Resguide till Failaka Island

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Failaka
Invånare
3300

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det finns inte mycket skugga att hitta bland ruinerna på Failaka-ön. Det blir nästan olidligt varmt om sommaren, och den bästa tidpunkten att besöka ön på är därför i vintermånaderna.

Lokala förhållanden

Top

Övernattning / Hotell

Top
Det finns inga organiserade övernattningsmöjligheter på Failaka-ön. Kamping är absolut inte att rekomendera. Se mera under "särskilda förhållanden". Beställ hotell i Failaka Island här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Turen till ön från Kuwait City går med färja, och resan tar omkring 90 minuter. Rundturer på ön försiggår till fots och kan för de flesta klaras i loppet av de tre timmar man har, innan färjan återvänder till fastlandet. Information om avgångstider fås på telefon: 547 2664.

Särskilda förhållanden

Top
Under kriget lade irakerna ut minor på Failaka-ön, och de har ännu inte tagits bort. Att färdas utanför de etablerade gångbanorna och stigarna kan därför vara livsfarligt. Av samma anledning är det absolut inte att rekomendera att man campar på ön.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.