Sevärdheter Bolivia

» Bolivia

Sevärdheter Bolivia

Byn Rurrenabaque (Bolivia)
Byns långa namn förkortas i folkmun till Rurre. Det är en av de vackraste byarna i låglandet. Stället besöks av många turister som attraheras av den omgärdande regnskogen och dess vilda djur. Dessutom är platsen känd för solnedgången över regnskogen vid fullmåne med lätt dimma som stiger upp över floden Beni, som byn ligger vid.
Chacaltayaområdet (Bolivia)
Chacaltaya är världens högst belägna skidområde, det ligger på 5200 meters höjd. Området ligger 35 kilometer från La Paz, varifrån det går många organiserade turer till Chacaltaya. Man kan också ta vandringsturen helt upp till toppen av berget, som ligger på 5395 meters höjd. Härifrån har man en helt formidabel utsikt över de omkringliggande bergtopparna.
Guayaramerin (Bolivia)
Guayaramerin är Bolivias bakdörr till Brasilien. Staden ligger vid floden Mamoré i det nordöstlig hörnet av landet. Tidigare var staden isolerad och kunde bara nås med flyg eller flodbåt, men nu har det ordnats vägförbindelse. Området bjuder på riktigt bra möjligheter att åka båt genom imponerande regnskog.
Isla de la Luna (Bolivia)
Isla de la Luna är mindre än Isla del Sol, men minst lika vacker. Enligt legenden bestämde inkaindianerna att det var på denna ö som solens jungfrur skulle bo.
Isla del Sol (Bolivia)
Isla del Sol är ett legendariskt område i inkaindianernas historia. Det finns gamla byggnadsrester på denna vackra ö, vilken inkas menar är födelseort för flera olika viktiga personer och ting, häribland solen. Här finns otroligt vacker natur, och många besökare tar ut och övernattar en till två nätter på ön.
Laguna Coloradasjön (Bolivia)
Denna betagande sjö ligger i den sydvästliga delen av Bolivias högland. Sjön är omringad av ett trädlöst landskap med enstaka kullar. I synnerhet fågelintresserade torde tycka om detta område där man bland annat kan se den sällsynta James' flamingo häcka vid sjön. På det hela taget är det ett otroligt vackert område som bestämt är värt ett besök.
Området omkring The Yungas (Bolivia)
The Yungas ligger nordost om La Paz. Området karaktäriseras av branta klippor med skog som sticker fram över fuktiga klyftor fyllda med moln. Klippor och klyftor utgör en naturlig skiljelinje mellan de kalla höjderna och Amazonasregnskogen. Det är ett vackert område utöver det vanliga och det är bestämt värt ett besök.
Salar De Uyuniområdet (Bolivia)
Salar De Uyuni ligger på 3650 meters höjd. Området breder ut sig över 12.000 km2, och består av en sänka med salt. Detta var en gång en del av en förhistorisk saltsjö som täckte det mesta av Sydvästbolivia. Trots att Salar De Uyuni innehåller 10 miljarder ton fint salt, är det endast de lokala indianerna som använder saltet.
Staden Copacabana (Bolivia)
Copacabana är en solskensstad på sjöns sydliga strand, mycket nära den peruanska gränsen. Copacabana har blivit platsen som många reser till om de vill till Titicacasjön eller om de skall vidare till Peru. Staden är trevlig med strand helt ner till sjön. Det är också från Copacabana man tar ut till en del av de små öarna i sjön.
Tupizaområdet (Bolivia)
Tupiza är platsen för den som gillar ökenlandskap. Området är otroligt vackert och bjuder på berg, klyftor, kristallklara floder och kaktusskogar. Staden Tupiza är inte särskilt gammal, men mycket kulturell. Staden ligger alldeles intill floden Tupiza.

Område och stadsguider

Ort: 

Hitta resan till Bolivia här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK