Viktig information om Coronavirus

Resguide till Dubrovnik

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 895:- Från 3 995:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Dubrovnik
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 12.00 i Dubrovnik.

Bästa restid

Top
Med sin placering nästan på sydspetsen av den Kroatiska Adriaterhavskusten har Dubrovnik det solrikaste klimatet i Kroatien. Vintern kan dock bli kylig, men stadens sevärdheter kan besökas året runt.

Kultur och underhållning

Top
Dubrovnik är inte precis känt för sitt nattliv, vilket inte ät något vidare. Men stadens sommar festival från den 10 juli till den 25 augusti drar mycket folk till sig.

Övernattning / Hotell

Top
Privat inkvartering är billigt och bra. Man kommer lättast i kontakt med uthyrarna genom att låta sig "fångas" vid färjeterminalen. Det är alltid en bra idé att be om att se rummet, förrän man säger ja. Dessutom finns det en del hotell i olika prisklasser i Dubrovnik. Beställ hotell i Dubrovnik här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns inte det stora taxiutbud i Dubrovnik, men det gör också det samma för det mesta av staden kan klaras till fots.

Särskilda förhållanden

Top
Dubrovnik blev hårt medtagen av kriget i början 1990-talet, men efter det har staden genomgått en omfattande återuppbyggning, så den i mångas ögon är ännu vackrare, än den var före kriget. Och det säger en del.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.