Sista minuten resor till Kap Verde

Sista minuten resor till Kap Verde

Sista minuten resor till Kap Verde

Ovanstående priser är ett urval av de billigaste resor inom de närmaste 4 veckorna.
Bedöm resmål (80 omdömen)
4.6

Hitta en billig sista minuten resa till Kap Verde-öarna

Kap Verde-öarna ligger en bra bit över 500 kilometer ut i havet, strax väster om Nordafrika, och den lilla ögruppen är inget mindre än en exotisk, naturskön och färgglad, afrikansk semesterpärla i Atlanten.

Sal – ön som har något för alla

Sal är Kap Verdes mest välbesökta ö, och utöver barnfamiljer, par och ensamresenärer, så lockar ön många vindsurfare. Sal bjuder på svårslagna paradisstränder och djupblått havsvatten, och om du gillar vattensport så finns här det mesta du kan tänka dig.

Öns största stad, Espargos, ligger precis vid flygplatsen, och det är en liten trevlig stad med några hotell och flera fina restauranger.

De flesta turister beger sig emellertid till Santa Maria, som är Kap Verdes mest moderna badort. Det är här de bästa strand- och badmöjligheterna finns på Sal, och här finner du även en mängd läckra fiskrestauranger, storslagna hotell och gott om möjligheter till aktiviteter på stranden.

Boavista – sand, stillsamhet och havssköldpaddor

På Boavista finner du sanddyner som i Saharaöknen, och det är en fantastisk upplevelse att se så mycket sand på en gång. Tillsammans med hav- och strandliv skapar de sandrika ökenlandskapen en helt unik miljö som måste upplevas. Boavista har också mycket annat att bjuda på. Öns största stad är Sal Rei – en liten, vacker och stillsam stad, där du finner gott om lokala och vänliga invånare som ofta försörjer sig på fiske. Inte helt oväntat finns här en mängd restauranger som serverar allsköns läckra fisk- och skaldjursrätter.

Santa Monica är Boavistas största strand, och här finner du hotell som ligger direkt vid de gyllene sanddynerna. Santa Monica-stranden bjuder också på fina möjligheter för surfing, snorkling och annan vattensport, och med en billig sista minuten resa finns knappast någon ursäkt att inte resa hit. Varje år kommer också tusentals havssköldpaddor till Santa Monica-stranden för att lägga ägg. Reser du med barn så kommer de garanterat att uppskatta någon av de guidade sköldpaddsturerna som arrangeras i juli och augusti varje år.

Vulkaner, spöken och fantastiskt väder året runt

Kap Verde-öarna skapades genom ett vulkanutbrott för många tusen år sedan. I dag kan du se den imponerande kratern, Pedra da Lume, från en tidigare vulkan på Sal. Området runt kratern ser ut som ett månlandskap, och är absolut värt ett besök. Också ön Fogo är värd ett besök värd för dig som uppskattar lite annorlunda naturområden. Här finns nämligen en stor, svart vulkan, som man kan se från alla håll på ön, och här finns fina vandringsleder för att upptäcka området till fots.

Är du på Boavista och vill aktivera dig utöver vandring, så kan du hyra en fyrhjuling och köra runt ön. En passande destination för en tur med fyrhjuling kan vara den övergivna spökstaden Curral Velho, där det numera mest är spöken och sand som trivs.

Du kan besöka Kap Verde-öarna året runt, då öarnas klimat i stort sett är detsamma året runt. Med temperaturer på mellan 25-29 grader och utan nämnvärd nederbörd, har Kap Verde-öarna fina förutsättningar för att bli ett resmål du gärna vill återvända till igen, och igen och igen.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Kap Verde | Restplasser til Kapp Verde

Resebolag med sista minuten resor till Kap Verde

  • Billiga sista minuten med Escapeaway
  • Billiga sista minuten med SOLFAKTOR
  • Billiga sista minuten med TUI
  • Billiga sista minuten med Ving

Hitta resan till Kap Verde här

Hitta inspiration till Kap Verde här