsreservation, skatter och övriga avgifter m.m.

  Priset på den billigare flygbiljetten ska dessutom vara i samma valuta som den köpta flygbiljetten. 
 4. När du har beställt din flygbiljett hos flygbolaget eller resebyrån blir du omfattad av prisgarantin genom att anmäla dig till prisgarantin på travelmarket.se. 
 5. Det lägre priset som du hittar ska vara tillgängligt online på en webbsida som tillhör en resebyrå eller ett flygbolag. Och det ska vara möjligt att genomföra ett köp av den aktuella flygbiljetten – dock utan att du gör detta. 
 6. Flygprisgarantin omfattas inte av billigare flygbiljetter som köps i förbindelse med medlemspriser, bonusprogram, företagsavtal eller andra liknande rabattformer såsom ungdomsbiljetter, seniorbiljetter osv.
 7. En eventuell utbetalning från Travelmarket sker först när resan är genomförd och görs baserad på nödvändig dokumentation. Det betyder du ska skicka en kopia av ditt boardingkort så att vi har ett bevis på att resan faktiskt genomförts.

  Kopian av boardingkortet ska Travelmarket tillhanda senast 6 månader efter att resan är avslutad. Om vi inte har mottagit ditt boardingkort gäller inte garantin. 
 8. Det tas förbehåll för uppenbara tekniska fel, avbrott och skrivfel i priser från flygbolag och resebyråer.
  Travelmarket förbehåller sig rätten att ändra ovan nämnda villkor med en dags varsel, vilket dock inte påverkar redan registrerade prisgarantier jf pkt. 4. 
Travelmarket förbehåller sig rätten att ändra ovan nämnda villkor med en dags varsel, vilket dock inte påverkar redan registrerade prisgarantier jf pkt. 4. 
Kontaktupplysningar:
Mail: info@travelmarket.se

Du har anmält dig till prisgarantin och vill få mellanskillnaden utbetald

Du har inom tidsfristen hittat en billigare flygresa som annars är identisk med den som du har beställt. Och nu vill du använda dig av prisgarantin.

Den flygresa du har hittat är alltså billigare än den billigaste flygresan som du hittade på Travelmarket och som du därefter beställde hos en resebyrå eller flygbolag.
 1. Du ska läsa igenom villkoren grundligt för att vara säker på att du är berättigad att få mellanskillnaden utbetald. 
 2. Du ska försäkra dig om att du har all nödvändig dokumentation för att visa att du har hittat en billigare flygresa än den som du har beställt.

  Vi behöver nämligen både en kopia av din beställda resa och närmare information om hos vilket reseföretag du har hittat den billigare flygresan.
 3. Sök fram e-postmeddelandet som du fick från Travelmarket då du anmälde dig till prisgarantin och följ anvisningarna i meddelandet.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.