Sevärdheter Frankrike

» Frankrike
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 625:- Från 2 795:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Frankrike

Cathédrale de Notre Dame (Alsace)
Strasbourgs enorma katedral syns på långt håll med sin särpräglade spira. Den gotiska röda sandstenskyrkan som byggdes under perioden 1015-1439 är utrustad med en jättestor, astronomisk klocka, som ringer klockan 12.30 varje dag.
Le Musée dUnterlinden (Alsace)
I detta gamla dominikanerkloster från tolvhundratalet, som ligger i staden Colmar, finns bitar av gotikens mest interessanta konst. Här finns ochså spännande skulpturer från medeltiden och renässansen.
Den romerska staden Autun (Bourgogne)
Bakom antika murar ligger den romerska staden som kejsar Augustus byggde ungefär 10 år före Kristi födelse. Två av de fyra originalportarna syns fortfarande, vilket också resterna av den största romerska teatern i området gör.
Musée de Beaux-Arts (Bourgogne)
I Bourgognes huvudstad Dijon finns ett konstmuséeum som är vida berömt för sin diversitet. Här finns tavlor från en mängd olika perioder, och konstnärerna är så olika som Rubens, Monet och impressionisterna. Här finns också antika religiösa artiklar. Muséet finns på en gammal greveresidens, som är en sevärdhet i sig.
Vin-muséet i Beaune (Bourgogne)
I Bourgognes centrum ligger den charmerande staden Beaune, som har vigt ett helt muséeum åt regionens viktigaste produkt, vinet. Här förs man in i vinets historia, och man rustas mycket bättre för en vinsmakningsresa bland de många spännande vingårdarna i omgivningarna.
Staden Brest (Brest)
Hamnen i Brest är en av de vackraste naturliga hamnarna i världen. I staden finns ett slott från tolvhundratalet, som är ett besök värt. Dessutom går det en kanal från Brest till Nantes, från vilken man i en hyrd båt kan njuta av det vackra landskapet.
Staden Rennes (Bretagne)
Rennes är en universitetsstad, och har därför en del kulturellt att erbjuda. Här finns le Musée des Beaux-Arts och det mera lokala Musée de Bretagne, som kan ge en inblick i områdets historia och kultur. Staden härjades 1720 av en stor eldsvåda som förstörde en del vackra byggnader, men le Palais de Justice överlevde, och är nu en turistattraktion med sina vackra förgyllda salar och en debattsal med imponerande gobelänger.
Staden Saint Malo (Bretagne)
Hit kom pirater för att härja och plundra de redan hårt prövade fransmännen. Saint Malo var en av forna tiders viktigaste hamnar, och ruinerna av försvarsverken är idag ett av de viktigaste turistmålen i Bretagne. Standens stora katedral Saint Vincent, påbörjad på elvahundratalet, drar till sig personer som är intresserade av kyrkans vackra mosaiker.
Katedralen i Reims (Champagne-Ardennerna)
Denna kyrka har sett riken komma och gå, den har förstörts och återuppbyggts flera gånger, och den har sett Frankrikes mäktiga kungar krönas och hyllas. Katedralen är byggd i gotisk stil.
Palais du Tau (palats) (Champagne-Ardennerna)
Ärkebiskopparnas gamla palats från 1690 rymmer idag ett museum som utställer textilkonst, skulpturer och andra pjäser från kungarnas storhetstid i Reims. Det är en bra idé att se detta palats i anknytning till ett besök i katedralen.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Brest
• Lyon
• Marseille
• Mulhouse
• Nice
• Paris
• Saint Tropez
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK