Sevärdheter Kanada

» Kanada
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 13 275:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Kanada

Calgarytornet (Calgary)
Den 626 fot höga, pelarformade byggnaden bjuder på en otroligt fin utsikt över staden, de omkringliggande slätterna och de taggiga Rocky Mountains som tornar upp sig 80 kilometer väster ut. Vid särskilda evenemang bränner man en stor eld längst upp på toppen av Calgary Tower, där man kan äta middag på en roterande restaurang, samtidigt som man njuter av utsikten.
Glenbow museum (Calgary)
Calgarys flaggskepp bland museer och utställningar räknas som ett av de allra bästa i Canada. Förutom flera res- och expeditionsvisningar har Glenbow Museum omfattande utställningar som behandlar de första invånarnas liv i Alberta, både tidiga europeiska nybyggare och senare tiders pionjärer. Sektionen för mineralogi och samlingen av vapen och rustningar är dessutom exklusiva.
Heritage Park (Calgary)
I Heritage Park har mer än 100 av autentiska byggnader från hela västra Canada samlats, och återuppförts. I "Grannskapet"kan man få möta "genuina" invånare i autentiska kläder, allt från pälshandlare från 1850-talet till en utkik från en grannby från 1910. Parkens personal gestaltar på detta vis hur livet kunde se ut förr i tiden. Ångtåg, hästdragna droskor och hjulångare sörjer för att trafiken flyter, runt om i parken.
Peggys Cove (Maritime Provinserna)
Ta reda på varför så många målare och fotografer stömmar till Peggy's Cove i Halifax, Nova Scotia. Den lilla fiskarbyn är något av det mest idylliska man kan tänka sig.de små trähusen och fyrtormen, där den ligger en litet postkontor, skapar tillsammans ett underbart scenario vid mynningen av St. Margarets Bay, där Atlantens vågor brusar in över klippkusten.
Prins Edward Island National Park (Maritime Provinserna)
Parken är något av det allra bästa som Canadas kan erbjuda. Lederna i nationalparken på Prins Edward Islands nordkust går genom skogsområden med floder, sjöar, massor av djurliv, och ut till där himmel och hav möter röda sandstensklippor, sandbanker och stränder som inbjuder till simturer och promenader, samt en glimt av områdets 200 fågelarter.
Roosevelts jättestuga i Fundybukten (Maritime Provinserna)
På Campobello Island i Bew Brundwick ligger semesterhuset till den före detta amerikanska presidenten Roosevelt. Den 34 rum stora stugan, och särskilt det naturreservat den ligger i, är en stor attraktion som drar många till Fundybukten, där världens högsta tidvatten har skapat märkliga klippformationer och kaviteter.
Valar (Maritime Provinserna)
Att se på havets jättar när de vältrar sig i vattnet är en oförglömlig syn, som man kan få chansen att uppleva på mängder av platser längs Hamnområdena och New Foundlands kuster. Vart och när är beroende av årstid och geografi, men är man i New Brunswick mellan juli oc september, är det nästan garanterat att man får se en av de många valarter som passerar längs kusten under denna period. Det är inte ovanligt att en 30 meter lång blåval tar vägarna förbi.
Den olymiska anläggningen och botaniska trädgården (Montréal)
Den futuristiska anläggningen som stod färdig till olympiaden 1976 är en stor upplevelse att besöka. Själva stadion "Big O"är formad som ett gigantiskt blötdjur och det 45 grader skeva tornet som stöttar stadions tak dominerar byggnadens siluett i Montréals östra delar. Men området har mer att bjuda på än så. Här finns också Montréals botaniska trädgård, som med världens största museum dedikerat till insekter, hör till ett av världens finaste.
Den underjordiska staden (Montréal)
Som turist i Montréal bör man inte missa The Underground City. I denna underjordiska stad leder de 30 kilometer långa underjordiska gångarna fram till cirka 1700 affärer, 40 banker, barer, fitnesscenter, 200 restauranter, 30 biografer och teatrar, 10 metrostationer, ett universitet, 7 hotell, en koncertsal och ca 1600 bostäder. Det låter otroligt, men det är sant! Ett absolut måste!
Kyrkan Notre-Dame Basilica (Montréal)
Den kallas för den blå kyrkan. Notre-Dame Basilica är en av de vackraste kyrkorna i Nordamerika, och interiörens utsmyckning påminder lite om Florens berömda basilikor. Arbeten i furuträ och valnötsträ, glasmosaiker och himmelsblå valv beströdda med guldstjärnor skapar en drömsk atmosfär för de 4000 människor som kan sitta samtidigt i denna enorma kyrka. Orgeln består av 7.000 pipor, vilket gör den till den största på hela kontinenten.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Calgary
• Montréal
• Ottawa
• Quebec City
• Toronto
• Vancouver
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK