Sevärdheter Colombia

» Colombia
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 29 499:- Från 29 499:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Colombia

Berget Cerro de Monserrate (Bogota)
Om man önskar att få en spektakulär syn över staden, kan man dra upp till toppen av Cerro de Monserrate. Bergstoppen blickar ned över staden från öster. Man kan antingen ta en kabelbana dit upp eller vandra turen uppför berget.
Museer och kyrkor (Bogota)
Staden har många intressanta museer och gamla kyrkor, till exempel: Museo del Oro, Museo Nacional, Museo Arqueologico, Santa Clara och San Francisco. Alla dessa sevärdheter bjuder var för sig på en bit av Colombias historia och de är alla placerade i närheten av stadens mitt, så man kan gå runt till de flesta.
Saltkatedralerna vid Zipaquirá (Bogota)
Zipaquirá ligger 50 kilometer norr om Bogotá och är känt för sina saltgruvor. Gruvorna har sinat och innehåller bara små reserver, som står som ett berg av salt. Inne i detta berg har man huggit ut två underjordiska saltkatedraler. Den ena är stängd på grund av säkerheten, medan den andra står öppen för turister. Den öppna katedralen är enorm, den är 75 meter lång och 18 meter hög. Det sägs att det kan vara över 8000 människor inne i den.
Staden Bucaramanga (Bucaramanga)
En modern och jäktig industristad med ett gott klimat. Staden är mest känd för sina cigarrer och en av landets exotiska maträtter; Hormiga Culona, en jättemyra som man steker och avnjuter som kvällsmat.
Staden Cali (Cali)
Cali är en välmående och livlig stad med ett varmt klimat. Staden är känd för att hysa Colombias vackraste kvinnor. Dessutom är Cali känt för sin salsamusik. Cali och området omkring betraktas som ett centrum för salsa.
Byn Leticia (Colombia)
Leticia är en liten by, som ligger vid Amazonfloden. Byn är en av de populäraste i området, bland annat på grund av sina goda flygforbindelser och turistfaciliteter. Leticia har blivit huvuddörren, om man önskar se indianstammar eller själv få ett intryck av djungeln.
Islas del Rosario området (Colombia)
30 kilometer sydväst om Cartagena ligger Los Islas del Rosario ute vid Karibiska kusten. Området rymmer formidabla sandstränder och havet bjuder på praktfulla korallrev och färgsprakande fiskar. Det är ett utmärkt område för folk som gärna vill snorkla eller dyka.
Kyrkan Santuario de Nuestra Señora de las Lajas Church (Colombia)
Sju kilometer från Ipiales ligger denna legendariska kyrka. Legenden säger, att jungfru Maria visade sig här på en enorm klippa i mitten av sjuttonhundratalet. Kyrkan är konstruerad således att en av de stora klipporna som kyrkan ligger på, också fungerar som altare. Massor av pilgrimer från Colombia och Ecuador reser till kyrkan varje år. Det cirkulerar också många berättelser om mirakel som har inträffat vid just i denna kyrka.
National parken Amacayacu (Colombia)
Denna nationalpark ligger 75 kilometer från Leticia uppför floden. Här finner du ett imponerande landskap med floder och regnskog och vilda djur. Du kan färdas i parken genom att följa markerade stigar eller genom att åka runt på floderna.
Naturreservatet Parque Nacional los Katios (Colombia)
Detta är ett av Colombias vackraste naturreservat. Ett stort område i parken är täckt av regnskog som är punkterad av större sjöar. Ett fint stigsystem gör att man kan vandra runt i parken medan man suger upplevelser till sig. En av huvudattraktionerna i parken är ett 100 meter högt vattenfall.

Område och stadsguider

Ort: 
• Bogota
• Bucaramanga
• Cali
• Popayán
• Tunja

Hitta resan till Colombia här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK