Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Beijing

- Välj område -

Fakta

Top
Lokalt namn
Beijing
Invånare
13.000.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 19.00 i Beijing.

Bästa restid

Top
Beijing är en storstad som kan besökas året runt. Vädret är vackrast på våren, men det kan också rekommenderas att besöka staden på vintern, trots kylan, eftersom man då har Beijing för sig själv. På sommaren myllrar det av turister i staden.

Reselitteratur

Top
Beijing (Cadogan Guides) Lonely Planet Beijing

Kultur och underhållning

Top
Akrobatik, som kan upplevas i Beijing, är en över 2000 år gammal kinesisk tradition. I Peking-operan, som är den mest kända formen för kinesisk teater, kombineras dans, sång och mimik. Den 1:a maj firas arbetarnas internationella dag och hela staden smyckas med blommor.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många lyxhotell i Beijing. De enorma hotellbyggnationerna har både restauranger, köpcentrum, diskotek och mycket mer. De billigare mellanklasshotellen har också en mängd faciliteter men är inte alls så dyra. Beställ hotell i Beijing här

Lokal transport

Top

Taxi

Det myllrar med taxibilar i Beijings stadsbild. De kan prejas på gatan och är ofattbart billiga. Det enda (och största) problemet är, att kineserna inte alltid förstår vart man vill. Därför är det en bra idé att be hotellet att skriva destination på kinesiska.

Övrig transport

Stadens bussar är billiga, men det är också svårt att hitta rätt, eftersom alla destinationerna står på kinesiska. Tunnelbanan Beijings tunnelbana är snabb och effektiv. Skyltarna är skrivna så att västerlänningar kan förstå dem. Särskilda förhållanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.