Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Ecuadors Stillahavskust

Sevärdheter

Badstaden Atacames (Atacames)
Badstaden på den norra delen av kusten är det bästa stället att hålla en riktig strandsemester. På natten är det som regel en livlig atmosfär på stadens barer och diskotek, där både utländska och Ecuadorianska turister kopplar av efter en lång dag med simning och solande under den heta solen.
Baden (Baños)
Banos betyder bad på spanska, och det är också stadens termiska bad, som är huvudorsaken till att folk åker till staden. Lokala säger att naturens bad har en botande effekt, och om det är sant eller inte, så är det ett bra ställe att koppla av och ta hand om eventuella ömma muskler efter en hård bergvandring. Några bad får värme från varma källor vid en närliggande vulkan, andra består av smält is, som kommer från bergen. Vattnet kan verka grumligt, men det beror på de många mineralerna.
Kyrkan Santuario de Nuestra Senora de Agua Santa (Baños)
Kyrkan, som hedrar Jungfrun av det heliga vattnet, måste man besöka när man är i Banos. Den heliga jungfrun har fått äran för många mirakel i området, och museet som hör till kyrkan visar upp vackra målningar av dessa mirakel. Museet har också en del uppstoppade djur och religiösa effekter.
Rafting (Baños)
River rafting är en aktivitet som blir allt mer populär. Bergfloden Rio Patate lämpar sig utmärkt till det, och det är ett fantastiskt landskap man passerar. Det finns folk i Banos som arrangerar rafting.
Plata ön (Ecuadors Stillahavskust)
Ön är en del av Machalilla nationalpark och kallas på skämt för "de fattigas Galapagos", eftersom ön har ett rikt djurliv, men det inte är lika dyrt där som på Galapagosöarna. Det är speciellt fågellivet, som attraherar många, men från juni till oktober kan man få se både delfiner och valar runt ön. Med ett cyklop och en snorkel kan man titta närmare på öns få men vackra korallrev.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Atacames
• Baños
• Cuenca
• Puyo
• Quito
• Rio Bamba
• Saqui
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.