Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Kosice

- Välj område -

Sevärdheter

Det Östslovakiska Museet (Kosice)
Nära huvudtorget ligger Det östslovakiska musset, som innehåller en del intressanta samlingar. Mest spännande är dock Guldskatten från Kosice, som upptäcktes vid ett tillfälle 1935 och består av knappt 3000 gulddukater. Guldskatten härstammar från 15-1700-talet och omfattar mynt från åtskilliga länder
Nationalteatern (Kosice)
Den nuvarande teatern i Kosice, som är ritad av Adolf Lang, byggdes på rekordtid mellan 1897 och 1899. Teaterns ornamentering utfördes av Ede Mayer från Budapest, och taket blev målat av den österrikiske dekoratören Peregrin Gasgeb. Mellan 1987 och 1994 genomgick byggnaden en omfattande restaurering till bakgrund av ritningar, gjorda av de två arkitekterna Ratislav Janak och Miroslav Mudrovcik.
Tornet Miklusova Väznica (Kosice)
Från 1550 och 250 år framåt fungerade Niklas-tornet som fängelse. I källaren kan man se de gamla tortyrkammaren samt bödelns gemak, som verkligen ger en kalla kårar. Ovanpå kan man besöka stadsmuseet, som innehåller en mängd historiska utställningar om Kosice.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Bratislava
• Kosice
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.