Billiga flygbiljetter till Belgien

Billiga flygbiljetter till Belgien

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Bryssel

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
11. dec 14. dec
GOT
BRU
BRU
GOT
Brussels Airlines Direkt
Brussels Airlines Direkt
Från kr. 1 256:- Välj
21. dec 27. dec
ARN
BRU
BRU
ARN
SAS Direkt
LOT 1 stopp
Från kr. 1 979:- Välj
Bedöm resmål (242 omdömen)
4.5

Hitta de bästa flygbiljetterna till Belgien

BRA KÖP: Belgien och de större städerna i landet har blivit allt mer populära för svenska turister på mini-semester. Det lilla landet rymmer Europas huvudstad, en rad olika folkgrupper och språk – och så ligger det ju bara en kort flygresa bort.

På en karta ser inte Belgien så stort ut till ytan, men innehållet är desto större! Landet är mer än läckra våfflor, vidunderlig belgisk choklad och gott öl – några belgiska specialiteter som dock inte skall underskattas. Våfflor, choklad och öl är tre goda anledningar att hoppa på flyget, men det finns naturligtvis många fler som väntar i det lilla landet med det stora innehållet.

På Travelmarket.se kan du söka efter både enkelbiljetter och tur/retur, och det är naturligtvis också möjligt att bevaka sökningarna via e-post, om det skulle dyka upp en billigare flygbiljett till Belgien.

Belgiens huvudstad anses ofta vara Europas huvudstad, och Bryssel, eller Bruxelles som det officiellt heter, har naturligtvis präglats av de många EU-institutionerna som finns i staden.

Belgien är en gammal kolonialmakt av stora slag, och både huvudstaden och de större städerna i landet bär tydliga kännetecken av den rikedom som landet hämtade hem från erövrade länder runtom planeten.

Ett land – flera folk
Ett annat mycket karakteristiskt kännetecken för Belgien är att landet är mycket multikulturellt, och här pratas det flera olika språk. Belgien delas traditionellt in i två regioner, med Vallonien i söder, där språket är franska, och Flandern i norr, där man i regel talar flamländska. Administrativt sett så är också Bryssel en egen, tredje region.

Därutöver finns tysktalande minoriteter i östra Belgien, mot gränsen till Tyskland. Detta område kan på många sätt jämföras med Alsace i Frankrike.

Med en flygbiljett till Belgien får man således tillgång till ett på många sätt mycket annorlunda land, och ett land där det fortfarande ljudligt diskuteras om man skall förbli en enda nation, eller om landet borde delas upp. Det är emellertid lyckligtvis en debatt som pågår på ett politiskt plan, och i alla delar av landet är turister mycket välkomna.

Det är möjligt att flyga till Belgien från alla större svenska flygplatser, och vissa flyg med byte på Kastrup i Köpenhamn.

Flandern
Flandern har några goda sidor som gör området till ett utmärkt resmål. Städerna Brygge (franska; Bruges), har sin alldeles egna, unika atmosfär, Antwerpen med sin domkyrka Onze-Lieve-Vrouv, och Bryssel med sin internationella aura är storstäder med ett överflöd av aktiviteter och kulturella möjligheter.

Samtidigt är Flandern på många sätt ett mycket platt land geografiskt, som liknar Holland väldigt mycket, med uråldriga städer med karaktäristiska och tillika romantiska kanaler och mysiga broar och kanalstråk. Det är först på senare år som turismen tagit fart i Belgien, och fler och fler upptäcker det vackra landet med dess mångsidiga kultur, vackra natur, och historiskt intressanta sevärdheter.

I norra delen av landet finner man de stora åkermarkerna, ett vackert slättlandskap, och inte minst gott om härliga stränder längs kusten.

Bryssel, som är både franskt och flamländskt till språket, är förutom att vara huvudstad i Belgien också tveklöst Europas mesta huvudstad. Ett pärlband av de viktigaste EU-institutionerna ligger i staden, men de flesta storstadsturister är eniga om att Bryssel är långt mer avslappnat än både London och Paris.

Bryssel har gjort sig av med sin lite trista och grå image, och tilltalar allt fler internationella turister. Självklart måste man som resenär se den berömda statyn Manneken Pis, men Bryssel bjuder på en uppsjö andra sevärdheter. Här finns också gott om trendiga barer, kosmopolitiska restauranger som bjuder på ett varierat internationellt, ett intensivt nattliv, en armada med historiskt intressanta museum, och inte minst ett späckat program med festivaler och utställningar. Europas huvudstad sover sällan, och här finns något att göra året runt.

Bryssel är också välkänt för sina välutvecklade shoppingmöjligheter, som lockar stora internationella namn i modebranschen.

Vallonien
Vallonien är beläget i den södra delen av Belgien, och här är 98 procent av befolkningen fransktalande. De resterende procenten utgörs av de tysktalande, samt några få som talar flamländska.

Denna del av Belgien har en stor förkärlek för livets goda, och inte minst öl och choklad. Belgien har totalt fler än 1 400 bryggerier, och landet är världsberömt för sitt goda kvalitetsöl.

Vallonien är en spännande och mycket vacker destination, och kan besökas året runt. Åk gärna till de små städerna och byarna som ligger utspridda längs småvägarna ute på landsbygden, och få en unik upplevelse av det vidunderliga Vallonien. Insup atmosfären i Liège, Namur, Dinant, Mons, Tournai, Durbuy, La Roche, Bouillon, Spa, Charleroi och Arlon. Här finns också goda möjligheter till vandringsturer i den vackra naturen; över höga kullar, djupa dalar och genom stora skogar. Flygbiljetten till Belgien är allt du behöver för att komma iväg.

Liège är kanske den stad som är mest känd för den belgiska våfflan. Det var här man började våffelbakandet på allvar i början på 1800-talet, och fenomenet har sedan spritt sig världen över. Liège-våfflorna är tveklöst de mest populära av Belgiens olika typer av våfflor.

Belgien är precis som Holland ett mycket populärt cykelland, och hemvist till det klassiska loppet Liège-Bastogne-Liège.

Vill du ta dig billigt till Belgien och upptäcka detta fascinerande land, finner du flygbiljetter på Travelmarket.se – det lönar sig ofta ordentligt att jämföra priserna – och ger dig ofta lite pengar över att spendera på något roligt, när du väl är på plats i Belgien.

Billigaste resor hittades på Travelmarket för Belgien: Stockholm Arlanda till Bryssel 10. april till 17. april från kr 776:-

Mest populära flygplatserna i Belgien

Populära resmål i Norra Europa

Hitta resan till Belgien här

Hitta inspiration till Belgien här