Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Gobi öknen

- Välj område -
- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Gobi
Invånare
300.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den bästa tiden att resa till Gobiöknen på är i september och oktober. Under den perioden får man inte förbränningar av solen.

Reselitteratur

Gobi: Tracking the Desert

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12:00 i Sverige, är den 19:00 i Gobiöknen.

Kultur och underhållning

Det har gjorts många förhistoriska fynd i Gobiöknen och i klipphålor runt om i öknen finner man gamla grottmålningar.

Övernattning / Hotell

Top
Gemensamt för städerna i Gobiöknen är att det sällan finns möjlighet för att slå upp ett tält. Altai i Gov-Altai regionen är ett undantag. I nationalparkerna finns det emellertid möjlighet för att slå upp tält eller bo i tältläger. I de flesta av städerna har man flera hotell av varierande standard att välja mellan. I flera städer finns det också sovsalar där man kan övernatta. Beställ hotell i Gobi öknen här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Jeep Jeep är det bästa transportmedlet man kan ta sig fram med i Gobiöknen. Man skal bara vara uppmärksam på att det råder brist på bensin i området och att det är långt mellan tankstationerna. Man skal också se till att försäkra sig om att jeepen är helt funktionsduglig.

Särskilda förhållanden

Top
Bussarna från Ulan Bator går inte längre västerut än till Altai. Därifrån skall man räkna med att lifta eller hyra sin egen jeep. Det kan vara något av en kamp att lifta genom Gobiöknen eftersom de allra flesta bilar man ser har kört slut eller fått bensinstopp.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.