Sevärdheter Chile

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 8 560:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Chile

Staden Ancud (Ancud)
Ancud är Chiloés största stad med sina 17.000 invånare. Staden ligger i den norra delen av ön och blev grundad 1767 för att försvara kustlinjen på ön. Ancud är en charmig liten fiskehamn, med väldigt tillmötesgående invånare. En av attraktionerna i staden är Museo Regional Aurelio Bórquez Canobra, som har en framträdande utställning om öns historia och kultur.
Byn Choshuenco (Chile)
Choshuenco är en liten by som ligger i den sydöstra ändan av Panguipulli sjön. Byn lever primärt av lantbruk och en liten sågkvarn, som ligger i byn Choshuenco är ett utmärkt ställe att besöka, om man vill möta lokalbefolkningen och lära lite om deras levnadssätt. Ytterligare har Choshuenco en väldigt bra strand med svart sand.
Conguillio Nationalpark (Chile)
Nationalparken täcker ett område på mer än 60.000 hektar med sin storslagna natur. Här hittar man ett hav av djupa, blå sjöar, stora skogsområden och imponerande djupa klyftor. Centrum i parken är den 3125 meter höga vulkanen Llaima, som senast var aktiv 1957. parken är absolut värt ett besök, men man bör vara uppmärksam på, att det kan falla upp till 3 meter snö om vintern.
El Tatio Gejserna (Chile)
Norr om staden San Pedro de Atacama ligger världens högst belägna område med gejser, El Tatio. Området ligger på 4300 meters höjd och det är en imponerande blick, när flera hundra gyttjepölar och gejser bubblar och sjuder och ångan står om huvudet på en. Man skall akta sig, var man sätter fötterna, så man inte faller i och bränner sig, som åtskilliga turister har gjort genom tidernas lopp. I området finns det även möjligheter för att hoppa i pluret i de varma källorna, som "bara" är 40 grader varma.
Lauca nationalpark (Chile)
Detta naturreservat ligger 160 kilometer nordost om Arica, nära den boliviska gränsen. Reservatet innehåller en av världens högst belägna sjöar, Lake Chungarà, som ligger i en helt underbar vy vid foten av flera vulkaner.
Mamina området (Chile)
Mamina har genom flera hundra år varit ett otroligt populärt området med massor av varma källor. Området har så småningom fått utmärkta övernattningsmöjligheter och många turister kommer hit för att koppla av och njuta av de varma källorna.
Puyehue nationalpark (Chile)
Chiles populäraste nationalpark ligger i det vackra Lake District. Parken täcker 107.000 hektar, huvudsakligen med skogsområden och stora imponerande vulkaner. Parken visar Chiles imponerande natur med vandringsleder, utsikt över sjöar, skidsportsområden, varma källor och vattenfall. En vandringstur på stigarna kan även resultera i ett möte med en puma eller den sällsynta pudù (en minihjort).
Staden Vina del Mar (Chile)
Staden ligger endast 10 kilometer norr om Valparaiso och är känd för att vara Chiles bästa strandområde med sina vackra vita sandstränder. Staden är för övrigt känd som "trädgårdsstaden" på grund av det subtropiska landskapet med palmer och bananträd. Det finns åtskilliga parker i staden, och många tar en tur med häst och vagn, som kan hyras vid strandkanten. Därutöver är staden Chiles nationala botaniska trädgårds hemvist, med sina mängder utav exotiska plantor.
Villarica Nationalpark (Chile)
Nationalparken är den 2800 meter höga vulkanen Villaricas hemvist. 1971 var vulkanen aktiv och den sprutade 30 miljoner kubikmeter lava ut, som totalt ändrade floderna, som finns i området. Området är ett ev de bästa i landet för folk, som gillar att trecka och hika. Det finns åtskilliga bra rutter, men man bör vara uppmärksam på, att det är förbjudet att trecka utan en guide. Orten är ytterligare en väldigt populär skidort i vintermånaderna, då det faller en hel del snö i området.
Vinplantager (Chile)
I mellersta Chile ligger åtskilliga vinplantager och landet är så småningom känd för sina goda viner. De flesta vingårdar arrangerar vinprovning, liksom man även kan få en visning på platsen. Man kan bland annat besöka Vina Santa Carolina, Nina y Toro eller Vina undurraga.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Ancud
• La Serena
• Santiago
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK