En solig kajpromenad med palmer, bänkar och utsikt över förtöjda båtar och staden i bakgrunden.

Resor till Albanien

Albanien har sol, stränder, historia, en vänlig befolkning och gastronomi på hög nivå.

Billiga resor till Albanien

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Malmö

Billiga resor till Albanien

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

  • Malmö

My Home Guest House
My Home Guest House Dubbelrum
Durres 3. okt från Malmö 7 nätter
1 912:- Välj
My Home Guest House
My Home Guest House Dubbelrum (utsikt över innergård)
Durres 18. sep från Stockholm 7 nätter
2 330:- Välj
My Home Guest House
My Home Guest House Dubbelrum
Durres 5. okt från Köpenhamn 7 nätter
3 655:- Välj
My Home Guest House
My Home Guest House Dubbelrum
Durres 8. okt från Göteborg 7 nätter
4 160:- Välj
Maestral
Maestral Dubbelrum
Sarandë 2. sep från Köpenhamn 7 nätter
5 096:- Välj
Brilant
Brilant Dubbelrum
Sarandë 28. sep från Stockholm 7 nätter
5 698:- Välj
Maestral
Maestral Dubbelrum
Sarandë 20. sep från Göteborg 7 nätter
6 898:- Välj
Bedöm resmål (5 omdömen)
4.4

Charterresor till Albanien – hitta dina resor på Travelmarket

Här skjuter det nya fram sida vid sida med gamla traditioner. Här tas resenärer emot med öppna armar av en befolkning som anser gästfrihet vara nationens främsta adelsmärke. Här tävlar 14 nationalparker om turisternas uppmärksamhet, medan solen strålar över hav och strand.

Med oerhört låga priser, ett brett utbud av möjligheter och en charterturism som fortfarande är relativt ny, är Albanien ett självklart resmål för alla som vill lära känna ett land som många har fördomar om och endast de få har besökt. Albanien har sol, stränder, historia, en vänlig befolkning och gastronomi på hög nivå. Om du hittar en av de billiga charterresorna till Albanien kommer din semester i Albanien säkert bli den första av många.

Albaniens kust
Albaniens kustlinje omfattar två hav: i norr Adriatiska havet från Velipoja till Vlora, i söder Joniska havet från Vlora till Saranda i söder. Adriatiska havskusten erbjuder långa familjevänliga sandstränder med lågt vattendjup. Bakomliggande pinjeskogar och många laguner erbjuder goda möjligheter för ekoturism och fågelskådning. En av de mest populära stränderna vid Adriatiska havskusten är Lalzi-bukten.

Den Joniska kusten är mer dramatisk med branta klippor som stupar ner mot stranden. Här är stränderna mindre, smalare och mer steniga, och vattnet är djupt ända in till strandkanten. Särskilt vid ön Sazan och Dhermi-stranden finns det bra dykmöjligheter med ett rikedom på flora, fauna, skeppsvrak, korallrev och arkeologiska föremål. De viktigaste stränderna på den Joniska kusten är Dhermi, Himara, Saranda och Ksamil.

Saranda ligger en halvtimmes båttur från Korfu och har en härlig sand- och stenstrand med kristallklart vatten. På grund av landets varierande klimat är det viktigt att du har koll på vilket semesterområde du föredrar innan du börjar söka efter charterresor till Albanien.

Albaniens inre
Albanien är packat med natur- och kulturu upplevelser.
Huvudstaden Tirana är ett charmigt kaos med hus målade i många färger.

Museistaden Berat (Staden med de 1000 fönstren) har karakteristiska vitkalkade osmanska palats, och Gjirokastra (Stenstaden) är ett utvecklingscenter för turism med fokus på kulturarv. I Gjirokastra kan du övernatta i ett av stadens många hus av osmanskt ursprung.

Durres är Albaniens viktigaste hamnstad, både från ett ekonomiskt och ett kulturellt perspektiv. Och året runt kan du uppleva otaliga festivaler och kulturella evenemang. I det sammanhanget spelar stadens amfiteater, som byggdes av romarna under 200-talet, en viktig roll.

Utanför städerna breder landskapen ut sig. I den nordöstra delen av landet, vid gränserna till Montenegro och Kosovo, reser sig Tropoja-bergen över det omgivande landet som klippöar i ett grönt hav. Utforska områdets nationalparker. Bestig en av de spektakulära bergstopparna och andas in den rena luften. Eller sök dig djupt in i skogen till Sylbica Doberdol och sätt dig vid ett vattenfall för att se hur den fina dimman lägger sig på de stora träden. De stora bergsformationerna står var och en för sig, så att deras skulpturala former kan beundras från alla vinklar. Åtskilda av floder och dalar och förbundna av hisnande bergspass.

Mat och människor
Albanien är ett paradis för gourmander. Det albanska köket är en kombination av italienskt, grekiskt, turkiskt – och albanskt. Ge dig i kast med de lokala specialiteterna: fisk och skaldjur, grillat lamm, saftiga grönsaker och honungssött. Till detta utmärkta viner. Doppa det färska brödet i vildhonung, olivolja och ’kryddstoft’, en fin blandning av örter och kryddor.

Albanerna är ett vänligt och gästvänligt folk som sätter en ära i att deras gäster trivs och får ut det mesta av sitt besök. De är ättlingar till illyrerna, de första människorna som bosatte sig i Medelhavsregionen. Om dem sade Moder Teresa: ”Illyriens land är himlen på jorden, välsignad med allt inklusive illyrerna – det vill säga fria människor.”

Besök albanerna – och få del av Europas bäst bevarade hemlighet.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Albanien | Charterreiser til Albania

Billiga resor till Albanien

Charterbolag med charterresor till Albanien

  • Billiga charterresor med Apollo
  • Billiga charterresor med Escapeaway
  • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
  • Billiga charterresor med TripX