Sevärdheter Kenya

- Välj ort -

Sevärdheter Kenya

Karen Blixens farm (Kenya)
Det var på denna farm nära Nairobi, som Karen Blixen inspirerades till boken Mitt Afrika, som senare filmatiserades med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. I dag är farmen ett museum som rymmer klenoder från baronessans tid i Afrika.
Lake Victoria (Kenya)
I västra Kenya ligger Lake Victoria. Den 70.000km2 stora sjön, som inte är mer än 100 meter djup, är ett imponerande naturfenomen. Den enda möjligheten att segla på sjön är avgångarna från Kisumu till sydligare belägna städer i Kenya. Även om Victoria-sjöns bredder är i både Uganda, Tanzania och Kenya, är det inte möjligt att segla mellan länderna.
Mount Kenya. (Kenya)
Det finns många vilda djur som leoparder, bufflar och elefanter i området. Vidare finns det 13 olika växter som man bara finner på Mount Kenya.
Samburu (Kenya)
Karaktäristiskt för Samburu är de vackra Oryx-antiloperna. Oryx-antiloperna är de med den karaktäristiska svart / vita teckningen.
Stränder på Östkusten (Kenya)
Längs Kenyas östkust finner man fantastiska sandstränder, där skuggiga palmer vaggar i vinden. Längs kusten finns det ett korallrev, som inte bara är vackert, men som även håller bort hajarna, så det är säkert att bada.
Stränderna (Kenya)
Lamu Islands har fantastiska stränder. Vid Shela finner man en lång, läcker sandstrand med stora vågor. Man kan även åka med på en Dhow-tur och kombinera strandturen med en god barbecue.
Den stora vandringen (Masai Mara Naturreservat)
I juli och augusti kommer upp till 2.000.000 zebror, antiloper och gaseller till Masai Maras östra del. De kommer från Serengeti slätten i Tanzania och har drivits av de fuktigare slätterna i Kenya. Omkring oktober samlas djuren igen för att påbörja vandringen tillbaka västerut.
Masai-folket (Masai Mara Naturreservat)
Det vackra Masai-folket lever på Kenyas slätter. Det stolta folkets kultur hotas av västlig inverkan, men trots detta har masaierna lyckats ta med sig sina urgamla traditioner in i det 21:a århundradet. Det är viktigt att folket behandlas med respekt. Till exempel skall man alltid fråga innan man fotograferar.
Fort Jesus (Mombasa)
Fort Jesus var platsen för det grymma slaget mellan portugisiska och arabiska kolonisatörer. I dag finns det ett museum i fortet, och här kan man bland annat se en utställning om kustens kulturhistoria. Man kan bland annat se vrakdelar från skeppet Santo Antonio de Tanna, som förliste i 1697.
Reservatet Bamburi Nature Trail (Mombasa)
Bamburi Nature Trail är ett miniaturreservat en bit utan för staden. Reservatet bjuder inte på den stora safarin, men flodhästar, pelikaner och antiloper efterlämnar sina spår på jorden. Reservatet har även en fiskodling och en krokodilfarm. En mysig liten zoologisk trädgård, efter en stor safari.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Mombasa
• Nairobi
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK