Röd jordväg som sträcker sig mot ett berg under en blå himmel, med varningsskylt för känguru.

Sevärdheter Australien

Adelaide

Staden Adelaide

Huvudstaden i South Australia. Staden imponerar med sin moderna arkitektur, som mixas med charmiga restaurerade byggnader. Staden är statens kulturella högsäte, och året runt avhålls åtskilliga festivaler. En del av stadens restauranger och caféer är placerade i dom imponerande backarna kring Adelaide.

Australien

Korallrevet Great Barrier Reef

Great Barrier Reef är världens största levande organism. Det är ett perfekt ställe för dykning och snorkling. Hela färgspektrat finns representerat i korallrevet och bland de fantastiska fiskarna.

Naturparken Hinchinbrook Island

Et häftigt ställe att trekka, här kan man gå från tropisk regnskog till en fantastisk sandstrand med azurblått vatten helt uden att träffa andra turister. Hinchinbrook Island är Australiens största naturpark placerad på en ö. Det är ett tropisk paradis långt ifrån civilisationen.

Port Moresby, Rabaul and Madang

Stränderna och korallreven kring dessa ställen ger en förtrinlig möjlighet för simning och snorkling. Med dom imponerande och sköna badstränderna och blå hav finns det ochså rik möjlighet för andra vattensportsaktiviteter.

Rabaul

En av Papua New Guineas vackraste städer innan den förstördes av ett voldsamt utbrott från vulkanen Tuvuvur i 1994. Staden är förtfarande värdig att besöka, och man kan klättra på dom flesta vulkanerna i området – dock inte Tuvuvur, som fortfarande är aktiv.

Uluru stenen (Ayers Rock)

Den enorma stenen som ligger mitt i öknen. Uluru har stor kulturell betydelse för dom lokala aboriginees. Utöver att bestiga den 348 meter höga stenen och se den skifta färg i solnedgången, kan man på en promenad runt stenen hitta många grottor och gamla ingraveringar gjorda av lokala aboriginees.

Broome

Staden Broome

Staden Broome ligger 2213 kilometer norr om Perth på västkusten. Broome är en helt speciell och exotisk stad. Staden är multikulturell, som främst orsakas av att det har varit en av dom bästa platserna att hitta pärlor. Massor av menniskor reste därför i 1800- och 1900-talet till Broome för att hitta lyckan. I dag är Broome en härlig stad med fest och färger, och den har utan tvivel Australiens bästa strand.

Darwin

Öarna Bathurst och Melville

Öarna ligger cirka 80 kilometer norr om Darwin. Dom är nästan täckta av regnskog och imponerande vattenfall. Öarna är hemställe för Tiwi folket, som är berömda för deras batik, silkekläder, vävning och keramik. Tiwi folket bjuder gärna in folk och delar deras kultur och religion, men öarna kan endast besökas på en organiserad ett- eller två-dagars tur.

New South Wales

Nationalparken The Snowy Mountains

The Snowy Mountains är placerad 526 kilometer sydväster om storstaden Sydney. Det är Australiens högst placerade nationalpark, som bland mycket annat erbjuder forsande floder späckade med örringar, imponerande landskap och ren, frisk bergsluft. The Snowy Mountains är en otroligt populär skidort i vinterperioden, med fina möjligheter för både slalom som längdåkning.

Området The Great Lakes district

The Great Lakes district ligger vid kusten i New South Wales. Det är en av Australiens mest populära semesterdestinationer. Området är känt för dom vackra sandstränderna och regnskogen, som ligger nära kusten. Staden Port Macpuarie är ett fantastisk ställe för fiske, segling och windsurfing.

Northern Territory

Kakadu National Park

Parken är placerad 252 kilometer öster om Darwin, och omfattar ett areal på 19.000 kvadrat kilometer. Flodsystemerna och slättorna i Kakadue är ett interaktivt ökosystem, som utvecklar sig konstant i deras naturliga omgivningar. Man kan uppleva mera än 10.000 olika djur i nationalparken.

Litchfield National Park

Litchfield national park ligger ungefär två timmars körsel från Darwin. Parken är känd för dens imponerande vattenfall, som brusar ner i klara vattenhål, som omgivs av tät regnskog. Dessutom är parken hemställe för The Lost City, som är en fascinerande sandstensformation. Parken bjuder bland annat på simning i sköna naturomgivningar och korta och långa vandringsturer.

