Resguide till Fort-de-France

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Fort-de-France
Invånare
102.213 (2000)
Tidszon
När klokkan är 12.00 i Danmark är den 6.00 i Fort-de-France

Bästa restid

Top
Temperaturen i området är behaglig hela året runt, och planerar man att stanna i staden, spelar det ingen roll när man ankommer till Fort-de-France. Vill man vidare till eksempel till stränderna, är det bäst att komma utanför regntiden, som sträkker sig från juni till november.

Kultur och underhållning

Top
Le Ballet Martiniques är en av de bästa traditionella dansgrupper i världen, och den hör till i Fort-de-France, som också har ett stort utval av barer, diskoteque och spelställen, där man kan höra den lokala musik Zouk. I juli är det kulturfestival i staden.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns hoteller i alla kategorier och prisklasser i Fort-de-France. Desutom finns det ett enkelt vandrarhem i utkanten av staden. Beställ hotell i Fort-de-France här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns en del taxor i Fort-de-France, och alla är utstyrda med taxameter. Holdplatser finns framför alla stora hotell, vid Boulevard Général-de-Gaulle, Place Clemenceau och på flygplatsen, men de kan också beställas.

Övrig transport

Stadsbussar kör i huvudstaden, de är privatägda och kör från avgångsstället när de är fyllda. Härifrån avgår också bussarna till resten av ön. Det finns också mångs såkallade taxor collectifs, det är delataxor med plats upp till 12 personer.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.