Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Bratislava

- Välj område -

Sevärdheter

Den blå kyrkan i Bratislava (Bratislava)
Undangömt på en liten gata söder om den gigantiska supermarket Tesco i Bratislava, ligger den vackra Art Nouveau-kyrkan, Modry kostilík. En arkitekt från Budapest stod för uppbyggnaden av kyrkan, som blev byggd mellan 1910-1913. Såväl inuti som utanpå är kyrkan unik i sina äventyrliga dekorationer, ornament och färger, som det inte finns maken till i Slovakien.
Det Slovakiska Nationalmuseumet (Bratislava)
Det Slovakiska Nationalmuseumet äger och håller den största samlingen i Slovakien. Den rymmer bland annat naturhistoriska samlingar om mineralogi, botanik, zoologi, insekter, sundhet och havets fauna.
Franciskanerkyrkan (Bratislava)
När man spatserar ner för gatan Ursulinska, kommer man plötsligt till den gotiska Franciskanerkyrkan från 1300-talet. Stadens äldsta kyrka blev invigd under övervakning av den ungerska Kung Ondrej III, som skänkte Bratislava en mängd självstyrande privilegier 1291. Inne i kyrkan står det imponerande St. Johannes kapellet från 1380, som av kännare betecknas som den gotiska pärlan.
Mirbach-palatset (Bratislava)
Den rika bryggeriägaren M. Spech, fick rokoko-palatset från 1770 uppkallat efter den tidigare ägaren Dr. Emil Mirbach. På toppen av gaveln hänger ett stort förgylld vapensköld, och inne i palatset hittar man bland annat 300 år gamla kopior av gamle Rubens målningar.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Bratislava
• Kosice
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.