Taj Mahal i Indien, ett berömt mausoleum byggt av vit marmor.

Sevärdheter Indien

Agra

Agra Fort

Agra Fort är byggt i röd sandsten och ligger på bredden vid Yamuna River. Fortets murar är över 20 meter höga, och inne i själva fortet finns det en massa byggnader som faktiskt formar en liten by. Det finns många spännande upplevelser i fortet, och det kan vara en bra idé att finna en guide till att visa en runt.

Akbars Mausoleum

Gravstället från Akbar (en av Indiens största kejsare) ligger mitt i en fridfull trädgård cirka fyra kilometer från Agra. Gravstenarna är av sandsten och marmor. Stället är särskilt spännande om man är intresserad av den tidens arkitektur, vilken kulmninerade i det storslagna Taj Mahal.

Taj Mahal

Taj Mahal är känt av de flesta människor över hela världen. Taj Mahal är utan tvivel en av världens mest spektakulära byggnader, berömt för sin arkitektoririska storhet och estetiska skönhet. Det var kejsar Shah Jahan, som byggde Taj Mahal till minnet av hans andra fru Mumtaz Mahal, som dog i barnsäng år 1631. Byggeriet började samma år och stod färdigt år 1653. Taj Mahal skall ses om man reser till Indien.

Andamanerna och Nicobarerna

Mount Harriet

Mount Harriet ligger norr om Port Blair. Det finns en naturlig stig upp till toppen av berget, och det är en fantastisk tur om man tycker om att gå i naturen. På toppen av berget kan man se ut över hela området, bland annat till Madhuban där man ofta tränar elefanter.

Staden Port Blair

Port Blair är den största staden på öarna och den ligger på South Andaman. Staden är mysig med en charmerande atmosfär. Ett par av stadens attraktioner är bland annat stadens akvarium, som har över 350 fiskarter. Stadens antropologiska museum, där man finner verktyg och kläder från öns ursprungsbefolkning. En bra plats för den som är intresserad av öarnas historien.

Wandoor området

I Wandoor ligger The Mahatma Gandhi National Marine Park. Parken är helt fantastiskt vacker. Där finns tät regnskog, djupa klyftor och rev med 50 olika koraller. Det arrangeras guidade turer runt i parken, och det är en oförglömlig upplevelse.

Benares

Ganges floden

Floden Ganges är ett av de populära målen för resande I området. En tur på floden när dagen gryr ger ett helt speciellt ljus, som tecknar ett fantastkiskt landskap. Man kan komma med turbåtar ned längs floden, eller man kan hyra en privat guide med båt till att åka en tur på floden.

Ghats (likbränningsställe)

En av huvudattraktionerna i Varanasi är den långa rad av Ghats, som står längs med den västliga flodbredden. De blir använda till att bada från, men några av dem används till likbränning. De lokala har normalt ingenting emot att man följer med en likbränning, de bryr sig dock inte om att man fotograferar ceremonin.

Vishwanath Templet

Eller Golden Temple som det också kallas. Templet är det heligaste tempel i Varanasi, och det är dedikerat till Vishveswara, universums herre. Templet byggdes 1776 , och templets torn är belagda med med än 800 kilo guld.

Calcutta

Fort Maidan och Fort William

År 1756 ville britterna bygga ett nytt fort i staden för att ersätta det dåvarande Fort William. Fortet stod först färdigt år 1782 och hade på den tidpunkten kostat två millioner pund. Samtidigt hade man huggit ner ett stort område med djungel för att kanonerna skulle kunna skjuta från fortet. I dag har kanonerna ännu aldrig varit i användning. Fortet används ännu, men det är möjligt att komma in och få en rundtur.

Kali Templet

Kali Temple byggdes 1809 ovanpå ett ännu äldre tempel. Stället är populärt för pilgrimmer, vilka kommer i stort antal till templet. De lokal säger att Kali templet dagligen kräver offer, och varje morgon slaktas en get vid templet för att tillfredsställa gudarnas blodtörst.

Victoria memorial museum

Victoria Memorial är antagligen det mest imponernde minnet från det engelska imperiet. Museet är en stor byggnad gjord i vit marmor. I museet finner man porträtt, statyer och byster av de flesta viktiga personerna från British India. Museet är intressant och berättar en stor del av landets historia.

