De majestätiska ruinerna av Angkor Wat i Kambodja, omgiven av gröna träd under en klar himmel.

Sevärdheter Kambodja

Kambodja

Avslappning vid Sihanoukville

Sihanoukville, som ochså benämns Kompong Som, är Cambodias enda hamn. Staden och de omkringliggande öarna bjuder dessutom på fantastiska stränder med goda möjligheter för att bada, snorkla och dyka. Ett fantastisk ställe för ett par dagars avslappning.

Ratanakiri området

Det bergsrika området Ratanakiri är berömt för de många isolerede stammar som bor där. För resande bjuder området på en fenomenal natur med höga berg, vackra sjöar och brusande vattenfall. Området är suveränt för trekking, och det har röjts för landminer.

Staden Udong

Staden Udong ligger cirka 40 kilometer norr om Phnom Penh och var tidigare huvudstad i landet. Staden är stilla och lugn, men innehåller en del gamla skulpturer som är interessanta att beskåda. Några av skulpturerna är ruinerade, en stor Buddhastaty sprängdes bland annat av Pol Pot i 1977. I staden står också ett monument till minne om offren för Pol Pot. Det har tidigare funnits omkring 100 massgravar i området.

Phnom Penh

Båttur på Mekongfloden

Turistburån i staden har en båt som seglar resande runt på Mekongfloden. Man besöker bland annat de vackra Mekong-öarna som är berömda för sin silkeproduktion, små landsbyar längs floden, och man kan se en stor variation av fauna vid floden.

Det cambodianska Nationalmuseet

Nationalmuseet designades av en fransk arkæolog 1920. Museet innehåller en stor samling av khmer-konst från hela landet. Man kan se verk från flera århundraden i landets historia, bland annat en del Buddha statyer från det 6. och 7. århundradet.

Området runt The Killing Fields of Choeung Ek

The Killing Fields är ett otäckt minne från de hemskheter som De Röda Khmererna (Khmer Rouge) orsakade i landet. Ungefär 17.000 människor slogs ihjäl här, endast 15 kilometer fra stadens centrum. Om man besöker platsen kan man se mera än 8000 skallar arrangerade efter kön och ålder bakom en klar glasruta. Detta är en del av et minnesmärke, som blev uppfört på platsen 1988.

Wat Phnom templet

Templet står i den nordliga delen av staden. Staden har sitt namn från detta templet, som byggdes av en rik khmer dam vid namn Penh år 1372. Penh hade hittat tre Buddha statyer, varför hon byggde templet för att ställa statyerna i. Idag kommer det fortfarande många till templet varje dag för att be.

Siem Reap

Angkor ruinerna

Angkor är utan tvivel Cambodias största turistattraktion. Angkor är ett område med cirka 100 tempel som i Khmer riket fungerade som ett stort religiöst center. Templen och palatsen byggdes mellan 9:e. och 13:e. århundradet. Tempelstaden lämnades i det 15:e århundredet, och platsen växte till tills man i 19:e århundradet avlägsnade växtligheten, som höll på att förstöra monumenten. Templen och palatsen är arkitektoniska vidunder och omges av en speciell mystik. Man håller fortfarande på att restaurera dessa fantastiska monument.

Den flytande staden Chong Khneas

Chong Khneas är en flytande stad, enstaka hus i staden står på fast grund, men de flesta flyter runt på en slags husbåtar. Stadens polis, sjukvård och så vidare flyter runt på husbåtar. Det är möjligt att segla runt i staden om man önskar att udforska stället.

Boka dina sevärdheter här