Sevärdheter Botswana

Gcwihaba grottorna (Botswana)
Gamla myter säger att det i dessa droppstensgrottor göms en värdefull skatt. Grottorna är inte för fegisar. Det finns inga guidar, och grottorna inhöljs i oigenomtränglingt mörker, men om man inte är rädd för fladdermöss och är utrustad med några bra lampor, finns det möjlighet att se några av naturens konstiga fänomen, bland annat dom upp till 10 meter höga stalagmitterna och stalaktitterna.
Gubatsaa backarna (Botswana)
I Gubatsaa Hills är det möjligt att se förhistoriska grottmålningar.
Nxai Pan National Park (Botswana)
Det annars mycket torra och platta området fylls i regntiden av vatten och tillockar flera tusen rosa flamingos. Stora flockar av zebror och gnuar kommer ochså på den tiden.
Tsodilo backarna (Botswana)
I ett annars öde ökenlandskap reser sig fyra backar, som utgör Tsodilo Hills. Dom kallas kvinna, man, barn och baby, respektive. Det finns runt 3000 olika grottmålningar i området. Några av målningarna är ganska högt placerade, och det kan kräva en del klättring at nå dit.
Gemsbok National Park (Central Kalahari Game Reserve)
I den sydostliga delen av Kalahari-örknen ligger en uttorkad flodbädd, Kalahari Gemsbok National Park, som fylls med vatten i regntiden mellam mars och början av maj. Hit attraheras en del antiloper och gnuar från hela ökenområdet, men annars finns det inte många djur att observera. Ingången till parken finns vid gränspasset i Sydafrika.
Savuti Marsh området (Chobe Nationalpark)
I den nordvästliga delen af nationalparken finns den högsta koncentration av rovdjur i den södra delen av Afrika, så det finns bra möjligheter att se lejon, sjakaler, hyänor, leoparder och geparder. Dom kan hitta deras byte bland dom många horderna av modiga zebror, gnuar, impalaer och bufflar, som betar vid flodläget.
Gaborone Game Reserve (Gaborone)
15 kilometer utanför staden ligger denna nationalparken. Det finns inte mycket annat än några antiloper och en enstaka noshörning i en bur. Det är inte värt att änvända tid på denna, om man har möjlighet för att ta sig till några av dom stora parkerna.
Marknader (Gaborone)
Det finns en del marknader i Gaborone, där det finns möjlighet att få tag på lite av varje, om man behöver saker till sin safari eller bara vill ha en souvenir med sig hem. Man kan få tag på hemvävade väskor, stensaker, bearbetat läder och annat hantdverk.
National Museum and Art Gallery (Gaborone)
Det är möjligt att få överblick över Botswanas kulturskatter på detta museet, som utöver traditionellt hantverk har en massa utstoppade djur. Det finns en interessant genomgång av den lokala San-kulturen, som beskriver Botswanas ökenfolk ingående. Utställningen beskriver ochså en rad av Botswanas andra folkslag.
Chiefs Island (Okavango Delta & Moremi Wildlife R)
På den största ön i deltat finns det förhistoriska grottmålningar.

Område och stadsguider

Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.