Sevärdheter Holland

» Holland
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 797:- - -
Charter (flyg+hotell) - Från 8 464:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Holland

Anne Franks hus (Amsterdam)
De flesta har läst eller åtminstone hört om Anne Franks gripande öde under andra världskriget. Huset där hon bodde är idag ett ytterst populärt museum.
De röda lyktorna (Amsterdam)
Kanalerna (Amsterdam)
Nordeuropas Venedig är kanske lite i överkant, men Amsterdams många kanaler gör staden till något speciellt. En kopp kaffe vid kanalen eller en åktur på vattencykel är de bästa sätt att uppleva den delen av staden på.
Rembrandtmuseet (Amsterdam)
Rembrandts hem i Amsterdam genom nästan 20 år är idag inrett till museum, naturligtvis med hans stora verk. Inte färre än 250 av hans målningar kan ses i detta trevåningshus, som uppfördes på 1600-talet. Rembrandts eget arbete blir satt i perspektiv av hans studerandes verk, som också finns utställda på muséet.
Rikjsmuseum (Amsterdam)
Rikjsmuseum i Amsterdam är Hollands största museum och innehar verk av alla Hollands stora målare, inte minst från guldåldern. Muséet har varit öppet för offentligheten sedan 1885. I samlingen ingår bland annat målningar, keramik och kakel ända från 1400-talet.
Miniatyr-staden Madurodam (Holland)
Madurodam i Den Haag är en fantastisk miniatyrstad i stil med Legoland i Danmark. Hela Holland är praktiskt taget återgett i miniatyrformat, så om man inte har tid att besöka hela landet är Madurodam ett roligt alternativ.
Van Gogh museet (Holland)
Van Gogh museet ligger inte långt från några andra museer i Amsterdam, och här är det självklart Van Goghhar som inte bara fått ge namn till museet, utan också är den mest representerade konstnären. Om man tittar in kan man även uppleva verk av Toulouse-Lautrec och Gauguin. Muséet är indelat efter de fem perioderna som också indelade Van Goghs liv och arbete.
Staden Middelburg (Middelburg)
I guldåldern var Middelburg Hollands viktigaste handelscentrum efter Amsterdam. Staden bär ännu spår av sin storhetstid bland annat i form av sin katedral och de karakteristiska facaderna i gamla stan. Staden kan upplevas både till fots och från sjösidan från en av turistbåtarna. Middelburgs rådhus anses vara ett av Europas vackraste icke-religiösa byggnader uppförda i gotisk stil.
Staden Maastricht (Maastricht)
Maastrichts historia går mer än 2000 år tillbaka till då romarna grundade staden på bredden av det som numera heter Maas-floden. Maastricht ligger i det sydvästliga hörnet av Holland, mycket nära gränserna till Belgien och Tyskland. St. Servatius kyrkan är Hollands äldsta. Maastrichts andra stora sevärdhet är Bonnefantenmuséet, som har en fin samling skulpturer och målningar. I vissa tillfällen daterar effekterna sig tillbaka till tiden före 1600-talet.
Drenthe regionen (Norra Holland)
Drenthe är primärt en lantbruksregion, men regionen har också många forntidsminnen, vilka tydligast kommer till uttryck omkring landsbyarna Havelte och Saxon. Områdets huvudstad Assen har däremot inte så mycket att bjuda på.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK