Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Kuala Lumpur

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 7 398:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Masjid Jamek Moskeèn (Kuala Lumpur)
Masjid Jamek är ett storslaget muslimskt byggnadsverk. Moskeèn som blev uppförd 1909, ligger där de två floderna Klang och Gombak flyter ihop. Det var precis här, Kuala Lumpur blev grundlagt. Moskèn som ligger i en fridful palmträdgård, har förgyllda lökkupoler, välvda pelargångar och vackra marmorgolv.
Nationalmuseum (Kuala Lumpur)
Malaysias nationalmuseum ligger i huvudstaden Kuala Lumpur. Här kan man se skallarna av några av forntidens huvudjägares offer. Museet har en fin historisk samling om landets kultur och traditioner.
Petronas tvillingtorn (Kuala Lumpur)
Petronas tvillingtorn är världens högsta byggnadsverk. De är byggda av oljebolaget Petrona och de är 452 meter höga. Arkitekten heter Cesa Pelli och han byggde tornen, baserade på principer i den islamska byggnadskonsten. Byggets facader är i glas och byggnaden har 88 våningar.
Sultan Abdul Samas byggnaden (Kuala Lumpur)
Byggnaden uppfördes av den brittiska arkitekten A.C. Norman mellan 1894 och 1897, och betraktas som en av huvudstadens kännetecken. Byggnaden är en vacker blandning av viktoriansk och maurisk arkitektur. Högsta domstolen och Justitsministeriet håller till här i dag.

Område och stadsguider

Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.