Sevärdheter Götaland

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 315:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Bohuslän (Götaland)
Kustlinjen längs Bohuslän är ett av de flottaste landskap man kan uppleva i Sverige! Här kan också pittoreska, små fiskebyar besökas längs den imponerande kustlinjen, med de många klippreven. Bland dessa byar kan särskilt nämnas Smögen och Åstol.
Läckö Slott (Götaland)
Slottet är placerat vid Sveriges största sjö, Vänern, och är ett riktigt äventyrsslott. Men det innehåller också extraordinära exemplar av 1700-tals barockarkitektur, med torn, kupoler och ornamenterade kalkmålningar. Slottet har 240 rum och från maj till augusti kan man följa en 45 minuters guidning runt i hela komplexet.
Vadstena (Götaland)
Stadens medeltida gator är något i en klass för sig och härifrån kan man också besöka det berömda Vadstena Slott, som vetter rakt ut mot den stora, vackra sjön Vättern.
Konstmuseet (Göteborg)
På Götaplan ligger Göteborgs konstmuseum, där nordiska och europeiska mästare kan beskådas. Museet är dock mest känt för sina samlingar av verk av konstnärerna Rubens, Van Gogh, Rembrandt och Picasso.
Liseberg Nöjespark (Göteborg)
Detta är en av de allra populäraste attraktionerna i Sverige, och har också blivit kallad världens bästa nöjespark! Huvudnöjet i parken är berg- och dalbanan upp till det rymdliknande, futuristiska tornet - 83 meter över marken!
Stadsmuseet (Göteborg)
I detta museum ställs arkeologiska, lokala och historiska samlingar ut. Häribland Sveriges enda vikingaskepp, Äskekärrsskeppet.
Sofiero Slott (Helsingborg)
10 000 rodedronburkar av 300 olika arter - det finns i den berömda trädgården på Sofiero Slott. Trädgården planerades av dåvarande kronprins Gustav Adolf och hans första maka Margareta, vilka fick slottet i bröllopspresent av Oscar II. Idag äger Helsingborg Stad slottet där det finns gourmetrestaurang. Sommartid är slottet platsen för diverse aktiviteter som konserter och utställningar.
Malmöhus (Malmö)
Detta fästningsverk byggdes av Erik af Pommern år 1434 för att kontrollera all trafik in i Öresund. Sedan har fästningen ändrats och förändrats mycket av olika regenter, danska och svenska kungar. Det är dock verkligen ett imponerande byggnadsverk.
Malmös museer (Malmö)
Malmö har också en del museer, av vilka Stadsmuseet och Konstmuseet kan rekommenderas. Det mera moderna Rooseum innehåller också konst av nutida karaktär.

Område och stadsguider

Område: 
• Götaland
• Norrland
• Svealand
Ort: 
• Göteborg
• Helsingborg
• Malmö
• Stockholm
• Sundsvall
• Umeå
• Örebro
• Mora
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.