Pittoresk hamn med färgglada båtar och traditionella byggnader under en klarblå himmel.

Resor till Cypern

Cypern är en ö som charterturisten aldrig glömmer. Här känner man historien och civilisationens begynnelse. Samtidigt gör naturen och det fantastiska klimatet att en charterresa till Cypern blir en alldeles speciell och unik semester.

Billiga resor till Cypern

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Malmö

Billiga resor till Cypern

 • Urvalda erbjudanden

 • Stockholm

 • Köpenhamn

 • Göteborg

 • Malmö

 • Norrköping (Kungsängen)

Christabelle
Christabelle Enrumslägenhet
Ayia Napa 26. aug från Malmö 7 nätter
4 195:- Välj
Atrium Zenon Hotel Apartments
Atrium Zenon Hotel Apartments Tvårummare
Larnaka 16. aug från Stockholm 7 nätter
4 663:- Välj
Mariela Studio Hotel
Mariela Studio Hotel Studio
Polis 27. aug från Stockholm 7 nätter
4 706:- Välj
Rising Star Beach
Rising Star Beach Enrumslägenhet superior
Kiti 26. aug från Köpenhamn 7 nätter
4 845:- Välj
Veronica Hotel
Veronica Hotel Dubbelrum
Paphos 8. sep från Köpenhamn 7 nätter
4 846:- Välj
Hotel M. Moniatis
Hotel M. Moniatis Dubbelrum
Limassol 27. aug från Stockholm 7 nätter
5 077:- Välj
Paphiessa
Paphiessa Rum - 2 enkelsängar
Cypern 27. aug från Stockholm 7 nätter
5 085:- Välj
Amore Hotel Apartments
Amore Hotel Apartments Studio med balkong eller terrass
Paralimni 27. aug från Stockholm 7 nätter
5 229:- Välj
Kalestesia Suites
Kalestesia Suites Comfort svit
Akrotiri 20. okt från Köpenhamn 7 nätter
9 082:- Välj
Semeli Hotel Nicosia
Semeli Hotel Nicosia Standardrum
Nicosia Airport 25. sep från Köpenhamn 7 nätter
9 859:- Välj
Bedöm resmål (106 omdömen)
4.5

Finn en härlig charterresa till Cypern

Grekiska och turkiska är naturligtvis de två språken som pratas på denna delade ö, men engelska och på vissa ställen franska och tyska används också.

Myten om Afrodites speciella anknytning till Cypern älskas av alla på ön, och skönhetens och kärlekens gudinna lockar många turister.

Vädret är naturligtvis riktigt semesterväder under långa perioder av året. De varma, torra somrarna startar i början på maj och fortsätter sedan till mitten av september och ibland längre. I juli och augusti kan man njuta sommaren med temperaturer på omkring 30 grader och ibland upp till 35 grader. Inte helt överraskande är badvattnet längs kusten också det varmt, och håller som regel en behaglig temperatur om 23-29 grader under sommarperioden.

Under sommarmånaderna kan man som gäst förvänta sig omkring 11-12 timmars solsken på Cypern.

Ta sig runt på Cypern

Charterturisterna som väljer att resa till Cypern kommer onekligen att stifta bekantskap med Larnaca International Airport eller Paphos International Airport. Det är i regel härifrån som turen ut på ön börjar.

Runt ön tar man sig enkelt med de utmärkta bussarna som trafikerar hela ön, och naturligvis finns också möjlighet att använda taxi om man vill resa lite mer privat. Många turister väljer också att hyra bil och uppleva Cypern på egen hand, vilket ger möjligheten att upptäcka sevärdheter som är svåra att nå med buss eller annan kollektivtrafik.

Fig Tree Bay

Ett av de mest populära resmålen bland charterfolket är Fig Tree Bay. Här är vattnet så fint och klart att man knappt tror sina ögon. Fig Tree Bay är ett mysigt område, och kvalar in i kategorin barnvänliga resmål.

Samtidigt finns i Fig Tree Bay ett hav av aktiviteter som besökare kan kasta sig ut i, oavsett om det gäller vattenskidor, windsurfing eller en tur i en pedalbåt. De som har fysiken i behåll kan också ge sig på ett introduktionsdyk för omkring 550 kronor.

Ocean Aquarium visar alla havets vidunderliga djur, och vill man själv hoppa i vattnet så är vattenparken Water World i Ayia Napa väl värt ett besök.

Larnaca

Larnaca på Cyperns södra kust är den tredje största staden på ön efter Nicosia och Limassol. Staden har omkring 70 000 invånare, som ökar marknat under högsäsongen. Larnaca är känt för sin internationella flygplats, och staden är mycket uppskattad av de besökare som vill komma bort lite från massturismen.

Stadens historia går tillbaka till det 1300-talet före Kristus, och den är rik på historiska och arkeologiska platser. Därför är de arkeologiska utgrävningarna i Kition också ett måste för de flesta som besöker området. Detsamma gäller för den vackra kyrkan Ayios Lazaros.

Paphos

På Cyperns västra sida ligger Paphos. Om man uppskattar vackra, stillsamma omgivningar, är Paphos ett bra alternativ. Staden var under Alexander den stores makt Cyperns huvudstad och här finns många platser som vittnar om Cyperns unika historia.

Charterresenärer och andra turister upptäcker ofta Paphos genom en tillfällighet, men blir ofta så betagna av staden att de återvänder. Från stadens hamnpromenad ser man också tydligt varför! Från hamnen kan man promenera till stadens gamla borg och vidare till St. Pauls Avenue.

Äta av kärlekens ö

Om en chartersemester skall ha en lite annorlunda smak än den man är van vid, så är maten ett bra ställe att börja! Detta gäller speciellt på Cypern, som utöver de traditionella franska och italienskt inspirerade menyerna också har de läckra cypriotiska rätterna att erbjuda sina besökare.

Ett bra tips är att beställa den lokala Mezen, som ofta består av upp till 20 smårätter med allt från feta, pepperoni, oliver och cypriotisk ost, till tomater, bläckfisk, grillspett eller kalkon. Man blir garanterat mätt!

En semesterresa till Cypern är definitivt också en resa i matens tecken, för man kan också gå loss på traditionella rätter som lammköttsstuvning, ravioli eller kanske en kalvköttsgryta? Det kulinariska Cypern är lika förföriskt lockande som självaste Afrodite.

Vanliga frågor om resor till Cypern

Från vilka flygplatser kan jag resa till Cypern?

Du kan resa till Cypern från följande flygplatser: Göteborg, Växjö Kronoberg, Luleå (Kallax), Malmö, Norrköping (Kungsängen), Stockholm, Umeå, Örebro och Köpenhamn

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Cypern | Charterreiser til Kypros

Billiga resor till Cypern

Charterbolag med charterresor till Cypern

 • Billiga charterresor med Airtours
 • Billiga charterresor med Apollo
 • Billiga charterresor med Escapeaway
 • Billiga charterresor med Nazar
 • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
 • Billiga charterresor med Sunweb
 • Billiga charterresor med TripX
 • Billiga charterresor med TUI
 • Billiga charterresor med Ving