Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Harbin

- Välj område -

Fakta

Top
Tidszon
När tiden är 12.00 i Sverige, är den 19.00 i Harbin

Bästa restid

Top
There are busses that run throughout the city, but they can be extremely over crowded and uncomfortable to ride on during rush hour, but they are otherwise a good way to get around.

Kultur och underhållning

Top
Två stora festivaler hålls i staden. I januari eller februari hålls islykte-festivalen och i juli hålls Harbin musikfestival. Musikfestivalen är i 12 dagar. På vintern är det uppvisningar i konståkning i Zhaolin Park på kvällen.

Övernattning / Hotell

Top
I Harbin kan man övernatta på allt från stora, fashionabla lyxhotell till mera anspråkslösa förhållanden, där rummen mera liknar sovsalar. Beställ hotell i Harbin här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns en mängd taxis i staden och de prejas på gatan. Det är bra att få hotellet att skriva ned den önskade destinationen på kinesiska, eftersom bara ett fåtal taxichaufförer talar engelska.

Övrig transport

Cyklar Man kan hyra cyklar på många ställen i staden Bussar De lokala bussarna har ett välfungerande transportnät, som det i stort sätt är omöjligt att förstå om man inte talar kinesiska. All skyltning är på kinesiska.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.