Sevärdheter Irland

- Välj område -
» Irland
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 12 499:- Från 10 122:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Irland

Cork City fängelset (Cork)
Trots sitt majestätiska yttre var vilkoren för 1800-talets fångar i Corks stadsfängelse knappast kungliga. Det är i alla fall intrycket man får när man besöker Corks beryktade fängelse, som med hjälp av vaxfigurer och ljudeffekter har rekonstruerat den vardag fångar och fångvaktare genomlevde.
Saint Finbars Cathedral (Cork)
Kyrkan är med sina tre spiror en av de vackraste och mest intressanta i grevskapet Cork. Den stod färdig 1870 och är uppförd till Saint Fin Barres ära, grundläggare och skyddshelgon för staden Cork.
The English Market (Cork)
På huvudgatan Grand Parade ligger denna övertäckta marknad där man finner ett stort utbud av kött, fjäderfä, ost, grönsaker och färska örter. Om man kommer riktigt tidigt kan man se kockar från Corks finaste restauranger inhandla dagens råvaror.
Lough Derg byn (Donegal)
Cirka 20 kilometer öst om Donegal ligger sjön Lough Derg. Den besöks varje sommar av flera tusen katolska pilgrimer som kommer för att vinna syndaförlåtelse på ön Station Island, som ligger i Lough Derg. Saint Patrick besökte ön år 445 och sedan dess har pilgrimerna kallat platsen för Saint Patricks skärseld.
The Slieve League klippan (Donegal)
Namnet hänvisar till Europas största havsklippa, som ligger på Donegals västkust. Klippan reser sig 598 meter upp ur havet och är något av det mest spektakulära på Irland. Om man vill bege sig ut på en längre vandringstur i klippområdet, rekommenderas det att man rådfrågar en guide.
Dublins Slott (Dublin)
Dublin Castle representerar hjärtat i Dublin. Staden har faktiskt fått sitt namn av slottets svarta dam 'Dubh Linn', som fortfarande kan ses i slottsträdgården. Slottet fungerade som centrum för britternas makt i 700 år och har fungerat både som fängelse, fästning och residens för engelsmännen.
Kilmainham Gaol Fängelset (Dublin)
När man besöker det gamla fängelset, får man en ryslig insikt i hur det måste vara att bli inspärrad i en av dessa kalla och fuktiga bestraffningsbastioner. Fängelset var i bruk ända fram till 1924 och är idag ett välbesökt turistmål för dem som vill få en inblick i modern irländsk historia.
Phoenix Park (Dublin)
Denna oas är Dublins och Europas största inhägnade stadspark. På de ca 700 hektaren finner man bland annat presidentens bostad (Áras an Uachtaráin), den amerikanska ambassadörbostaden, Dublins Zoo och Ashtown Castle.
Galway City Museum (Galway)
Museet är i grund och botten ett folkmuseum, som berättar om stadens historia och om människors vardag från medeltiden och framåt.
Lynch slottet (Galway)
På hörnet av Abbeygate Street och Shop Street ligger Lynch's Castle som ett utmärkt exempel på sammansmältningen av nytt och gammalt i Galway. Byggnaden är ett av Irlands finaste exempel på de s.k. town castles, som huvudsakligen byggdes av rika köpmän under 1400- och 1500-talet.

Område och stadsguider

Område: 
• Donegal
Ort: 
• Cork
• Dublin
• Galway
• Limerick

Hitta resan till Irland här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK