Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Karakoram (Norra Pakistan)

Karakoram (Norra Pakistan)

Sevärdheter

Staden Gilgit (Gilgit)
Gilgit är det administrativa huvudkvarteret i området, och fullt av turister mellan maj och oktober. De söker alla lite komfort i form av ett större utbud av mat, än som finns i resten av området. Samtidigt är det ett utmärkt ställe att uppleva lokalbefolkningen på, som åker till staden för att handla. Du är en attraktion för dem, lika mycket som de är det för dig.
Balistan regionen (Karakoram (Norra Pakistan))
En timme söder om Gilgit och bortom Karakoram Highway ligger den här regionen, som även är känt under namnet "lilla Tibet". Det är primärt på grund av den stora koncentrationen av tibetaner, som vandrade hit, så tidigt som 1700-talet. I dag är området även befolkat av andra folkslag, och det är ett äventyr att resa från by till by och se folklivet.
Bergen och folkgrupperna (Karakoram (Norra Pakistan))
Den väsentligaste anledningen för att åka till den här regionen är inte speciella kulturella sevärdheter. Det är bergen, de råbarkade, öde och på vissa ställen frodiga bergen i kombination med den otroligt vänliga och gästfria befolkningen, som lockar. Upplev ett stort, tandlöst leende från en gammal man, där vind, väder, bitande frost och brinnande sol har ommöblerat hans ansikte. Många treckar i området.
Dalklyftan Hunza (Karakoram (Norra Pakistan))
Hunza är en dalklyfta, som bryter bergskedjan på Karakoram Highway. Den vänliga lokalbefolkningen välkomnar dig till det natursköna området. Det är mera öppet för turister och mera utvecklat än andra delar av landet, utan att den pakistanska charmen har försvunnit, snarare tvärtom. Floderna, som slingrar sig genom de bruna bergen, med snöklädda bergstoppar, gör det lätt att förstå, varför många uppfattar området som Shangri-La, det försvunna paradiset.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Gilgit
• Karachi
• Lahore
• Peshawar
• Islamabad
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.