Solnedgången bakom Eiffeltornet i Paris med en varm orange himmel och stadens siluett synlig.

Sevärdheter Den dominikanska republiken

Den dominikanska republiken

Berget Pico Duarte

Den högsta bergstoppen i den Dominikanska Republiken ligger i mitten av landet och reser sig över tre kilometer upp i luften. Klätterturen upp til toppen tar omkring två dagar, beroende av vädret och uthålligheten. Det finns stugor att övernatta i på vägen upp.

De gamla universitetsbyggnaderna Convento de los Domenicos

1538 blev Amerikas förste universitet öppnat i dessa byggnader, som fortfarande kallas Universidad Autónoma de Santo Domingo. Det riktiga universitetet har flyttats till nya byggnader.

Den judiska kolonin Sosúa

Lite mindre än 30 kilometer från Puerto Plata ligger denna badstad som har en nästan europeisk atmosfär. Det beror på den judiska kolonin som bildades i detta område 1941, då judar på flykt undan tyskarna slog sig ner i detta paradis. Det finns fortfarande en aktiv synagoga och ett judiskt museum, som berättar historien om de 700 flyktingarna

Este national park

På halvön söder om San Rafael de Yuma, ligger en nationalpark som kan besökas av turister. Djurbestånden inräknar flera olika sköldpaddearter, norhörneleguaner och en ofantlig massa fladdermöss som gömmer sig i de speciella grottsystemen, vilka också innehåller en massa intressanta grottmålningar. Delfiner leker i vattnet omkring stränderna, som ligger långt från de vanliga turistattraktionerna

Fort San Felipe

Det äldsta fortet i den nya världen ligger i Puerto Plata. Fort San Felipes borgmur och vallgrav är intressanta.

Gri-Grí-lagunen

Båtturer arrangeras för turister som önskar att se de exotiska sumpområdena omkring lagunen. Det finns hål i klipporna och stenformationer längs med vattnet samt en damm, Cueva de las Golondrinas, som är mycket lämpligför bad. Områdets djurliv är extremt rikt på tropiska fåglar.

Grottsystemet Los Tres Ojos de Agua

Inte långt från huvudstaden ligger det ta grottsystem. De tre vattenögonen, som platsens namn betyder, hänvisas till tre turkosa laguner som ligger inne mellan ett virrvarr av droppstenar. Grottorna är också hem för en del fladdermöss.

Isabel de Torres-berget

En bergsbana kör över 700 meter upp mot bergssluttningen för att sluta vid en utkikspunkt, som gör hela turen värd. Vyn över Puerto Plata och det omkringliggande havet är spektakulär. En stor staty av Jesus står med utbredda armar och välsignar området. Dessutom ligger där en botanisk trädgård med fantastisk utsikt.

Isla Catalina

Ön ligger lite utanför staden, och de fina stränderna tilldrar sig turister året runt. Isla Catalina är ett ypperligt stop för flera av de cruiser, som beger sig till den Karibiska övärlden. En del båtar gör dagliga turer mellan ön och fastlandet

Jardin botaniska trädgård

I Santo Domingo ligger den nationella botaniska trädgården, som innehåller 300 olika orkidéarter. Dessutom finns där många olika palmer, varav en del är mycket sällsynta

Jimenoa-vattenfallen

10 kilometer utanför staden Jarabacoa i den centrala delen av ön, ligger en rad med vattenfall i ett naturskönt område. Det arrangeras turer i jeep eller på hästrygg, men de som har lust kan vandra dit.

Katedralen Basílica Menor de Santa Maria

Katedralen är den första i sitt slag som blev byggd i Columbus nya värld. Hans son lade den första stenen till kyrkan 1514, och den stod färdig 1540 som en arkitektoniskt bild av erövringen, där skulpturer visar i hur de infödingarna tar i mot Columbus.

Landsbyn Altos de Chavón

Denna konstnärslandsby ligger lite utanför La Romana i ett vackert kuperat landskap. Bebyggelsen är utformad i något så när italiensk stil och har exklusiva affärer, fina restauranger och en amfiteater, som utgör scen för många internationella såväl som lokala konstnärer. I staden ligger också Muséo Arqueológico Regional.

Manatí Park Bávaro

Ute på västkusten ligger denna park som tilldrar sig turister till sina vita stränder. En mängd olika djur kan upplevas i området. Det finns delfinshower och uppträden med hästar. Man kan även gå runt och titta på bland annat sjölejon, sköldpaddor och exotiska fåglar. Dessutom ligger där en kopia av en Taínolandssstad.

Museo del Hombre Dominicano

Museet är en del av Plaza de la Cultura, som är ett kulturcenter i den nya stadsdelen i Santo Domingo. Det är ett slags nationalmuseum, som ger inblick i den kultur som har gjort Dominikanska Republiken till det den är i dag. Konst som tillverkats av ursprungsbefolkningen tainoerne, kan ses här

Reservatet Antropológica de las Cuevas de Borbón

I San Cristobal ligger El Pamiergrottorna, som blev fredade 1996. Reservatet är av mycket högt arkeologiskt värde på grund av sina över 9000 grottmålningar. En av grottorna innehåller 590 olika målningar.

Samaná-bukten

Mellan december och mars kommer en del puckelvalar till bukten för att para sig och föda. Det organiseras en del valturer av lokala båtuthyrare, och det finns tillräckligt att se om man befinner sig i området vid rätt tidspunkt.

Sjön Enriquillo

Nära gränsen till Haiti ligger Cabrito National Park. Parken är en ö i sjön Lago Enriquillo, som ligger mer än 30 meter under havets yta. Vattnet i sjön är tre gånger så salt som havsvattnet i området, och dess tre sjöar bebos av stora mängder av leguaner, krokodiler och flamingos.

Surfstaden Cabarete

Vid Atlantkusten ligger vindsurfarnas inofficiella huvudstad. Surfarna kommer från hela världen för att njuta av vågorna vid denna lilla stad, där det bland annat avgörs internationella tävlingar. Vattnet ändrar sig med årstiden. På sommaren är det alltid vind, men det är i gengäld inga särskilt stora vågor. På vintern är det ofta vindstilla, men när vindstyrkan ökar, skapas det enorma vågor.

Flyg+hotell
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här