Sevärdheter Kaunas

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 767:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Kaunas Djävulmuseum (Kaunas)
Kaunas Djävulmuseum är en kuriös upplevelse utöver det vanliga. Museet innehåller en samling diverse djävulsfigurer från det mesta av världen, och det är speciellt roligt att se de två männen som symboliserar undertryckelsen av litauiska folket; Hitler och Stalin, avbildade med bockben och horn i pannan.
Kaunas fästning (Kaunas)
De restaurerade resterna av Kaunas gamla fästning är för den historieintresserade turisten ett måste. Fästningen, som var till för att försvara staden mot fiender, kan dateras tillbaka till 1200 talet och är Litauens första. Fästningen har förutom att vara försvarsverk också varit fängelse, men den har efter många år förfallit. I dag är ruinen delvis restaurerad och innehåller bland annat ett historiskt museum.
Kaunas katedral (Kaunas)
Kaunas katedral är den största gotiska byggnaden i Litauen, en mycket imponerande katedral. Man har daterat de äldsta delarna till början av 1400 talet, men kyrkan har genom tiderna byggts ut och om flera gånger. Katedralen har ett 42 meter högt torn, som ses från större delen av staden.

Område och stadsguider

Område: 
• Neringa
Ort: 
• Kaunas
• Klaipeda
• Vilnius
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.