Chandigarh

Staden Chandigarh

Chandigarh ligger i Haryana. Hela staden är byggd av den europeiska arkitekten Le Corbusier, och det är en mycket speciell stad i jämförelse med andra städer i Indien. Staden är mycket funktionellt byggd med många öppna platser och gröna parker. Staden är ren, det finns inga tiggare på gatan eller kor som går runt i staden, vilket annars är vanligt i Indien. Indierna är mycket stolta över staden, vilken inte är som någon annan stad i landet.

Chennai (Madras)

Fort St George

Fortet byggdes omkring 1653 av det brittiska östindiska kompaniet. Efter det har fortet ändrats en del, men den 46 meter höga flaggstången står fortfarande framför ingången. Stången är en gammal mast från ett skepp som sjönk utanför kuste på 1700-talet. Inne i fortet finner man ett museum,som ställer ut saker från både engelskmännen och fransmännen.

Government Museum

Museet ligger i byggnader som tidigare tillhört högtstående brittiska ämbetsmän. Huvudbyggnaderna I museet innehåller en fenomenal arkeologisk sektion där alla stora tidsperioder i landets historia finns representerande. Bronsgalleriet i museet har en imponerande samling bronskonst från äldre tid.

Sri Parthasarathy Templet

Sri Parthasarathy templet är byggt till ära för Krishna. Det byggdes i det åttonde århundrade av pallaverna och restaurerades i det 16:nde århundrade av vijayanagararerna. Templet är det äldsta i hela Chennai.

Delhi

Jama Masjid Moskén

Denna stora moské är både Indiens största och det sista stycke arkitektur från Shan Jahan. Moskén byggdes mellan 1644 och 1658, den har tre ingångar och fyra torn. Den är byggd av röd sandsten och vit marmor.

Nationalmuseet

Nationalmuseet har en imponerende samling av brons-, terrakotta- och träskulpturer, vilka går helt tillbaka till andra och tredje århundratet före Kristus. Det finns guidade turer på museet som kan ge en intressant inblick i stora delar av landets historia.

Red Fort

Fortet är byggt i röd sandsten, och väggarna sträcker sig över två kilometer och är upp till 33 meter höga. Fortet byggdes mellan 1638 och 1648 av Shan Jahan. Fortet är imponernde i sin arkitektur, och när man träder in i fortets trädgårdar och paviljonger är man ljusår från oljudet och det hektiska livet utanför murarna.

Goa

Goa State Museum

Museet ligger i staden Panaji i den nordliga delen av Goa. Museet öppnade först 1996 och är ett modernt och bra sammansatt museum. Utställningarna innehåller kristen konst, hindu skulpturer och målningar från hela Indien. Museet utvecklar sig hela tiden, och det kommer flera spännande utställningar allt eftersom.

Goas stränder

Stränderna i Goa är några av de bästa i landet. Vita sandstränder, azurblått vatten, svajande palmer och massor av sol är karakteristiska kännetecken för Goa. Det är ett ypperligt ställe om man vill ta det lugnt och njuta livet.

Panajis kyrka

Den centrala kyrkan i Panajis ligger på torget mitt i staden. Panajis var ett av de ställen,som det kom riktigt många portugiser till,och de första de gjorde när de kom till staden, var att gå in i kyrkan och tacka för en säker sjöresa. Kyrkan är otroligt vacker, och det hålls gudstjänster tre gånger om dagen på engelska, konkani och portugisiska.

Gujarat

Shatrunjaya templen

Shatrunjaya är ett område med många tempel som ligger på toppen av en backe. Platsen har inte mindre än 863 tempel, och är ett av de heligaste ställen för Jain befolkningen. Templen byggdes över en period på 900 år för att ära befolkningens gadar. Templen är av varierande storlek och en imponerande syn.

Landsbyn Mandvi

Mandvi är en liten landsby sydväst om Bhuj. Byn har en lång historia inom skeppsbygge och fiske. I dag är byn dock mest känd för dess ypperliga vita sandstränder och azurblåa hav. En skönt plats att ta det lugnt på och njuta livet.

Stadeb Ahmedabad

Ahmedabad är en stor industri stad i Gujarat. Staden är ett av de bästa platserna om man är intresserad av hinduistisk och islamisk arkitektur. Staden har många imponerande moskéer och tempel som är värda att studera. Dessutom har staden ett av världens finaste och mest imponerande textilmuseer som utställer allt allt från gamla till nya kläder. Museet ställer också ut en del gamla vävstolar.

Indien

Ellora tempel grottor

The Ellora Temple Caves består av 34 grottor, som är inhuggna i ett väldigt berg. Grottorna skapades mellan år 200 och år 1000 och är ett rike av skulpturer och arkitektoriska skatter. Grottorna representerar tre olika trosinriktningar nämligen hinduism, buddhism och jainism.

Indian Museum

Det indiska museet upprättades år 1978, och det är Indiens största och bästa museum. Utställningarna på museet är uppdelade i sex olika kategorier: arkeologi, konst, antropologi, geologi, zoologi och industri. Denna uppdelning gör att man får god överblick över utställningarna, och man kan hämta massvis med vetskap om lamdets historia på en rundtur i museet.

Kanha National Park

Parken är en av Indiens största nationalparker. Landskapet består av skogar och grässlätter, som avbryts av vattendrag och floder. I parken kan man rida på elefanter och se de fascinerande vilda djuren, bland annat leoparder, sambahjortar och tigrar. Den bästa tiden att se vilda djur är i de varma månaderna i mars och april. Då kommer djuren ut till vattenhålen på grund av värmen, och det är lättare att få syn på dem.

Kaziranhga National Park

Kaziranga nationalpark gjordes om till ett reservat år 1908 och blev national park år 1974. Området innefattar en imponernde natur med tät regnskog, brusande floder och stora gräsområden med massor av elefanter. I parken kan man vidare möta tigrar, kungskobror, leoparder, rådjur och ett rikt fågelliv.

Khajuraho templen

Khajuraho templen är en av de mest besökta attraktionerna i Indien. Tempen byggdes av Chandelas kung mellan 950 och 1050. Ursprungligen bestod området av 85 tempel, men idag står endast cirka 20 tempel kvar. Templen var okända i århundrader, ända tills de hittades år 1838 av en brittisk kapten. I templen kan man se otaliga teckningar, som är inhuggna i väggarna.

Mysore

Mysore är en charmerande och lugn stad som är populär bland resande. Den har en överkomlig storlek, ett bra klimat och är en fin plats att ta det lugnt på. Staden är särskilt berömd för dess silke. Centrum i staden är The Devaraja, en frukt och grönsaksmarknad. Marknaden har ett rykte för att vara den mest färgstrålande i hela Indien.

Kashmir

Kashmir dalen

Ett dalområde som binder sig samman med Rover Jhelum. Ett bildskönt sceneri är vad som möter en i dalen. Gröna fruktbara områden med att otal av små vattenhål och sjöar omkring. Många reser till området på grund av de kyliga höjderna, vilka är mer behagliga än det mycket varma låglandet.

Staden Srinagar

Staden Srinagar ligger vid Dal Lake och den vackra Jhelum River. Staden och området är helt förtrollande, staden med dess sju broar och området med en labyrint av små vattendrag och floder.

Kerala

Landsbyn Alleppey (Alappuzha)

Alleppey är en liten, mysig marknadsby som är byggd på kanaler och omgiven av kokospalmer. Den stora attraktionen i Alleppey är backwater cruises. Man åker med stora eller små båtar genom ett nätverk av laguner, sjöar och floder. Området presenterar en helt unik natur med dessa labyrinter av floder och sjöar.

Naturparken Periyar Wildlife Sanctuary

Periyar Wildlife Sanctuary är en populär plats för många resande, som för ett ögonblick säger adjö till Indiens människomyller och träder in i en fascinerande djurvärld. I parken finns det möjlighet för att gå turer, komma på djungelvandring eller guidade turer för att se vilda djur som bisonoxar, antiloper och apor.

Staden Kovalam

Kovalam är primärt känd för att ha ypperliga stränder med underbart badvatten. Många resenärer kommer till staden för att det lugnt ett par veckor på de sköna sandstränderna. Staden är mysig och charmerande och i verkligen värd ett besök om man har behov för ett par dagars avslappning.

Kohima

Staden Kohima

Kohima är den största staden i Nagalnd. Kohima var platsen där japanerna kom in i landet 1944. Staden har fortfarande en välbevarad gravgård från den tiden. Ytterligare finner man the State Museum i staden, vilket har en fantastisk samling av statyer och artefakter från tidigare Nagastammar.

Mumbai (Bombay)

Crawford Market

Crawford Market också kallad Mahatma Phule Market är en färgstrålande marknad, som ligger precis före stadens centrala basarer. Marknaden är livlig och kaotisk och är en upplevelse i sig själv. Man kan primärt köpa frukt och grönsaker på marknaden.

Elephant Island (Elephanta)

Får du lust till att komma bort från storstaden Mumbais oljud och föroreningar, är det en god idé att åka till Elefant-ön. Det finns inga elefanter på Elephanta, men i stället en rad imponernde hinduistiska grottempel.

Prince of Wales Museum

Museet är från 1923 och håller till i en imponerande byggnad. Museet utställer bland annat skulpturer från Elephanta Island, Gujarat och Karnataka, miniatyrmålningar, porslin och vapen. Utställningarna ger en god inblick i områdets historia.

Victoria Parken

Victoria Gardens är ett skönt ställe om man vill gå en tur och slappna av. Parken bjuder på vackra blommor och växter samt flera stora skulpturer -bland annat en jättelik stenelefant, som kommer från Elephant Island.

Punjab & Haryana

Golden Temple

De gyllene templen är det heligaste stället för hela sikh religionen. Templen är ett helt fantastiskt vackert och fridfullt ställe, speciellt på morgonen när där inte är några människor. De gyllene temlenl är absolut värda ett besök, och det finns engelska guider på stället. Före man går in i templet skall man ta av sig sina skor och täcka sitt huvud.

Staden Amritsar

Staden Amritsar ligger i Punjab och är grundad av Ram Das som var sikhernas fjärde guru. Staden är centrum för sikhernas religion, och det är också här man finner sikhernas gyllene tempel. I staden finner man också Jallianwala Bagh vilket är en park som fungerar som gravgård för de 2000 indier som dödades av engelsmännen. En massaker som man bland annat kan se i filmen Ghandi.

Rajahstan

Jaipur

Jaipur är känd som den ljusröda staden på grund av stadens rosa hus. Det sägs att invånarna betraktade rosa som en färg associerad till vänlighet. Det sägs att husen färgades rosa då den engelska prins Alfred skulle besöka staden 1853. I dag bor det ca . 1.5 miljoner människor i staden, men den avslappnade stämningen och vänligheten finns bevarad hos stadens invånare. Staden har otaliga arkitektoriska byggnader och ligger i en vacker natur med kullandskap omkring staden.

Jaisalmer

Jaisalmer är en ökenstad som också går under namnet ”the Golden City” på grund av den honungsfärg som lägger sig över staden, när solens sista strålar träffar den. Staden är närmast byggd som ett fort och är en helt fantastisk upplevelse.

Pushkar området

Pushkar är primärt känt för sjön Pushkar och för det årligt återkommande kamel vadslagningsloppet i oktober. Sjön är omringad av många tempel och ghats, och den är helig för många hinduer. Staden är ett centrum för många pilgrimmer, och man ser många hinduer som kommer till staden för att bada i sjön. Kamel-loppet är absolut också en sevärdhet i Pishkar. Turister och filmfolk strömmar till staden för att se denna show, och det är verkligen inte tråkigt.

Udaipur

Udaipur sägs vara den mest romantiska staden i den romantiska staten Rajasthan. Den är byggd omkring den vackra sjön Pichola. Staden är en skön blandning av vitskurade hus, torg med marmor, tempel och fantastiska trädgårdar vid sjön. Möjligheten för god vattenförsyning från sjön har gjort staden till en anmärkningsvärd oas i ett torrt område.

Tamil Nadu

Brihadishwara Templet

Brihadishwara templet byggdes av Raja Raja år 1010 och är kronan på verket för Cholaernas tempel-arkitektur. Monumentet är helt fantastiskt och ett imponerande byggnadsverk. Detta praktfulla och estetiska verk skall besökas om man reser i området. Staden KanyakumariKanyakumari är landets ände, det är här den bengaliska viken möter indiska oceanen och arabiska havet. Staden har stor religiös betydelse för hinduerna. Platsen är dedikerat till gudinnan Devi Kanya och pilgrimmer strömmar till staden för att besöka templet och bada i det heliga vattnet.

Mamallapuram

Mamallapuram är berömd för dess kusttempel. Staden är gammal och hade egentligen sin storhetstid från det femte till det åttonde århundradet. Under den tiden byggdes åtskilliga tempel och uthuggningar i sten, och dessa monument står ännu kvar som ruiner och är helt fantastiska att gå på upptäcktfärd i. Utöver det har Mamallapuram några helt fantastiska stränder.

Staden Mamallapuram

Mamallapuram är berömd för dess kusttempel. Staden är gammal och hade egentligen sin storhetstid från det femte till det åttonde århundradet. Under den tiden byggdes åtskilliga tempel och uthuggningar i sten, och dessa monument står ännu kvar som ruiner och är helt fantastiska att gå på upptäcktfärd i. Utöver det har Mamallapuram några helt fantastiska stränder.

Flyg+hotell
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här