En färggrann lunnefågel sitter på en klippkant med havet i bakgrunden.

Billiga flygbiljetter till Färöarna

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till Tórshavn, Vagar

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
9. jul 16. jul
ARN
FAE
FAE
ARN
SAS 1 stopp
SAS 1 stopp
Från kr. 3 101:- Välj
1. aug 8. aug
ARN
FAE
FAE
ARN
SAS 2 stopp
Atlantic Airways SAS 1 stopp
Från kr. 3 838:- Välj
Bedöm resmål (222 omdömen)
4.6

Styr kosan norrut och hitta bästa flygbiljetten till Färöarna

VIKINGALAND: I den vindpinade norra Atlanten ligger ögruppen Färöarna. Öarna är små, men de upplevelser man får med sig hem är i gengäld stora, och minnena räcker länge. En flygbiljett till öarna är en biljett till ett spännande äventyr som saknar motstycke i världen.

De 18 öarna i Nordatlanten, som tillsammans utgör Färöarna, tar inte så mycket plats. Omgivet av vatten och beläget 430 kilometer sydost om Island, 300 kilometer nordväst om Skottland, och 600 kilometer från Norge, så ligger Färöarna relativt ensamma och isolerade ute i havet.

Det är exempelvis 1 300 kilometer till Köpenhamn, så Färöingarna har som folkslag vant sig vid att klara sig själva. Färöingar är ett mycket stolt folkslag, och är närmast experter på att leva av det som naturen, och i synnerhet havet har att ge.

På öarna bor omkring 48 500 människor, som är ättlingar till vikingarna som kom till ögruppen från Norge.

I huvudstaden Tórshavn bor nästan 20 000 människor, och resten av befolkningen lever i tätt befolkade byar fördelade över ön. Klaksvik är den näst största staden med sina 4 800 invånare.

På Travelmarket.se kan du hitta de billigaste flygbiljetterna till Färöarna. Prova också att aktivera din helt egen ”prisagent”, så får du besked när det finns en flygbiljett som matchar din förutbestämda prisnivå. Flygplatsen ligger på Vågö, strax väster om Streymoy.

Vikingarnas språk
Andraspråket på Färöarna är danska, och man valde nyligen färöiska till det officiella språket. Alla talar och skriver emellertid danska, och isländska, svenska, norska och engelska förstås också av de flesta, med några undantag ur den äldre generationen.

Lyssna gärna på det färöiska språket, och prova på att lära dig ett par glosor. Det är faktiskt inte speciellt svårt. Färöiska är tätt bundet till isländska, norska, danska och svenska, då språket har sitt ursprung i de fornnordiska språken. Färöiska ligger speciellt nära isländska, och man känner nästan de gamla vikingarnas tungomål när man hör språket talas.

Färöarna är ett autonomt styre som lyder under Danmark, men har egen flagga och parlament, och är självstyrande i en mängd frågor – i synnerhet de som har lokal förankring.

Klimat
Många tror att Färöarna är isande kalla, men faktum är att klimatet är överraskande milt i förhållande till öarnas placering på 62 grader N. Det beror till största delen på den varma Golfströmmen, som värmer upp havet i området. Genomsnittstemperaturen på Färöarna är således behagliga 13 grader under de varma månaderna, och ca 3 grader om vintern.

Om sommaren har Färöarna långa och ljusa sommarnätter, där både yngre och äldre ses utomhus. Den speciella sommaratmosfären på Färöarna – där en sommardag kan vara ända upp till 19,5 timmar lång – är definitivt något unikt som måste upplevas.

Har man provat att flyga till Färöarna en gång, så vill man snart vara en del av den lilla klubb som vet vad det innebär när man talar om fyra årstider på en dag. Det är inte ovanligt att man på en enda dag kan uppleva alla vädertyper.

Vita får och gröna dalar
Fårens öar. Epitetet passar riktigt bra för denna samling öar, för Färöarna har så många får att antalet är långt större än antalet människor som bor här.

Anledningen till de många fåren är naturligtvis de fina gräsförhållandena. Som vita små ulltottar vandrar de runt i de gröna dalarna och gärsmarkerna, och om man har tur så ser man kanske också en och annan vildhare. Det är en vacker syn, med de karga klipporna som fond. Lägg till en härligt frisk luft, och man har en naturupplevelse som berikar ända in i själen. Färöarna bjuder på detta sätt på en unik känsla av frihet, friskhet och sundhet.

Låt tankarna flyga iväg och upplev det nästan meditativa tillståndet och berusningen som bara en naturupplevelse på Färöarna kan ge! Låt blicken vandra över landskapet och se de vackra havsfåglarna segla i den friska luften, och har öronen på helspänn och lyssna till deras dova läten. Färöarnas fågelliv lockar turister från hela världen – och för en ornitolog på utkik efter något annorlunda, är öarna Nordatlantens absoluta fågelparadis.

Faktum är att naturen på Färöarna troligen är det bästa argumentet för att sätta sig i flygplanet. Färöarnas två största sjöar Sørvágsvatn och Fjallavatn är också två sevärdheter man inte får missa på sin resa hit.

Havets hemligheter
Också fiskeintresserade från hela världen flyger till Färöarna för att uppleva känslan av att befinna sig mitt i naturen med spänd lina, och det finns enorma möjligheter till detta på de gröna öarna. Färöarna är det perfekta resmålet för sportfiskare, och har du inte egen utrustning med, så finns det att hyra på plats.

Många väljer också att göra en utflykt till havs, och här kan man naturligvis fiska, eller bara segla och få lite frisk luft och njuta av fågellivet och de vackra omgivningarna.

Kanske tror man det inte vid första anblicken, men det är faktiskt också möjligt att dyka på Färöarna. Havet kan användas på många sätt, och med en väl utvecklad turism är det endast fantasin som sätter gränser. Kom ihåg att hålla utkik efter gråsälar och valar längs kusten!

Billigaste resor hittades på Travelmarket för Färöarna: Köpenhamn till Tórshavn, Vagar 31. juli till 7. augusti från kr 2 205:-

Mest populära flygplatserna i Färöarna

Populära resmål i Norra Europa