Resguide till Eilat

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 6 417:- Från 7 031:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Elat eller Eilat -kan stavas på flera sätt.
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 13.00 i Eilat.

Bästa restid

Top
Om sommaren späder de knastertorra vindarna på känslan av att vara i en bakugn. Resten av året är temperaturen mer moderat. En god mellannivå finner man under våren och hösten.

Kultur och underhållning

Top
Nattlivet i Eilat bär prägeln av en utmarkt barmiljö.

Övernattning / Hotell

Top
Den vanligaste login är en säng på ett charterhotell som man betalt i förväg. Utbudet är enormt och resebolagen har många valmöjligheter. Står man inte ut en hel vecka, och än mindre två, i Eilat har staden också flera utmärkta hostels och hotell, som tar in gäster under verierande perioder. Staden har också en campingplats. Beställ hotell i Eilat här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns många taxibilar i Eilat. Man kan lätt vinka till sig en taxi på gatan, och det är en god idé att avtala priset i förväg, innan man börjar turen.

Särskilda förhållanden

Top
Eilat ligger väldigt tätt på både den jordanska och den egyptiska gränsen, och staden är därför en fin utgångspunkt för vidare resor till de två landen. Man kan enkelt korsa gränsen som turist, och man behöver inte skaffa sig visa på förhand. Men det kostar istället pengar att få det vid gränsen. Hur mycket det kostar beror på nationalitet och priserna står oftast på anslag vid själva gränsen, men kan också erhållas via turistkontoret i Eilat.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.