Hamnfront med byggnader, ett stort passagerarfartyg och mindre båtar på en solig dag.

Billiga flygbiljetter från Bromma till Turku.

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Från Bromma till Turku

I södra Finland hittar du Turku, eller Åbo, som staden heter på svenska. Det är Finlands sjätte största stad med sina knappt 200 000 invånare och ligger i landskapet ”Egentliga Finland”. Hit kan du flyga från Bromma och när du kommer fram finns det mycket att se. Dessutom borde det vara relativt lätt att göra sig förstådd, eftersom 5% av invånarna i Turku har svenska som modersmål.

Turku är Finlands äldsta stad, med en historia som går helt tillbaka till 1200-talet. Turku var även det politiska centrumet i Finland i en lång period, innan Helsingfors övertog den ledartröjan.

Besök Turkus historiska platser

Är du intresserad av att se några av alla historiska platser, kan du med fördel gå runt till fots. Börja vid slottet, som har öppet från april-september. Slottet är en av stadens mest populära turistattraktioner och här finns alltid olika utställningar att se. Är du nyfiken på att få veta mer än du själv kan se, erbjuds det guidade engelska rundturer varje dag. Andra historiska platser som kan vara värda att besöka är domkyrkan och Gamla Stortorget utanför kyrkan.

När du är i Turku kommer du snabbt att upptäcka att staden delas i två delar av en å. Det är Aura å, som är omkring 50 meter bred. Det är inget problem att komma över ån. Här finns nio olika broar och två färjor, så möjligheterna är många. Kommer du på besök om vintern, är det dessutom populärt att gå på isen. Men det förutsätter förstås att det är en ordentligt kall vinter när du kommer på besök.

Ett annat trevligt besöksmål i Turku är Runsala. Det är en ö med en naturpark. Du kan komma till Runsala med buss eller cykel, och har du lust är det bra möjligheter att cykla vidare runt på ön när du kommit så långt. Här finns även badstränder om där är förutsättningar för att ta ett dopp.

Köp billiga flygbiljetter till Turka från Bromma redan idag.