Sevärdheter Bogota

Sevärdheter

Berget Cerro de Monserrate (Bogota)
Om man önskar att få en spektakulär syn över staden, kan man dra upp till toppen av Cerro de Monserrate. Bergstoppen blickar ned över staden från öster. Man kan antingen ta en kabelbana dit upp eller vandra turen uppför berget.
Museer och kyrkor (Bogota)
Staden har många intressanta museer och gamla kyrkor, till exempel: Museo del Oro, Museo Nacional, Museo Arqueologico, Santa Clara och San Francisco. Alla dessa sevärdheter bjuder var för sig på en bit av Colombias historia och de är alla placerade i närheten av stadens mitt, så man kan gå runt till de flesta.
Saltkatedralerna vid Zipaquirá (Bogota)
Zipaquirá ligger 50 kilometer norr om Bogotá och är känt för sina saltgruvor. Gruvorna har sinat och innehåller bara små reserver, som står som ett berg av salt. Inne i detta berg har man huggit ut två underjordiska saltkatedraler. Den ena är stängd på grund av säkerheten, medan den andra står öppen för turister. Den öppna katedralen är enorm, den är 75 meter lång och 18 meter hög. Det sägs att det kan vara över 8000 människor inne i den.

Område och stadsguider

Ort: 
• Bogota
• Bucaramanga
• Cali
• Popayán
• Tunja
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.