Sevärdheter Argentina

» Argentina
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 7 456:- - -
Charter (flyg+hotell) Från 31 995:- Från 31 995:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Argentina

Colón teatern (Argentina)
Denna teater är inte bara Buenos Aires', men hela Argentinas prydnad. Den är en av de mest imponerande i hela världen. Den är otroligt vacker både ut- och invändigt. Den visar dessutom påkostade teaterpjäser, och erbjuder en mycket intressant guidad tur helt ut i teaterns mörkaste hörn.
Det natursköna vindistriktet Cuyo (Argentina)
Det är i Cuyo området som druvorna till Argentinas utsökta röd- och vitvin växer. Utöver att besöka olika vinslott, kan man ägna sig åt trecking, klättring och rafting och mycket mycket mera. Området, på kanten av Anderna, har nämligen ett behagligt klimat och en fantastiskt vacker natur.
Falklandsöarna (Argentina)
Även om öarna ännu tillhör Storbritannien, reser många djurintresserade argentinare hit. Ön har nämligen ett makalöst djurliv, som det är förvånande lätt att komma nära. Sälar, pingviner och sjölejon är några få av de många fascinerande djur, det är möjligtt att iakttaga på nära håll. Lustfiskare kan njuta av att kunna dra upp den ena fisken efter den andra.
Fotboll (Argentina)
Besöker du en av de större städerna bör du absolut ge dig själv lov till att närvara vid en fotbollsmatch. Även om du i vanliga fall inte bryr dig ett dyft om fotboll, är det faktiskt nödvändigt att uppleva Argentinas fotbollscirkus för att förstå vad argentinarna menar med passion. Nämn Diego Maradona och varje argentinare kommer lyriskt att berätta om kärlek, storhet och fall.
Iguazú vattenfallen (Argentina)
De gigantiska Iguazú vattenfallen, på gränsen mellem Argentina och Brasilien, är för många höjdpunkten vid ett besök i Argentina. Helt förståeligt. De enorma vattenmassorna väller fram överallt och bildar ett mångfald av regnbågar. Man kan vandra runt i den imponerande parken längs små stigar. Från parken är det både möjligt att med båt segla helt nära de brusande vattenfallen, och att se det hela uppifrån med helikopter.
Jesuitruinerna i Missiones (Argentina)
Missionesprovinsen ligger i det nordöstliga Argentina, på rutten mellan Iguazú-vattenfallen och Buenos Aires. Det är några fantastiska ruiner från den civilisation de spanska jesuiterna lade grunden till på 1600-talet. Den prisbelönta filmen The Mission är inspelad i detta område. Man kommer till ruinerna från staden San Ignacio de Miní.
Nationalparken Cerro Fitzroy (Argentina)
Endast få timmar från staden Calafate reser bergstopparna i Cerro Fitzroy parken sig över detta mecka för klättrare och vandrare. Under molnen, som är i konstant uppror, slingrar den snötäckta bergskedjan sig genom ändlösa slätter och frodiga skogar. Här finns utmaning både för glada amatörer och för de rutinerade.
Nationalparken Glaciares (Argentina)
I parken finns imponerande exemplar av gigantiska gletschrar. Speciellt imponerande är Perito Moreno gletschern. De flesta blir anfådda av begeistring när de upplever vattnet, från sjön vid sidan om, bryta ismuren. Detta är storslagen scenkonst, som varar i flera timmar. Porten till parken utgörs av staden El Calafate i Santa Cruz provinsen.
Nationalparken Perito Francisco P Moreno (Argentina)
Det rika djurlivet i det sydliga Argentina är frikostigt representerat i denna park, som förvånansvärt nog inte ännu har "upptäckts" av de stora guidningsarrangörerna. Mångfaldet gör bergsidorna nästan spräckliga. Pumor, rävar, kondorer, ja till och med flamingor lever i detta fredliga paradis.
Naturparken Laguna de los Pozoelos (Argentina)
Det är inte precis flamingon man väntar att se på 4000 meters höjd. Men, det finns faktiskt inte mindre än tre arter i denna park i Jujuy provinsen. Här kan man också se den utrotningshotade lamaarten, vicunaen, som spankulerar runt mellan parkens många, även arkeologiskt sett, intressanta platser. Man bör klä sig varmt! Vindarna som piskar genom Anderna är ofta obarmhjärtiga.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK