En person vilar i en hängmatta mellan två palmer på en tropisk strand med klart blått vatten.

Sista minuten resor till Danska Västindiskaöarna

Vanliga frågor om resor till Danska Västindiskaöarna

Är sista minuten-resor till Danska Västindiskaöarna populära?

Ja, sista minuten-resor till Danska Västindiskaöarna är populära. Våra användare ger destinationen Danska Västindiskaöarna 4,7 / 5 stjärnor.

Bedöm resmål (85 omdömen)
4.7

Hitta en billig sista minuten resa till Danska Västindien

Sommar, solsken, värme, ett rikt kulturliv, paradislika stränder och en praktfull natur – detta väntar dig när du åker på semester till Danska Västindien, numera Amerikanska Jungfruöarna. De tre öarna är intressanta för oss nordbor, då de varit under danskt styre i mer än 160 år, vilket fortfarande kan ses på flera ställen på öarna i dag.

Amerikanska Jungfruöarna – Danska Västindien

Saint Thomas, Saint John och Saint Croix var som sagt danska från 1754 till 1917, då den danska regeringen sålde öarna till USA. Innan dess hade danskarna sockerplantage på öarna, och många av de gamla sockerkvarnarna och andra plantagebyggnader finns fortfarande bevarade.

En av de fruktansvärda baksidorna med sockerproduktionen var att det hårda arbetet utfördes av slavar, som hämtades från Afrika. I dag har de afrikanska slavarnas ättlingar blivit en naturlig del av öarnas befolkning, och när du kommer hit som resenär, blir du mottagen med värme av de vackra och brett leende människorna.

Saint Thomas – den levande ön med de många möjligheterna

Stora kryssningsfartyg lägger dagligen till i Saint Thomas, som får sägas vara den mest turistanpassade av de tre västindiska öarna.

Öns största stad, Charlotte Amalie, är ett pulserande och aktivt område, med sin viktiga hamn, som har säkrat Saint Thomas intäkter både från gäster från kryssningsfartygen, men inte minst med handeln med omvärlden.

Saint Thomas är ett populärt resmål, och det är inte svårt att förstå när man besöker ön. Den spektakulära berg- och vulkanrika naturen, det turkosa vattnet, de många lagunerna med sina stilla havsbriser och solvarma sandstränder, brukar vara tillräckligt för att förföra den mest svårflörtade.

Det kan varmt rekommenderas att hyra en kajak, fiska, dyka – eller åka på en snorklingstur med båt. Hittar man en billig sista minuten resa så är chansen stor att man kanske finner en slant över till några aktiviteter när man väl är på plats. Här finns så enormt mycket att se och uppleva, både av vackra naturupplevelser och roliga aktiviteter för alla åldrar.

Charlotte Amalie bjuder på en imponerande blandning butiker, museer och konstgallerier, och här finns vackra byggnader och hus i alla regnbågens färger. Charlotte Amalie stoltserar också med några av Jungfruöarnas och Saint Thomas bästa restauranger, kaféer och barer.

Saint John – en liten, grön och fredlig ö

Ön Saint John är den minsta av de tre västindiska öarna. Saint John är också den grönaste av de tre öarna, med sina stora, skogsfyllda nationalparker. Här är det som upplagt för att vandra långa promenader mellan frodiga träd, vackra växter och paradisiska blommor, gå förbi gamla ruiner efter svunna tiders sockerproduktion, där stora fjärilar flyger omkring, och där du kan se tropiska djur och fåglar i alla världens färger och former.

Saint John är naturligtvis också hem till oemotståndliga stränder, med kritvit sand, svajande palmer och kristallklart, varmt badvatten. Här finns oändligt med möjligheter att snorkla direkt från strandkanten. Du kan se färgglada fiskar i alla regnbågens färger, sjöstjärnor, sjöborrar och koraller, och med lite tur så kan du få se någon av de stora, eleganta valhajarna och havssköldpaddorna, som stillsamt simmar runt mellan öarna.

För att beskydda öns vackra natur så gott det går, så finns ett omfattande regelverk kring hur mycket och var det får byggas på ön. Därför är ön inte exploaterad och översvämmad av turister, utan man har istället lämnat utrymme för eko-turism och mer primitiva former för övernattning.

De två områdena Coral Bay och Cruz Bay är definitivt värda ett besök. Här finner man det genuina och avslappnade karibiska ö-livet, kryddat med dansanta reggae-rytmer och små charmiga restauranger, butiker och marknader. Här finns fina möjligheter att göra fynd, och handflätade korgar är en lokal specialitet.

Saint Croix – den stora, vackra och spännande ön

Saint Croix är den sydligaste belägna av de tre västindiska öarna, och det är också den största. Ön är ett vackert virrvarr av sockerplantage, gamla sockerkvarnar, kolonial arkitektur och stora fästningar, stadsliv, regnskog och inte minst stränder med fantastiska dykställen. Ön är generellt sett lite lugnare än Saint Thomas.

Öns två stora städer, Frederiksted och Christiansted, har en levande och gemytlig stämning, där du kan shoppa, gå på museer, äta goda middagar, eller bara promenera planlöst och betrakta alla vackra gamla hus och byggnader. Upplevelsen blir inte sämre av de färgglada blommorna, reggae- och calypsomusiken och vita leenden från lokalbefolkningen. Inte helt oväntat finns många historiska byggnader med dansk anknytning kvar i både Frederiksted och Christiansted, och du kan bland annat beskåda den ursprungliga bostaden för den danska guvernören i Christiansted, och fortet i Fredriksted, där Peter von Scholten frigav öarnas slavar.

Sankt Croix är inte ekonomiskt beroende av turismen på samma sätt som de andra öarna är, och detta avspeglar sig i den mycket speciella och avslappnade stämning som råder på ön.

Du finner också många, stora och fantastiska badstränder på Saint Croix, där du kan slappna av i en solstol, bada och plaska runt i det varma vattnet, och om orken finns på plats, kanske testa på en och annan vattensport. Vattnet runt Saint Croix är rikt på tropiskt marint liv, och man får generellt mycket för pengarna om man hyr dyk- eller snorkelutrustning.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Dansk Vestindien | Restplasser til Jomfruøyene (USA)