Perth

Staden Perth

Huvudstaden i Western Australia är en storstad, som är lite översedd av många turister. Staden rymmer alla möjligheter med sina fantastiska sevärdheter och attraktioner. Dessutom ligger staden nära några förmidabla, vita sandstränder. Så det finns alla möjligheter för strandliv på dagen och storstadsliv på kvällen.

Queensland

Cairns

Tidigare en sovstad nära kusten, men nu ett ’must’ för dom flesta resande i Australien. Cairns har sköna stränder, massor av vattensportsaktiviteter, här tillägnar många resande sig ett dykarcertifikat, och ett natteliv fyllt med fest och färger.

Fraser Island

Ön är världens största ö av sand. Den är mixad av imponerande landskap, långa stränder med bra surfmöjligheter, klyftor, klippor, regnskog och färskvattensjöar. En förtrinlig ö om man vil njuta naturen och koppla av.

Sydney

Darling Harbour

En jätte turist- och nöjespark intill vattnet. Här kan man handla i en utav dom 200 butikerna i Harbourside shoppingcenter, eller man kan njuta sin lunch på en av restaurangerna, som ligger vid vattenfronten. Området bjuder på ytterligare attraktioner, till eksempel det nationala maritima museet och den kinesiska trädgården.

Operahuset i Sydney

Ett av Australiens mest kända ikoner. Operahuset är designat av dansken Jörn Utzon. I operahuset har du möjlighet för att se teater, klassisk musik, ballet, film och opera. Eller du kan sitta vid en av utomhus-caféerna och avnjuta ett glas vin, medans livet i hamnen rullar förbi.

The Rocks

The Rocks är placerad på hamnen i Sydney, och är stället, där dom första europäerna etablerade sig. Charmiga gator, elegant restaurerade byggnader, ett stort urval av restauranger och specialbutiker udgör området The Rocks. Ett ställe som summar av kulturell och arkitektonisk historieberättning.

Södra Australien

Big River Country området

Floden Murray når sin höjd i detta natursköna området. Ett perfekt sätt att koppla av är att åka nerför floden Murray på en hjulångare. Turen går genom vindistrikter och gamla historiska städer. I området, där det finns otroligt bra möjligheter för fiske, dykning och segling, är höjdpunkten att spana på valar.

Tasmanien

Cradle Mountain

Ett naturskönt område i Lake St Clair National Park. Ett förtrinligt ställe om man har lust att njuta naturen eller trekka. Det tar fem dagar att vandra över berget. Samtidigt kan man njuta dom iskalla kaskaderna av vatten, som kommer ut från bergen, regnskogens imponerande träd och dom många olika djurarterna.

Hasting grottorna

Hasting Caves ligger ungefär fyra timmars biltur söder om Hobart. Här hittar man ett otroligt vackert grottsystem. I dom flesta av grottorna kan man se massvis av krystallformationer, som är uppbyggda över en evighet genom att kalkrikt vatten har droppat ner från ”taket”.

Victoria

Bogong National Park

Ett mycket berömt ställe att åka på ’bushwalk’. Man kan till exempel åka på en sexdagars tur runt i parken. I parken hittar man bland annat Mount Bogong, som är Victorias högsta punkt. Berget är 1986 meter högt, och om man når toppen, får man – om det är solsken – ett helt spektakulärt syn över resten av parken. Resande ska dock tänka på, att det endast är möjligt att besöka parken från oktober till april.

Området Victoria’s High Country

High Country området ligger ungefär fyra timmars biltur från Melbourne. Området är ett nöje att besöka, antingen det är sommar eller vinter. På sommeren är området känt för ’bushwalking’, whitewater rafting och kajakpaddling. På vinteren är området ett av Australiens mest besökta skidorter med eminente möjligheter för både slalom och snowboards.

Yarra dalen

Här ligger upp till flera av Victoria’s över 200 vingårdar med rik möjlighet för rundvisningar och vinsmakning. Samtidigt finns det i området ett massor av olika marknader, som ofte bjuder på vackra håndgjorda ting.

Västra Australien

Staden Monkey Mia

Monkey Mia är ett populärt ställe att stanna på vägen upp längs Australiens västkust, men stället är mest känt för tama delfiner. På stranden i Monkey Mia samlas turisterna på förmiddagen och väntar på delfinerna, som efter lite tid kommer nästan helt in till kusten. Det följer med guidar som berättar hur man ska uppföra sig, och det lyckas nästan alltid att komma helt nära delfinerna och gosa med dom.

Flygbiljetter t/r
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här