Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Guangzhou

- Välj område -

Fakta

Top
Lokalt namn
Guangzhou
Invånare
6.560.000
Tidszon
när klockan är 12.00 i Sverige är den 19.00 i Guangzhou

Bästa restid

Top
Besöker man Guangzhou bör man unvika att göra det under april och maj samt under oktober och november. Under dessa månader är staden värd för en enorm exportmässa. Affärsmänniskor från hela världen strömmar till staden för att se vad kineserna har att erbjuda, och staden är full av människor.

Reselitteratur

Top
Guilin, Canton, Guangdong Lonely Planet Hong Kong, MacAu & Guangzhou

Kultur och underhållning

Top
En bit utanför Guangzhou finns det fem stora nöjesparker. En av dem, Flying Dragon Park, har ormar som tema, och där kan man uppleva fantastiska ormshower.

Övernattning / Hotell

Top
Som i alla andra kinesiska storstäder finns det ett stort urval av hotell. Man kan bo i allt från stora lyxhotell, som nästan är turistattraktioner i sig själva, till anspråkslösare hotell med sovsalar. I Guangzhou finns det något i varje prisklass. Beställ hotell i Guangzhou här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är inget problem, att preja en taxi i Guangzhou, men som i alla andra kinesiska städer är det ett större problem att komma ditt man vill. De kinesiska taxichaufförerna talar nämligen sällan engelska.

Övrig transport

Pärlfloden trafikeras livlig, och man kan följa med på hamnrundtur på floden. Stadsbussarna är billiga men det är svårt att hitta den rätta, eftersom skyltningen bara är på kinesiska. Tunnelbanan Tunnelbanan är det snabbaste och effektivaste sättet att förflytta sig på i Guangzhou.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.