Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Centrala Österrike

Sevärdheter

Esterhàzy slottet i Eisenstadt (Centrala Österrike)
Esterhàzy slottet i staden Eisenstadt är en imponerande upplevelse. Det var här Haydn var hovkomponist under många år, och slottet har en sal, som bär namn efter komponisten. Här kan man se hur golvet och pelarna är gjorda i trä efter komponistens önskemål, eftersom trä ger en bättre akustik i rummet. I den härliga slottsparken finns det små sjöar, och vid en av dessa finns Leopoldine templet.
Graz klockspel (Centrala Österrike)
Glockenspielplatz. Hit bör man komma kl. 11, 15 eller 18. Fönsterluckorna utgår från ett dubbelfönster och ut kommer ett par, klädda i nationaldräkter. De är skurna i trä och dansar till tonerna av tornets klockor. De har dansat i snart 100 år och har aldrig varit en minut försenade.
Saint Ägidu Domkyrkan i Graz (Centrala Österrike)
Domkyrkan Saint Ägidu uppfördes mellan 1438 och 1462 av kejsare Friedrich den tredje. Stilen är sen- gotisk, och i kyrkans inre ses flera renässans- präglade gravar. Ursprungligen var kyrkan endast en hovkyrka och var placerad mittemot kejsarens borg.
Schlossberg backen vid Graz (Centrala Österrike)
Schlossberg är en 473 meter hög grön backe, som reser sig över Graz' unika röda hustak. Tidigare låg det ett kloster här på backen, men nu är det enda som finns kvar ruiner. Från toppen av backen har man en fantastisk utsikt över staden.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Innsbruck
• Salzburg
• Wien
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.