Sevärdheter Indien

» Indien
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 19 799:- Från 19 799:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Indien

Agra Fort (Agra)
Agra Fort är byggt i röd sandsten och ligger på bredden vid Yamuna River. Fortets murar är över 20 meter höga, och inne i själva fortet finns det en massa byggnader som faktiskt formar en liten by. Det finns många spännande upplevelser i fortet, och det kan vara en bra idé att finna en guide till att visa en runt.
Akbars Mausoleum (Agra)
Gravstället från Akbar (en av Indiens största kejsare) ligger mitt i en fridfull trädgård cirka fyra kilometer från Agra. Gravstenarna är av sandsten och marmor. Stället är särskilt spännande om man är intresserad av den tidens arkitektur, vilken kulmninerade i det storslagna Taj Mahal.
Taj Mahal (Agra)
Taj Mahal är känt av de flesta människor över hela världen. Taj Mahal är utan tvivel en av världens mest spektakulära byggnader, berömt för sin arkitektoririska storhet och estetiska skönhet. Det var kejsar Shah Jahan, som byggde Taj Mahal till minnet av hans andra fru Mumtaz Mahal, som dog i barnsäng år 1631. Byggeriet började samma år och stod färdigt år 1653. Taj Mahal skall ses om man reser till Indien.
Mount Harriet (Andamanerna och Nicobarerna)
Mount Harriet ligger norr om Port Blair. Det finns en naturlig stig upp till toppen av berget, och det är en fantastisk tur om man tycker om att gå i naturen. På toppen av berget kan man se ut över hela området, bland annat till Madhuban där man ofta tränar elefanter.
Staden Port Blair (Andamanerna och Nicobarerna)
Port Blair är den största staden på öarna och den ligger på South Andaman. Staden är mysig med en charmerande atmosfär. Ett par av stadens attraktioner är bland annat stadens akvarium, som har över 350 fiskarter. Stadens antropologiska museum, där man finner verktyg och kläder från öns ursprungsbefolkning. En bra plats för den som är intresserad av öarnas historien.
Wandoor området (Andamanerna och Nicobarerna)
I Wandoor ligger The Mahatma Gandhi National Marine Park. Parken är helt fantastiskt vacker. Där finns tät regnskog, djupa klyftor och rev med 50 olika koraller. Det arrangeras guidade turer runt i parken, och det är en oförglömlig upplevelse.
Ganges floden (Benares)
Floden Ganges är ett av de populära målen för resande I området. En tur på floden när dagen gryr ger ett helt speciellt ljus, som tecknar ett fantastkiskt landskap. Man kan komma med turbåtar ned längs floden, eller man kan hyra en privat guide med båt till att åka en tur på floden.
Ghats (likbränningsställe) (Benares)
En av huvudattraktionerna i Varanasi är den långa rad av Ghats, som står längs med den västliga flodbredden. De blir använda till att bada från, men några av dem används till likbränning. De lokala har normalt ingenting emot att man följer med en likbränning, de bryr sig dock inte om att man fotograferar ceremonin.
Vishwanath Templet (Benares)
Eller Golden Temple som det också kallas. Templet är det heligaste tempel i Varanasi, och det är dedikerat till Vishveswara, universums herre. Templet byggdes 1776 , och templets torn är belagda med med än 800 kilo guld.
Fort Maidan och Fort William (Calcutta)
År 1756 ville britterna bygga ett nytt fort i staden för att ersätta det dåvarande Fort William. Fortet stod först färdigt år 1782 och hade på den tidpunkten kostat två millioner pund. Samtidigt hade man huggit ner ett stort område med djungel för att kanonerna skulle kunna skjuta från fortet. I dag har kanonerna ännu aldrig varit i användning. Fortet används ännu, men det är möjligt att komma in och få en rundtur.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK