Lyxigt semesterort med simbassäng omgiven av palmträd och solstolar under parasoller.

Sevärdheter Fiji

Fiji

Bouma vattenfallen

På ön Taveuni i den kyliga regnskogen i Tavoro Forest Park and Preserve ligger dessa tre vattenfall. Det är en jobbig resa att komma fram till vattenfallen, men till all tur är det första vattenfallet man komer till också det mest storslagna. För att se alla tre måste man forcera en flod och krypa lite.

Den sovande jättens trädgård

Nära Nadi, som ligger på huvudön Viti Levu, ligger Garden of the Sleeping Giant. En gång var denna park skådespelaren Raymond Burrs (bättre känd som Perry Mason) privata ägendom, men den är nu öppen för offentligheten, som kan njuta av de över 30 olika orkidéarter som blommar i parken. Den finns möjlighet att gå turer i det vackra landskapet längs de näckroskransade dammarna nära den tjocka regnskogen.

Den växande stenen i Vunika

På ön Vanua Levu ligger staden Vunika, som har ett hindutempel, vilket innehåller en växande sten. Ryktet säger att templets menighet har varit tvungna att höja taket flera gånger på grund av att stenen vuxit sig för stor. Stället är ett pilgrimsmål för många troende.

Kadavu ögruppen

Omkring 100 kilometer söder om Suva ligger denna ögrupp, som inte ser många turister. Om man väljer att trotsa transportproblemen till och från ön, finns det här ett av världens mest spännande korallrev. Astrolabe Reef sträcker sig över 48 kilometer på den norra delen av själva Kadavu.

Kulturcentret

På Orchid Island vid Pacific Harbor 10 kilometer från Suva ligger ett kulturcenter, som samlar alla de viktiga elementen i Fijis kultur till en kompakt föreställning gjord för att ge turister inblick i de unika traditionerna. Det arrangeras föreställningar med trasditionell fijiansk dans och uppvisningar i att gå på glödande kol.

Saint Francis Xavier-kyrkan

På den nordliga sidan av Viti Levu ligger denna kyrka från 1917. Utifrån ser den inte så mycket ut, den är dåligt skött, men kyrkan innehåller en rad unika fresker målat på våt gips. De föreställer den korsfäste Jesus omringad av de fijianska och indiska folket.

Savusavus varma källor

På ön Vanua Levu i staden Savusavu ligger en del bubblande varma källor. Ångan stiger upp från dem, och lokala invånare kan ta med sig grytor, som de låter stå på stenar omkring hålen, så maten är kokt när de är färdiga med sina ärenden i staden. En undersökning har visat att energin från de varma källorna kunde skapa elektricitet nog till att försyna hela ön, men ännu har det inte gjorts försök med den formen för alternativ energi.

Ön Beachcomber

Väster om Viti Levus kust ligger denna ö, som är populär bland unga och festglada människor. Ön är mycket liten, rundturen tar inte mer än 10 minuter, men dess dragningskraft är stor. Ett enstaka hotell med allt inkluderat betjänar öns besökande. Det är inte billigt, men till gengäld är det garanterat fest, och hotellets liveband har vunnit flera priser och musiktävlingar, så det finns nånting att dansa till.

Ön Ovalau

Den lilla ön Ovalua ligger inte så långt från Sula utanför Viti Levus kust. Det är ett av de absolut vackrasdte öarna i området. Här låg den första europeiska huvudstaden, som engländarna grundade, när de koloniserade Fiji på 1900-talet, och de gamla koloniherrarna har datt sin prägel på stället. Både The Royal Hotel och Ovalu Club står, som de gjorde när engländarna bodde här.

Fiji – de mindre öarna

Ön Taveuni

Den tredjestörsta ön i virrvarret är Taveuni, som ligger utanför Vanua Levis kust. Detta är en av de mest fantastiska dykardestinationerna i världen. I det djupa Somosomo-sundet ligger the Great White Reef och the Rainbow Reef, som är några av världens vackraste ock mest krävande dykarområden.

Ön Vanua Levi

Fijis näststörsta ö växlar från de varma, torra sockerplantagen i norr till de frodiga gröna söder. De flesta besökande blir omkring den charmerane hamnstaden Savusavu och de omkringliggande stränderna, var det finns fina snorkel- och dykarställen.

Nadi

Mamanuca öarna

På en klar dag kan man se detta sträck av pyttesmå öar, som har härliga stränder ock dykong i världsklass. På några av öarna finns det en smula regnskog kvar, var det finns en del kräldjur och många exotiska fåglar. Det går båtar från Nadi med regelbundna intervaller, men det finns också fina övernattningsmöjligheter på öarna.

Sigatoka dalen

I en dal ett stycke söder om Navi ligger en dal, som gömmer på en del arkeologiska sevärdheter. Dalen ligger i ett av Viti Levis vackraste områden. Sigatoka staden är ett charmerande ställe, som blir värderat till att vara ett av de bästa ställena att köpa lersaker.

Sri Siva Subramaniya-templet

Det största hindu-templet i den södra vändkrätsen ligger i Nadi. Det är en arkitektoniskt mycket särpräglad byggnad målad i skrikande färger, som rests till ära för guden Murugan. Templet är öppet för besönde, om dessa inte har druckit alkohol eller ätit kött samma dag.

Suva stad

Det gamla rådhuset

Ett av de bästa exempel på victoriansk byggnungskonst på Fiji är det gamla rådhuset. I byggaden fanns regeringen, men det var också ett kulturcentrum, var det hölls konserter och visades teaterstycken.. Nu ligger här en elegant kinesisk restaurang och en frisör.

The Fiji Museum (Na Vale Ni i Yaya Maroroi)

I mitten av Thurston Gardens ligger the Fiji Museum. Utställningarna täcker över spännande delar av den fijianska kutlturen. Där finns ett historiskt galleri och spännande demonstrationer av bland annat lerarbete. Dessutom finns där en utställt en del gammalt konsthantverk och några kvarlämningar från kolonitiden, bland annat vrakgods från the Bounty.

Boka dina sevärdheter här