Sevärdheter Fiji

- Välj område -
- Välj ort -

Sevärdheter Fiji

Bouma vattenfallen (Fiji)
På ön Taveuni i den kyliga regnskogen i Tavoro Forest Park and Preserve ligger dessa tre vattenfall. Det är en jobbig resa att komma fram till vattenfallen, men till all tur är det första vattenfallet man komer till också det mest storslagna. För att se alla tre måste man forcera en flod och krypa lite.
Den sovande jättens trädgård (Fiji)
Nära Nadi, som ligger på huvudön Viti Levu, ligger Garden of the Sleeping Giant. En gång var denna park skådespelaren Raymond Burrs (bättre känd som Perry Mason) privata ägendom, men den är nu öppen för offentligheten, som kan njuta av de över 30 olika orkidéarter som blommar i parken. Den finns möjlighet att gå turer i det vackra landskapet längs de näckroskransade dammarna nära den tjocka regnskogen.
Den växande stenen i Vunika (Fiji)
På ön Vanua Levu ligger staden Vunika, som har ett hindutempel, vilket innehåller en växande sten. Ryktet säger att templets menighet har varit tvungna att höja taket flera gånger på grund av att stenen vuxit sig för stor. Stället är ett pilgrimsmål för många troende.
Kadavu ögruppen (Fiji)
Omkring 100 kilometer söder om Suva ligger denna ögrupp, som inte ser många turister. Om man väljer att trotsa transportproblemen till och från ön, finns det här ett av världens mest spännande korallrev. Astrolabe Reef sträcker sig över 48 kilometer på den norra delen av själva Kadavu.
Kulturcentret (Fiji)
På Orchid Island vid Pacific Harbor 10 kilometer från Suva ligger ett kulturcenter, som samlar alla de viktiga elementen i Fijis kultur till en kompakt föreställning gjord för att ge turister inblick i de unika traditionerna. Det arrangeras föreställningar med trasditionell fijiansk dans och uppvisningar i att gå på glödande kol.
Saint Francis Xavier-kyrkan (Fiji)
På den nordliga sidan av Viti Levu ligger denna kyrka från 1917. Utifrån ser den inte så mycket ut, den är dåligt skött, men kyrkan innehåller en rad unika fresker målat på våt gips. De föreställer den korsfäste Jesus omringad av de fijianska och indiska folket.
Savusavus varma källor (Fiji)
På ön Vanua Levu i staden Savusavu ligger en del bubblande varma källor. Ångan stiger upp från dem, och lokala invånare kan ta med sig grytor, som de låter stå på stenar omkring hålen, så maten är kokt när de är färdiga med sina ärenden i staden. En undersökning har visat att energin från de varma källorna kunde skapa elektricitet nog till att försyna hela ön, men ännu har det inte gjorts försök med den formen för alternativ energi.
Ön Beachcomber (Fiji)
Väster om Viti Levus kust ligger denna ö, som är populär bland unga och festglada människor. Ön är mycket liten, rundturen tar inte mer än 10 minuter, men dess dragningskraft är stor. Ett enstaka hotell med allt inkluderat betjänar öns besökande. Det är inte billigt, men till gengäld är det garanterat fest, och hotellets liveband har vunnit flera priser och musiktävlingar, så det finns nånting att dansa till.
Ön Ovalau (Fiji)
Den lilla ön Ovalua ligger inte så långt från Sula utanför Viti Levus kust. Det är ett av de absolut vackrasdte öarna i området. Här låg den första europeiska huvudstaden, som engländarna grundade, när de koloniserade Fiji på 1900-talet, och de gamla koloniherrarna har datt sin prägel på stället. Både The Royal Hotel och Ovalu Club står, som de gjorde när engländarna bodde här.
Ön Taveuni (Fiji - de mindre öarna)
Den tredjestörsta ön i virrvarret är Taveuni, som ligger utanför Vanua Levis kust. Detta är en av de mest fantastiska dykardestinationerna i världen. I det djupa Somosomo-sundet ligger the Great White Reef och the Rainbow Reef, som är några av världens vackraste ock mest krävande dykarområden.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Nadi
• Suva stad

Hitta resan till Fiji här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK