Sevärdheter Pakistan

» Pakistan

Sevärdheter Pakistan

Staden Gilgit (Gilgit)
Gilgit är det administrativa huvudkvarteret i området, och fullt av turister mellan maj och oktober. De söker alla lite komfort i form av ett större utbud av mat, än som finns i resten av området. Samtidigt är det ett utmärkt ställe att uppleva lokalbefolkningen på, som åker till staden för att handla. Du är en attraktion för dem, lika mycket som de är det för dig.
Lok Virsa museet (Islamabad)
Lok Virsa är landets bästa etnografiska museum. Det är i världsklass och absolut värt ett besök, om du gärna vill förstå och lära känna människorna i detta land bättre. Utöver befolkningens historia och kvarlevor, finns det en avdelning med traditionellt handarbete i trä, stoff och lera. Här är det möjligt att se, hur de souvenirer du köper, egentligen skall se ut.
Parkerna (Islamabad)
Njut av fridfullheten och folklivet i en av Islamabads många parker. Exempelvis i Shakarparian Park, där det finns en avdelning med många skulpturer och en fantastisk utsikt mot båda städer (Islamabad och Rawalpindi).
Shah Faisal Moskén (Islamabad)
Asiens största moské med plats till 100.000 tillbedjare. Den svulstiga marmorbyggda moskén kostade 50 millioner $USD, varav den största delen av summan kom från Saudi Arabien. Det är inte alltid lika välsett för turister, så var diskret och undvik middagsbönen, särskilt om fredagen.
Bydelen Saddar (Karachi)
Dette er Karachis bysentrum og hovedinnkjøpsområde. Her kan man kjøpe alt mulig, fra lærvarer og krydderkaker til Chanél parfyme. Man kan også gå rundt i de forskjellige områdene og bare se på folkelivet. Det skjer noe nytt på hvert gatehjørne.
Dhobi Ghat vid flodstranden (Karachi)
Åk ut tidigt på morgonen till det här stället. Pakistans största tvätteri! En 3 till 4 kilometer lång flodstrand omvandlas till tvätteri, där kläder tvättas och färgas, medan det småpratas och berättas historier. Bli inte förvånad om du erbjuds ett glas te med mjölk.
Moskéen Masjid-i-tuba (Defence housing society mosque) (Karachi)
Med världens största kupol som är 72 meter i diameter, blir de flesta imponerade av denna byggnad. Byggd i vit marmor och med tusentals speglar i taket, som stjärnor, ger stället en helt speciell upplevelse.
Balistan regionen (Karakoram (Norra Pakistan))
En timme söder om Gilgit och bortom Karakoram Highway ligger den här regionen, som även är känt under namnet "lilla Tibet". Det är primärt på grund av den stora koncentrationen av tibetaner, som vandrade hit, så tidigt som 1700-talet. I dag är området även befolkat av andra folkslag, och det är ett äventyr att resa från by till by och se folklivet.
Bergen och folkgrupperna (Karakoram (Norra Pakistan))
Den väsentligaste anledningen för att åka till den här regionen är inte speciella kulturella sevärdheter. Det är bergen, de råbarkade, öde och på vissa ställen frodiga bergen i kombination med den otroligt vänliga och gästfria befolkningen, som lockar. Upplev ett stort, tandlöst leende från en gammal man, där vind, väder, bitande frost och brinnande sol har ommöblerat hans ansikte. Många treckar i området.
Dalklyftan Hunza (Karakoram (Norra Pakistan))
Hunza är en dalklyfta, som bryter bergskedjan på Karakoram Highway. Den vänliga lokalbefolkningen välkomnar dig till det natursköna området. Det är mera öppet för turister och mera utvecklat än andra delar av landet, utan att den pakistanska charmen har försvunnit, snarare tvärtom. Floderna, som slingrar sig genom de bruna bergen, med snöklädda bergstoppar, gör det lätt att förstå, varför många uppfattar området som Shangri-La, det försvunna paradiset.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Gilgit
• Karachi
• Lahore
• Peshawar

Hitta resan till Pakistan här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK