En stillsam vy av Mount Fuji som speglas exakt i en lugn sjö i skymningen.

Sevärdheter Japan

Chiloe

Skidområdet

De berömda skidsportsställen ligger en liten bit utanför Nagano. Många av de bästa skidområden ligger på Shiga-platået och i nationalparken Joshin-Etsu Kogen Kokuritsu-Koen. Mellan alla dessa skidsportsställen ligger många sköna kurställen.

Staden Nagano

De flesta känner staden Nagano som värdsstad för vinter-OS 1998. Staden är den största i området, och bland dens finaste sevärdheter är Zenkoji-templet, som absolut bör ses, om man kommer till de japanska alperna.

Fujiberget

De fem sjöarna vid Fuji

I närheten av Fuji ligger De fem Sjöarna. Sjöarna är berömda för deras skönhet. Det finns många möjligheter för att utöva vattensport vid sjöarna, likson det finns nöjesparker i området. Man kommer lättast ut till sjöarna med buss eller linbana.

Kurställen vid Hakone

Tycker man om kurställen och varma källor, bör man åka till Hakone. De flesta kurställen ligger kring Ashinokosjön. Prova en segeltur runt på sjön eller åk med linbanan eller tåget till Owakudani, där de flesta varma källorna ligger.

Hiroshima

Atombombkupolen (Genbaku Domu)

Genbaku Domu är det sista vitnessbördet på atombombens skador 1945, som är kvar. Från början var byggnaden en industrihall, men det stålskelettet, som är kvar, påminner om en mycket vackrare byggnad. Byggnadens minnen om blodig forntid står i vass kontrast till nutidens Hiroshima.

Hiroshima borgen

Hiroshima borgen är, som allt annat i Hiroshima, inte mera än 55 år gammal. Dock lever borgen upp till alla ens fantasier om gammal japansk medelålderborg. I tornet finns det en spännande utställning med vapen och rustningar.

Torii porten

20 kilometer från Hiroshima ligger den unika Torii porten. De flesta människorna vill känna igen den från bilder och film om Japan utan att känna den vid namn. Torii porten är 17 meter hög, byggd av rött trä och står mitt ute i vattnet utför Shintotempel-ön Miyajima. Njut också den praktfulla naturen på ön.

Japan

Berget Fuji

Fuji är Japans högsta berg. Officielt kan man bara bestiga Fuji i juli och augusti, men det kan i verkligheten göras hela året runt, även om det krävs en del rutin i vinterhalvåret. Skyltningen är bra, och man far inte vilse.

Karuizawa kurområdet

Karuizawa är ett eftertraktat kurområde bland japanska turister. Karuizawa är ett exklusivt kurområde med exklusiva restauranger, specialaffärer med mera. Söker man det autentiska, är detta det rätta stället att besöka. Önskar man bara att slappna av, och har man pengar nog, är stället ett utmärkt val.

Meiji Jingu Templet

Detta imponerande tempel ligger i en av Tokyos vackra parker. Templet är bland de heligaste i Japan. På nyårsdagen besöker många japaner klädda i kimonor detta tempel. Templet är dedikerat till Kejsar Meiji, som i sin tid öppnade Japan för resten av världen. Templet innehåller många av kejsarens personliga saker. Parkens iristrädgård är bland Japans vackraste.

Sanjusangendo Templet

Sanjusangendo Templet i Kyoto är ett imponerande stort tempel. Templet stod klart 1266, och de 1001 statyer är ett av Kamukara periodens mästerverker. 15. januari avhålls varje år en bågskyttstävling. En tradition som härleder från 1500-talet.

Kyoto

Guldpaviljongen

Kinkakuji (guldpaviljongen) är en av Kyotos absoluta sevärdheter. Templet uppfördes på 1300-talet, men fick återuppföras 1955, efter en sinnessjuk tempelpräst brann ner det. Templet är täckt med bladguld och är en exakt kopia av det gamla Kinkakuji.

Kejsarpalatset i Kyoto

Kejsarpalatset är en av de få sevärdheter i Kyotos centrum. Det nuvarande palatset byggdes 1855 som ersättning för ett tidigare nerbrunnit palats. Palatset kan bara besökas i grupper. Rundturerna är mycket eftertraktade, och det kan rekommenderas att ansöka om dessa turer en dag i förväg.

Nara

Staden Nara

En halv timme med tåg från Kyoto ligger staden Nara. I Nara återfinner man Kyotos särskilda atmosfär. Staden blev 710 Japans första permanenta huvudstad och har många mycket välbevarade tempel. I Nara Park går tama sikahjortar runt mellan templen.

Osaka

Borgen i Himeji

En och en halv timme med tåg från Osaka ligger Himeji. Staden innehåller Japans kanske vackraste borg, som många nog minns från TV-serien ”Shogun”. Den Vita Hägers Borg (Shirasagi-jo) är en fantastisk byggnad, som med sina vita murar och krökta tegeltak immar av österns mystik både invändigt och utvändigt. Till borgen är knuten två muséer samt den berömda Nagayama kyrkogården.

Borgen i Osaka

Osaka borg bjuder på vapen- och tavelsamlingar. Borgen är från början från 1500-talet, men har brunnit ner många gånger sedan dess. Borgen är restaurerad och har invändiga hissar. Vid sidan om borgen ligger Osakas stadsmuseum med samlingar relaterade till stadens historia och en mindre keramisk samling.

Senri Expo Park

Lite norr om Osaka ligger Senri Expo Park, där Expo hölls 1970. Här hittar man bland annat den vackra landskapsträdgården, som anlades i samband med Expo-utställningen. Till parken hör också ett etnologisk museum, som utställer saker och film från hela världen.

Sapporo

Bryggeriet i Sapporo

På Sapporos bryggeri kan alla, som älskar öl, komma på en gratis rundvisning och smaka den goda japanska bryggkonsten.

Nakajima Koen Parken

Önskar man en försmak på Hokkaisos vackra natur, bör man besöka Nakajima Koen Parken. Här kan man slappna av i parkens landskapsträdgård och besöka det historiska tehuset.

Tokyo

Disneyland i Tokyo

Tokyo Disneyland är en precis kopia av Disneyland i Californien och innehåller alla de samma attraktionerna. Nöjesparken invigdes 1983 och har varit en enorm succé sedan dess. Har man inte upplevt Disneyland än, bör man ta chancen här. Vill man undvika trängsel, bör man åka dit på en vardag.

Ginza distriktet

Lite söder om kejsarpalatset ligger Ginza-distriktet, där allt finns för den som älskar att shoppa. Här ligger ett otal av specialaffärer och varuhus. I kvarteret kan man hitta många utländska tidningar och tullfria affärer.

Kejsarpalatset

Kejsarpalatset är en av de sevärdheter, som man bör besöka under uppehållet i Tokyo. Det finns ingen tillträde till själva palatset, där den kejserliga familjen bor. Gå i stället en tur i den kringliggande parken och njut utsikten in över palatset.

Flyg+hotell
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här