Viktig information om Coronavirus

Resguide till Jerusalem

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 6 116:- - -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Mest vanligt är Jerusalem, men ibland kan man se Yerushalaim. På arabiska heter staden Al-Quds.
Invånare
Över 600.000 (2000)
Tidszon
När den är 12.00 i Sverige, är den 13.00 i Jerusalem.

Bästa restid

Top
Jerusalem är välsignad av en evig bris, som håller temperaturen i tukt och Herrans förmaning hela året. Det kan faktiskt till och med en sommarnatt bli så kyligt, att en jacka eller blus är nödvändig. Annars följer staden tätt inpå resten av landet när det gäller temperatur, men värmen är mer outhärdlig i Jerusalem.

Kultur och underhållning

Top
Den nya stadskärnan har ett livligt men dyrt nattliv i Talpiot-stadsdelen och ett mer dämpat, men billigare, omkring Ben Yehuda-street och "the russian compound". Östra Jerusalem och den gamla stadskärnan är mer eller mindre avstängd efter solnedgången. I Jerusalem Post fredagsdel kan man läsa om vad som händer av underhållning, och var det händer.

Övernattning / Hotell

Top
På den billiga sidan är många hostels i och omkring den gamla stadskärnan. I den nya stadskärnan finns det också en hel del, men de är generellt sett dyrare. Hotell finns i alla prisklasser, upp till över 500 US$ per natt - för ett dubbelrum på King David Hotel. Beställ hotell i Jerusalem här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns många taxibilar i staden. De kan lätt tillkallas på gatan, och det är en god idé att avtala priset innan turen börjar, eftersom bilarna sällan är utrustade med taxameter.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.