Sevärdheter Australien

» Australien
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 9 199:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Australien

Staden Adelaide (Adelaide)
Huvudstaden i South Australia. Staden imponerar med sin moderna arkitektur, som mixas med charmiga restaurerade byggnader. Staden är statens kulturella högsäte, och året runt avhålls åtskilliga festivaler. En del av stadens restauranger och caféer är placerade i dom imponerande backarna kring Adelaide.
Korallrevet Great Barrier Reef (Australien)
Great Barrier Reef är världens största levande organism. Det är ett perfekt ställe för dykning och snorkling. Hela färgspektrat finns representerat i korallrevet och bland de fantastiska fiskarna.
Naturparken Hinchinbrook Island (Australien)
Et häftigt ställe att trekka, här kan man gå från tropisk regnskog till en fantastisk sandstrand med azurblått vatten helt uden att träffa andra turister. Hinchinbrook Island är Australiens största naturpark placerad på en ö. Det är ett tropisk paradis långt ifrån civilisationen.
Port Moresby, Rabaul and Madang (Australien)
Stränderna och korallreven kring dessa ställen ger en förtrinlig möjlighet för simning och snorkling. Med dom imponerande och sköna badstränderna och blå hav finns det ochså rik möjlighet för andra vattensportsaktiviteter.
Rabaul (Australien)
En av Papua New Guineas vackraste städer innan den förstördes av ett voldsamt utbrott från vulkanen Tuvuvur i 1994. Staden är förtfarande värdig att besöka, och man kan klättra på dom flesta vulkanerna i området - dock inte Tuvuvur, som fortfarande är aktiv.
Uluru stenen (Ayers Rock) (Australien)
Den enorma stenen som ligger mitt i öknen. Uluru har stor kulturell betydelse för dom lokala aboriginees. Utöver att bestiga den 348 meter höga stenen och se den skifta färg i solnedgången, kan man på en promenad runt stenen hitta många grottor och gamla ingraveringar gjorda av lokala aboriginees.
Staden Broome (Broome)
Staden Broome ligger 2213 kilometer norr om Perth på västkusten. Broome är en helt speciell och exotisk stad. Staden är multikulturell, som främst orsakas av att det har varit en av dom bästa platserna att hitta pärlor. Massor av menniskor reste därför i 1800- och 1900-talet till Broome för att hitta lyckan. I dag är Broome en härlig stad med fest och färger, och den har utan tvivel Australiens bästa strand.
Öarna Bathurst och Melville (Darwin)
Öarna ligger cirka 80 kilometer norr om Darwin. Dom är nästan täckta av regnskog och imponerande vattenfall. Öarna är hemställe för Tiwi folket, som är berömda för deras batik, silkekläder, vävning och keramik. Tiwi folket bjuder gärna in folk och delar deras kultur och religion, men öarna kan endast besökas på en organiserad ett- eller två-dagars tur.
Nationalparken The Snowy Mountains (New South Wales)
The Snowy Mountains är placerad 526 kilometer sydväster om storstaden Sydney. Det är Australiens högst placerade nationalpark, som bland mycket annat erbjuder forsande floder späckade med örringar, imponerande landskap och ren, frisk bergsluft. The Snowy Mountains är en otroligt populär skidort i vinterperioden, med fina möjligheter för både slalom som längdåkning.
Området The Great Lakes district (New South Wales)
The Great Lakes district ligger vid kusten i New South Wales. Det är en av Australiens mest populära semesterdestinationer. Området är känt för dom vackra sandstränderna och regnskogen, som ligger nära kusten. Staden Port Macpuarie är ett fantastisk ställe för fiske, segling och windsurfing.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Adelaide
• Broome
• Darwin
• Perth
• Sydney
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK