Sevärdheter Japan

- Välj område -

Sevärdheter Japan

Skidområdet (Chiloe)
De berömda skidsportsställen ligger en liten bit utanför Nagano. Många av de bästa skidområden ligger på Shiga-platået och i nationalparken Joshin-Etsu Kogen Kokuritsu-Koen. Mellan alla dessa skidsportsställen ligger många sköna kurställen.
Staden Nagano (Chiloe)
De flesta känner staden Nagano som värdsstad för vinter-OS 1998. Staden är den största i området, och bland dens finaste sevärdheter är Zenkoji-templet, som absolut bör ses, om man kommer till de japanska alperna.
De fem sjöarna vid Fuji (Fujiberget)
I närheten av Fuji ligger De fem Sjöarna. Sjöarna är berömda för deras skönhet. Det finns många möjligheter för att utöva vattensport vid sjöarna, likson det finns nöjesparker i området. Man kommer lättast ut till sjöarna med buss eller linbana.
Kurställen vid Hakone (Fujiberget)
Tycker man om kurställen och varma källor, bör man åka till Hakone. De flesta kurställen ligger kring Ashinokosjön. Prova en segeltur runt på sjön eller åk med linbanan eller tåget till Owakudani, där de flesta varma källorna ligger.
Atombombkupolen (Genbaku Domu) (Hiroshima)
Genbaku Domu är det sista vitnessbördet på atombombens skador 1945, som är kvar. Från början var byggnaden en industrihall, men det stålskelettet, som är kvar, påminner om en mycket vackrare byggnad. Byggnadens minnen om blodig forntid står i vass kontrast till nutidens Hiroshima.
Hiroshima borgen (Hiroshima)
Hiroshima borgen är, som allt annat i Hiroshima, inte mera än 55 år gammal. Dock lever borgen upp till alla ens fantasier om gammal japansk medelålderborg. I tornet finns det en spännande utställning med vapen och rustningar.
Torii porten (Hiroshima)
20 kilometer från Hiroshima ligger den unika Torii porten. De flesta människorna vill känna igen den från bilder och film om Japan utan att känna den vid namn. Torii porten är 17 meter hög, byggd av rött trä och står mitt ute i vattnet utför Shintotempel-ön Miyajima. Njut också den praktfulla naturen på ön.
Berget Fuji (Japan)
Fuji är Japans högsta berg. Officielt kan man bara bestiga Fuji i juli och augusti, men det kan i verkligheten göras hela året runt, även om det krävs en del rutin i vinterhalvåret. Skyltningen är bra, och man far inte vilse.
Karuizawa kurområdet (Japan)
Karuizawa är ett eftertraktat kurområde bland japanska turister. Karuizawa är ett exklusivt kurområde med exklusiva restauranger, specialaffärer med mera. Söker man det autentiska, är detta det rätta stället att besöka. Önskar man bara att slappna av, och har man pengar nog, är stället ett utmärkt val.
Meiji Jingu Templet (Japan)
Detta imponerande tempel ligger i en av Tokyos vackra parker. Templet är bland de heligaste i Japan. På nyårsdagen besöker många japaner klädda i kimonor detta tempel. Templet är dedikerat till Kejsar Meiji, som i sin tid öppnade Japan för resten av världen. Templet innehåller många av kejsarens personliga saker. Parkens iristrädgård är bland Japans vackraste.

Område och stadsguider

Område: 
• Chiloe
• Fujiberget
Ort: 
• Hiroshima
• Kyoto
• Nara
• Osaka
• Sapporo
• Tokyo
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK