Sevärdheter Chile

Sevärdheter Chile

Sevärdheter » Chile

Ancud

Staden Ancud

Ancud är Chiloés största stad med sina 17.000 invånare. Staden ligger i den norra delen av ön och blev grundad 1767 för att försvara kustlinjen på ön. Ancud är en charmig liten fiskehamn, med väldigt tillmötesgående invånare. En av attraktionerna i staden är Museo Regional Aurelio Bórquez Canobra, som har en framträdande utställning om öns historia och kultur.

Chile

Byn Choshuenco

Choshuenco är en liten by som ligger i den sydöstra ändan av Panguipulli sjön. Byn lever primärt av lantbruk och en liten sågkvarn, som ligger i byn Choshuenco är ett utmärkt ställe att besöka, om man vill möta lokalbefolkningen och lära lite om deras levnadssätt. Ytterligare har Choshuenco en väldigt bra strand med svart sand.

Conguillio Nationalpark

Nationalparken täcker ett område på mer än 60.000 hektar med sin storslagna natur. Här hittar man ett hav av djupa, blå sjöar, stora skogsområden och imponerande djupa klyftor. Centrum i parken är den 3125 meter höga vulkanen Llaima, som senast var aktiv 1957. parken är absolut värt ett besök, men man bör vara uppmärksam på, att det kan falla upp till 3 meter snö om vintern.

El Tatio Gejserna

Norr om staden San Pedro de Atacama ligger världens högst belägna område med gejser, El Tatio. Området ligger på 4300 meters höjd och det är en imponerande blick, när flera hundra gyttjepölar och gejser bubblar och sjuder och ångan står om huvudet på en. Man skall akta sig, var man sätter fötterna, så man inte faller i och bränner sig, som åtskilliga turister har gjort genom tidernas lopp. I området finns det även möjligheter för att hoppa i pluret i de varma källorna, som "bara" är 40 grader varma.

Lauca nationalpark

Detta naturreservat ligger 160 kilometer nordost om Arica, nära den boliviska gränsen. Reservatet innehåller en av världens högst belägna sjöar, Lake Chungarà, som ligger i en helt underbar vy vid foten av flera vulkaner.

Mamina området

Mamina har genom flera hundra år varit ett otroligt populärt området med massor av varma källor. Området har så småningom fått utmärkta övernattningsmöjligheter och många turister kommer hit för att koppla av och njuta av de varma källorna.

Puyehue nationalpark

Chiles populäraste nationalpark ligger i det vackra Lake District. Parken täcker 107.000 hektar, huvudsakligen med skogsområden och stora imponerande vulkaner. Parken visar Chiles imponerande natur med vandringsleder, utsikt över sjöar, skidsportsområden, varma källor och vattenfall. En vandringstur på stigarna kan även resultera i ett möte med en puma eller den sällsynta pudù (en minihjort).

Staden Vina del Mar

Staden ligger endast 10 kilometer norr om Valparaiso och är känd för att vara Chiles bästa strandområde med sina vackra vita sandstränder. Staden är för övrigt känd som "trädgårdsstaden" på grund av det subtropiska landskapet med palmer och bananträd. Det finns åtskilliga parker i staden, och många tar en tur med häst och vagn, som kan hyras vid strandkanten. Därutöver är staden Chiles nationala botaniska trädgårds hemvist, med sina mängder utav exotiska plantor.

Villarica Nationalpark

Nationalparken är den 2800 meter höga vulkanen Villaricas hemvist. 1971 var vulkanen aktiv och den sprutade 30 miljoner kubikmeter lava ut, som totalt ändrade floderna, som finns i området. Området är ett ev de bästa i landet för folk, som gillar att trecka och hika. Det finns åtskilliga bra rutter, men man bör vara uppmärksam på, att det är förbjudet att trecka utan en guide. Orten är ytterligare en väldigt populär skidort i vintermånaderna, då det faller en hel del snö i området.

Vinplantager

I mellersta Chile ligger åtskilliga vinplantager och landet är så småningom känd för sina goda viner. De flesta vingårdar arrangerar vinprovning, liksom man även kan få en visning på platsen. Man kan bland annat besöka Vina Santa Carolina, Nina y Toro eller Vina undurraga.

Ökenstaden San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama är en liten by, som ligger i den norra delen av Atacama öknen. Öster om byn reser de gigantiska vulkanerna sig, vissa av de är fortfarande aktiva och vissa har slocknat för längst. Nära byn ligger Valle de la Luna, som är en helt exceptionell syn vid solnedgång. Byn ligger i utkanten av en öken och det kan bli rätt så varmt om dagen, medan det om natten fort kan bli minusgrader. Byn spar på elektriciteten, så det finns endast el från 16.00-24.00 varje dag, så om du vill besöka ett av byns dansställen, kan det vara en bra idé att ta med sig en ficklampa till hemvägen. Byn är full av turarrangörer, som står för ett otal turer genom öknen eller till Bolivia. Ett fint ställe att slappna av på och njuta av tystnaden för ett tag.

Chiloe

Chiloe Nationalpark

I Parque Nacional Chiloe kan man följa Darwins fotspår, han besökte parken för 150 år sedan och hedrade den mycket i efterhand. Parken bjuder på vackra, gröna skogsområden och en imponerande kustlinje. Ytterligare kan man se ett rikt djurliv med band annat rävar och pingviner.

Staden Dalcahue

Dalcahue är en liten by, som ligger ungefär 20 kilometer nordöst om staden Castro. Byn är uppkallad efter en lokal typ av kanot, en dalcas. I byn hittar man imponerande lokal arkitektur och flera marknader med lokalt hantverk. Marknaderna har en livlig och charmig stämning, och man kan köpa träsaker, flätade korgar och matvaror.

La Serena

Byn Vicuna

Vicuna är en liten by öster om La Serena. Staden är präglad av fruktplantager, där det odlas citroner, avocado och papaja. För övrigt är byn känd, för att en grupp utav människor säjer sig att ha sett UFO`n som svävade över byn.

Norra Chile (Northe Grande)

Staden Arica

Arica ligger vid kusten i det norra Chile. Staden har genom tiderna varit en viktigt handelsort där det har handlats med andra länder. I dag lever staden på sina turister, som kommer för att njuta av de härliga sandstränderna, sola och koppla av. Det bor många indianer i Arica som man träffar på gatorna där de säljer lokala hantverk och frukt.

Norte Chico

Nationalparken Pan de Azucar

Nationalparken täcker ett stort område omkring kustlinjen, där det finns ett helt speciellt naturlandskap. En tur i parken kommer att visa dig vackra, vita sandstränder, ett unikt växtliv och ett fascinerande djurliv. Området har otroligt många olika fågelsorter och många olika vilda djur från havet som t ex sjölejon.

Strandområdena vid Caldera och Bahia Inglesa

De två små orterna ligger vid kusten. De har båda växt sig större, efter att man hittade silver i området, som fik folk till att flytta till området. I dag konkurrerar de två byarna om vem som har de bästa strandområdena, och på det planet ligger Bahia Inglesa i front. Men det betyder även att Bahia Inglesa är dyrare än Caldera, som är billig och ändå har underbara stränder.

Påskön

Byn Hanga Roa

Hanga Roa är orten, där nästan alla öns invånare bor. Det är en färgrik liten by med krokiga gator. Byn lever stort sett av turism, men det finns även enstaka, som lever av fiske och lantbruk. En av byns attraktioner är Museo Antropológico Sebatián Englert, som har en imponerande utställning om öns historia och kultur.

Sten palåer och sten monument

Ön är full av platåer och monument byggda i sten. Det var de tidigare polynesierna som byggde de här monumenten, som finns överallt. Det är bland annat Ahu Moai, Ahu Tahai, Ahu Akapu och Ahu Hanga Tetenga, platåer som alla har en fantastisk utsikt och imponerande monument. Ytterligare döljer sig många spännande grottor omkring många av platåerna

Santiago

Hamnstaden Valparaiso

Valparaiso ligger 120 kilometer nordväst om Santiago och är Chiles viktigaste hamnstad. Staden är placerad mellan kusten och de omkringliggande bergen. En promenad upp för stigarna i bergen ger en formidabel utsikt över området, medan en tur vid hamnen visar en ett livligt marknadsområde.

Huvudstaden Santiago

Santiago är Chiles huvudstad och är en modern storstad. Staden är förhållandevis lätt att hitta runt i, och erbjuder många olika sevärdheter. Till exempel det historiska Plaza de Armas, Pre-Colombian Museum och Museo de Santiago. Staden lever även om kvällen, då en liten tur till Bellavista, som är känt för att vara pariskvarteret, är en fin avslutning på dagen.

Skidsport

Den chilenska vinter går från juni till oktober, och när snön faller, finns det superba skidmöjligheter i mellersta Chile. Det finns t ex Farellones-El Colorado, La Parva och Portillo, som alla har bra backar och åtskilliga liftar. Flera utav de bra skidorterna ligger endast en timme i bil från Santiago.

Southern Heartland

Nationalparken Laguna Del Laja

Den 2985 meter höga vulkanen Antuco sprutade lava, så att Rio Laja blev uppdämmad, och det har resulterat i reservatets stora sjö. Området är fantastiskt för hiking, och det finns åtskilliga stigar genom det vackra området, som innehåller berg med stora skogsområden, stora glaciärer och ett fascinerande djurliv.

Rio de los Cipreses reservatet

Detta nationala reservat är 37.000 hektar stort och har fantastiska landskapsbilder att erbjuda. Området är präglat av vulkaner, dalar och flodområden. Ytterligare finns det stora skogområden, som döljer ett fantastiskt djurliv.

Staden Curico

En trevlig stad, som är omringad utav vin-och fruktplantager i ett fantastiskt landskap. Stadens imponerande byggnader och trevliga Plaza de Armas med sina svajande palmer, gör området till ett av de vackraste i det södra Chile. Ytterligare är staden känd för att vara en bra utgångspunkt, om man gärna vill besöka omkringliggande landområden, kuststräckan eller delar utav Anderna.

Boka dina sevärdheter här

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.