Solnedgången bakom Eiffeltornet i Paris med en varm orange himmel och stadens siluett synlig.

Sevärdheter Colombia

Bogota

Berget Cerro de Monserrate

Om man önskar att få en spektakulär syn över staden, kan man dra upp till toppen av Cerro de Monserrate. Bergstoppen blickar ned över staden från öster. Man kan antingen ta en kabelbana dit upp eller vandra turen uppför berget.

Museer och kyrkor

Staden har många intressanta museer och gamla kyrkor, till exempel: Museo del Oro, Museo Nacional, Museo Arqueologico, Santa Clara och San Francisco. Alla dessa sevärdheter bjuder var för sig på en bit av Colombias historia och de är alla placerade i närheten av stadens mitt, så man kan gå runt till de flesta.

Saltkatedralerna vid Zipaquirá

Zipaquirá ligger 50 kilometer norr om Bogotá och är känt för sina saltgruvor. Gruvorna har sinat och innehåller bara små reserver, som står som ett berg av salt. Inne i detta berg har man huggit ut två underjordiska saltkatedraler. Den ena är stängd på grund av säkerheten, medan den andra står öppen för turister. Den öppna katedralen är enorm, den är 75 meter lång och 18 meter hög. Det sägs att det kan vara över 8000 människor inne i den.

Bucaramanga

Staden Bucaramanga

En modern och jäktig industristad med ett gott klimat. Staden är mest känd för sina cigarrer och en av landets exotiska maträtter; Hormiga Culona, en jättemyra som man steker och avnjuter som kvällsmat.

Cali

Staden Cali

Cali är en välmående och livlig stad med ett varmt klimat. Staden är känd för att hysa Colombias vackraste kvinnor. Dessutom är Cali känt för sin salsamusik. Cali och området omkring betraktas som ett centrum för salsa.

Colombia

Byn Leticia

Leticia är en liten by, som ligger vid Amazonfloden. Byn är en av de populäraste i området, bland annat på grund av sina goda flygforbindelser och turistfaciliteter. Leticia har blivit huvuddörren, om man önskar se indianstammar eller själv få ett intryck av djungeln.

Islas del Rosario området

30 kilometer sydväst om Cartagena ligger Los Islas del Rosario ute vid Karibiska kusten. Området rymmer formidabla sandstränder och havet bjuder på praktfulla korallrev och färgsprakande fiskar. Det är ett utmärkt område för folk som gärna vill snorkla eller dyka.

Kyrkan Santuario de Nuestra Señora de las Lajas Church

Sju kilometer från Ipiales ligger denna legendariska kyrka. Legenden säger, att jungfru Maria visade sig här på en enorm klippa i mitten av sjuttonhundratalet. Kyrkan är konstruerad således att en av de stora klipporna som kyrkan ligger på, också fungerar som altare. Massor av pilgrimer från Colombia och Ecuador reser till kyrkan varje år. Det cirkulerar också många berättelser om mirakel som har inträffat vid just i denna kyrka.

National parken Amacayacu

Denna nationalpark ligger 75 kilometer från Leticia uppför floden. Här finner du ett imponerande landskap med floder och regnskog och vilda djur. Du kan färdas i parken genom att följa markerade stigar eller genom att åka runt på floderna.

Naturreservatet Parque Nacional los Katios

Detta är ett av Colombias vackraste naturreservat. Ett stort område i parken är täckt av regnskog som är punkterad av större sjöar. Ett fint stigsystem gör att man kan vandra runt i parken medan man suger upplevelser till sig. En av huvudattraktionerna i parken är ett 100 meter högt vattenfall.

Providencia

Providencia ligger cirka 90 kilometer norr om San Andrés och är bara 7 kilometer lång. Ön är mycket gammal och har många berg och klippor som en gång var vulkaner. Öns korallrev är exceptionellt och drar till sig många dykare och folk som gärna vill snorkla.

Samhället Villa de Leyva

Detta lilla kolonisamhälle grundlades 1572 och framstår som stort sett oförstörd. Det är en av Colombias mest värdefulla arkitektoniska skatter. Samhället är ett stopp man skall ta på resan.

San Andrés

Ön San Andrés är bara 13 kilometer lång och 3 kilometer bred. Ön är platt och full av kokospalmer. Den har sköna stränder och massor av sol. Om man har tröttnat på att dåsa på stranden, är öns havsakvarium ett bra ställe att besöka. Här kan man se hajar, havsköldpaddor och delfiner.

Semesterorterna Bahia Solano och El Valle

Dessa två områden utvecklar sig för tillfället till stora semesterorter. Orterna bjuder på några av Colombias bästa sandstränder och badmöjligheterna är utmärkta. Dessutom är områdena ett bra ställe att utgå från om man vill åka på exkursion uppför den närliggande floden eller gå på vandringstur i den tropiska djungeln.

Staden Cartagena

Cartagena är en legendarisk stad och den är även känd som den mest fascinerande i Colombia. Detta beror till stor del på att den är otroligt vacker. Staden är numera Colombias näst största hamn, men har bevarat byggnader från femton- och sextonhundratalet. Det betyder att staden mer eller mindre är ett levande museum som man bör ta del av genom att ta en promenad genom stadens mysiga gator.

Staden Medellin

Medellin grundlades 1616, men först i början av nittonhundratalet började staden växa på allvar. Först på grund av kaffeindustrin och senare på grund av textilindustrien. I dag bor det 2 miljoner människor i staden och det är Colombias näst största stad.

Staden Santa Marta

Santa Marta grundlades 1525 och är den äldsta av Colombias nuvarande städer. Santa Marta är inte så känd för staden i sig själv men på grund av El Rodadero just norr om staden. Här ligger några av Colombias bästa sandstränder med turkosblått hav.

Städerna San Agustin och Tierradentro

Dessa städer är två av de största attraktionerna i sydvästra Colombia. Båda på grund av sin arkeologiska betydelse. En vandringstur genom städerna visar prov på massor av statyer, gravar och gravhögar från gammal tid och allt berättar något om landets historia.

Trekkingområdet La Ciudad Perdida

Om man gillar trekking skall man besöka det här området. Här finns möjligheter för att komma på flera dagars trekking genom gamla ruiner och höga berg. Guiderna ordnar transporten, maten och övernattningen på turen. Det är viktigt att ha guider med sig, eftersom trekkingturerna går genom ett område med stora marijuana- och kokaplantager.

Popayán

Staden Popayan

Staden är en av de vackraste kolonistäderna i Colombia. Medan andra städer har moderniserats och vuxit, har Popayan förmått behålla sitt koloniala utseende, och efter att ett jordskalv 1983 förstörde mycket av staden, har invånarna återuppbyggt den och den framstår i dag som en vacker arkitektonisk oas.

Tunja

Staden Tunja

Tunja är en av de större städerna i området. Den grundlades 1539 och trots att det inte är mycket kvar från den tiden, har man i Tunja restaurerat det mesta av stadens centrum från gammal tid. Det betyder att det är många intressanta och vackra byggnader som bestämt är värda ett besök. Staden ligger på 2800 meters höjd och vädret är kallt.

Boka dina sevärdheter här