Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Calgary

Sevärdheter

Calgarytornet (Calgary)
Den 626 fot höga, pelarformade byggnaden bjuder på en otroligt fin utsikt över staden, de omkringliggande slätterna och de taggiga Rocky Mountains som tornar upp sig 80 kilometer väster ut. Vid särskilda evenemang bränner man en stor eld längst upp på toppen av Calgary Tower, där man kan äta middag på en roterande restaurang, samtidigt som man njuter av utsikten.
Glenbow museum (Calgary)
Calgarys flaggskepp bland museer och utställningar räknas som ett av de allra bästa i Canada. Förutom flera res- och expeditionsvisningar har Glenbow Museum omfattande utställningar som behandlar de första invånarnas liv i Alberta, både tidiga europeiska nybyggare och senare tiders pionjärer. Sektionen för mineralogi och samlingen av vapen och rustningar är dessutom exklusiva.
Heritage Park (Calgary)
I Heritage Park har mer än 100 av autentiska byggnader från hela västra Canada samlats, och återuppförts. I "Grannskapet"kan man få möta "genuina" invånare i autentiska kläder, allt från pälshandlare från 1850-talet till en utkik från en grannby från 1910. Parkens personal gestaltar på detta vis hur livet kunde se ut förr i tiden. Ångtåg, hästdragna droskor och hjulångare sörjer för att trafiken flyter, runt om i parken.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Calgary
• Montréal
• Ottawa
• Quebec City
• Toronto
• Vancouver
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.