Sevärdheter Ecuador

» Ecuador

Sevärdheter Ecuador

Badstaden Atacames (Atacames)
Badstaden på den norra delen av kusten är det bästa stället att hålla en riktig strandsemester. På natten är det som regel en livlig atmosfär på stadens barer och diskotek, där både utländska och Ecuadorianska turister kopplar av efter en lång dag med simning och solande under den heta solen.
Baden (Baños)
Banos betyder bad på spanska, och det är också stadens termiska bad, som är huvudorsaken till att folk åker till staden. Lokala säger att naturens bad har en botande effekt, och om det är sant eller inte, så är det ett bra ställe att koppla av och ta hand om eventuella ömma muskler efter en hård bergvandring. Några bad får värme från varma källor vid en närliggande vulkan, andra består av smält is, som kommer från bergen. Vattnet kan verka grumligt, men det beror på de många mineralerna.
Kyrkan Santuario de Nuestra Senora de Agua Santa (Baños)
Kyrkan, som hedrar Jungfrun av det heliga vattnet, måste man besöka när man är i Banos. Den heliga jungfrun har fått äran för många mirakel i området, och museet som hör till kyrkan visar upp vackra målningar av dessa mirakel. Museet har också en del uppstoppade djur och religiösa effekter.
Rafting (Baños)
River rafting är en aktivitet som blir allt mer populär. Bergfloden Rio Patate lämpar sig utmärkt till det, och det är ett fantastiskt landskap man passerar. Det finns folk i Banos som arrangerar rafting.
Staden Cuenca (Cuenca)
Cuenca är huvudstad i området, och dens levande gator med de många husen och kyrkorna från kolonitiden, gör den till en av landets mest spännande städer. Det ligger några inkaruiner nära staden, men det bästa är att bara gå på upptäckt i gatorna och se på livet i de historiska kulisserna. Glöm inte att gå förbi floden, där kvinnorna tvättar kläder vid några otroligt vackra hus.
Indianbyn Otavalo (Ecuador)
Otavalo norr om Quito är känd för indianernas fantastiska konsthantverk och deras förmåga att hålla fast vid sin identitet. Särskilt de vävda mattorna är av hög kvalitet och otroligt vackra. På lördagar är det marknad, men det är möjligt att köpa sig ett originalt Otavalohantverk hela veckan. Lägg också märke till kvinnornas vackra broderade originala kläder, som de fortfarande bär
Inkaruinerna vid Ingapirca (Ecuador)
Ruinerna är det största monumentet som står kvar i dag efter den delen av det enorma inkariket, som bredde ut sig över det landet som nu heter Ecuador. Resterna av de präktiga stenkonstruktionerna lämnar spår efter ett enormt byggeri i ett otroligt vackert landskap. Ruinerna kan besökas via en gammal inkaväg från byn Achupallas, som vrider sig genom det ståtliga landskapet.
Intagreservatet vid Ibarra (Ecuador)
Ibarra och det kringliggande Intagreservatet är rikt på både natur och vackra byggnader från den svunna kolonitiden. Cloud Forrest är en kuriös sort regnskog, som skapar och fasthåller dimma som hänger i växterna mycket nära marken. Intagreservatet har också ett väldigt spännande djurliv.
La Companía Kyrkan (Ecuador)
När man träder in i denna jesuiterkyrka i Quito, tror man inte sina ögon. Inte mindre än sju ton guld har använts på att göra den till en av de mest utsmyckade i världen.
Nationalparken Cotopaxi (Ecuador)
Den mest intressanta nationalparken i Ecuadors högland är utan tvivel Cotopaxi. Parkens monument är den nästan 6000 meter höga Cotopaxivulkanen som fortfarande bubblar och sjuder. Dalarna och bergsluttningarna ger oerhörda klättrings- och vandringsmöjligheter, och vänder man blicken mot himlen, kan man ibland se den stolta kondoren inspektera sitt territorium. Det finns ingen plats i landet där Andesbergen är vackrare.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Atacames
• Baños
• Cuenca
• Puyo
• Quito
• Rio Bamba
• Saqui

Hitta resan till Ecuador här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK