Sevärdheter Färöarna

- Välj område -
» Färöarna
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 2 644:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Färöarna

1800-talets träkyrkor (Färöarna)
Religion har sedan kristendomens införelse spelat en större och större roll på Färöarna. De karateristiska färöiska sockenkyrkorna med grästorv på taket härstammar från perioden 1829-1849. Sniderierna i kyrkornas träväggar är de bästa exemplen på dåtidens folkkonst.
Bygden Kvivik (Färöarna)
Kvivik, som ligger på Streymoy, är en av de äldsta bygder på Färöarna. Man har hittat rester av en gammal vikingaboplats vid staden. Två hus har i dag grävts ut, och man har gjort intressanta fynd i båda. Det ena huset har använts till bostad, medan det andra har varit använt som lada eller ladugård.
Färöbåten (Färöarna)
Färöbåtens konstruktion är helt speciell och finns ingen annan plats i världen. Färöbåten byggs till 4, 6 eller 8 passagerare, och den sistnämnda anses att vara den finaste. Tidigare användes båtarna till transport och fiske, men numera används dem bara till kappsegling.
Fågelfjället Vestmannabjørgini (Färöarna)
För att komma till Vestmannabjørgini måste man segla i båt från Vestmanna. Vestmannabjørgini är fantastiska fågelfjäll, där en mångfold av fåglar håller till. Man seglar ungefär 3 timmar längs västkustens imponerande klipplandskap.
Grindvalsfångst (Färöarna)
Om man vill uppleva grindvalsfångst på Färöarna, får man resa till Miõvágur. Bygden räknas som en av öarnas bästa fångstplatser. Det beror på, att buktens stora sandbankar och breda sandstrand är idealiska för att driva in grindvalar på.
Halvön Tinganes (Färöarna)
På Tinganes grundlade de första norska kolonisterna deras Ting år 825. Tinganes delar hamnen i två delar, och det är också här, man hittar Tórshavns gamla stadsdel. Många av husen på Tinganes härstammar från 1500- och 1600-talet, men används fortfarande den dagen i dag.
Klippan Tröllkonufingur (Färöarna)
Klippan Tröllkonufingur kallas också Kungaspiret. Sit annat namn fick klippan 1844, då kronprins Frederik av Danmark besökte ön. Den branta klippan har, efter vad det sägs, bara bestigits en gång, då en modig färing kröp upp för att vinka till kronprinsen, då han seglade förbi nedanför.
Klippformationerna Risin och Kellingin (Färöarna)
Från Esturoy finns utsikt till de lustiga klippformationerna, som är 75 meter höga. Sägnen säger, att en jätte och hans kärring ville hämta Färöarna till Island, men öarna var för tunga. Precis som de gav upp och ville resa hem igen, stod solen upp, och jätten och hans kärring förstenades.
Religiösa byggnader i Kirkjuböur (Färöarna)
Kirkjuböur är en historisk och mycket spännande bygd, här kan man se ruinerna av Färöarnas äldsta kyrka, som man anser härstamma från kort tid efter kristendomens införelse. Envidare ses ruinerna av Múrurin, som är en aldrig färdig gjord katedral.
Skansin fästningen (Färöarna)
Skansin är Tórshavns fästning. Den byggdes 1580 för att hålla pirater på avstånd. Skansin har byggts om flera gånger, och det nuvarande utseendet fick den 1790. Då Färöarna under Andra Världskriget ockuperades av England, användes Skansin som huvudkvarter för The Royal Navy Commandes.

Område och stadsguider

Område: 
• Streymoy
• Suduroy
Ort: 
• Klaksvik
• Mykines stad
• Torshavn
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK