Kuala Lumper, Petronas Towers, höghus, skyskrapor och klarblå himmel.

Sevärdheter Malaysia

Cameron Highlands

Robertson rose Garden

Äkta paret Robertson anlade trädgården 1934. I rosträdgården finns det nu över hundra olika sorter och det säljs torkade blommor och honung.

Teplantager

Det finns många teplantager i området. Här finns det möjlighet att se teproduktionen, helt från de färska bladen till packningen. Teproduktionen har ändrats väldigt lite de senaste hundra åren., och man ser fortfarande teplockarna på åkern, bära sina flätade korgar på ryggen.

Den Malaysiska Östkusten

Havssköldpaddor

På östkusten kan man speciellt i juni, juli och augusti se de mäktiga djuren krypa i land om natten, för att gräva ner sina ägg i sanden. De är lika klumpiga när de rör sig på land, som de är graciösa och fascinerande i sina rörelser i deras rätta element, havet.

Tropön Pulau Tioman

Tioman är en härlig tropisk ö som ännu inte har blivit förstörd av turister. Det mesta av ön är täckt av regnskog och ön är välldigt populär bland hikare. Ön har en mängd av fridfyllda palmstränder, där man ofta får vara ifred.

Vattenfallen vid Kota Tinggi

Ungefär 15 kilometer norr om den lilla byn Kota Tinggi, finns Kota Tinggi vattenfallen. Vattnet faller ungefär 34 meter ner på skinande klippor, som har blivit polerade av vattnet genom åren. Vattnet rinner vidare ner i små bassänger, som är härliga att svalka av sig i.

Georgetown

Staden Georgetown

Den största staden på ön är Georgetown, som är en av de mest stämningsfulla i hela Asien. Här finns ett myller utav små krokiga gator, där det vimlar med gatuförsäljare och trishaws. Många olika folkslag präglar stadens gatubild och moskeèr och tempel står sida vid sida. Det finns många storslagna byggnader i Georgetown, bland annat Town Hall som är byggd i gammal brittisk kolonialstil och det imponerande Khoo Kongsi, som är ett gammalt kinesiskt klanhus.

Kuala Lumpur

Masjid Jamek Moskeèn

Masjid Jamek är ett storslaget muslimskt byggnadsverk. Moskeèn som blev uppförd 1909, ligger där de två floderna Klang och Gombak flyter ihop. Det var precis här, Kuala Lumpur blev grundlagt. Moskèn som ligger i en fridful palmträdgård, har förgyllda lökkupoler, välvda pelargångar och vackra marmorgolv.

Nationalmuseum

Malaysias nationalmuseum ligger i huvudstaden Kuala Lumpur. Här kan man se skallarna av några av forntidens huvudjägares offer. Museet har en fin historisk samling om landets kultur och traditioner.

Petronas tvillingtorn

Petronas tvillingtorn är världens högsta byggnadsverk. De är byggda av oljebolaget Petrona och de är 452 meter höga. Arkitekten heter Cesa Pelli och han byggde tornen, baserade på principer i den islamska byggnadskonsten. Byggets facader är i glas och byggnaden har 88 våningar.

Sultan Abdul Samas byggnaden

Byggnaden uppfördes av den brittiska arkitekten A.C. Norman mellan 1894 och 1897, och betraktas som en av huvudstadens kännetecken. Byggnaden är en vacker blandning av viktoriansk och maurisk arkitektur. Högsta domstolen och Justitsministeriet håller till här i dag.

Malaysia

Batu grottorna

Batu caves är några gigantiska grottor, som ligger lite norr om Kuala Lumpur. För att komma upp till grottornas ingång, måste man först forcera 272 trappsteg som leder upp till grottorna. Den största delen av grottorna är 400m lång och 120m hög. Batu Caves är en hinduistisk helgedom och varje år bildar grottorna ramen för den hinduistiska Thaipusam-festivalen

Kek Lok Si Templet

Templet är ett av de finaste buddhistiska templen i sydöstra Asien. Kek Lok Si står majestätiskt på en baktop vid byn Ayer Itam. Templet är jättestort och i mitten finns de tiotusen Buddhas Pagode.Pagoden består utav många våningar och längst däruppe kröner en gyllen spiralformad topp byggnaden.

Nia grottorna

I delstaten Sarawak finner man Nia grottorna. Här fann man det äldsta spåret efter människor i sydöstra Asien: ett kranium, som tillhörde en av grottmänniskorna och som kunde dateras 35.000-40.000 år tillbaka. I grottorna finns flera välbevarade grottmålningar och man har hittat kanotliknande båtar.

Taman Negara National Park

Parken ligger i regnskogen. Det mesta av livet i parken försiggår i trädkronorna och här vimlar det av fåglar i alla färger och skrikande apor. Det finns tigrar och elefanter i parken, men de blir sällan sedda av människor. För att komma till parkens huvudkvarter, seglar man på grumliga floder och all transport i parken är antingen till fots eller i båt.

Ögruppen Langkawi

På öarna finner man vita, palmkransade sandstränder. Även om ön är ett tax-free område, vimlar det inte av turister. Därför är ön perfekt för badsemester eller som utflyktsmål för dykare och snorklare.

Penang

Berget Penang Hill

Malaysias första bergsstation, Penang Hill, ligger 830 meter över havets yta. Man kan antingen vandra till toppen eller åka turen i en av de specialbyggda tågvagnarna. Utöver det kyliga och uppfriskande klimatet får man även en fantastisk utsikt över Penang och fastlandet från bergets topp.

Kek Lok Si Templet

Templet är ett av de finaste buddhistiska templen i sydöstra Asien. Kek Lok Si står majestätiskt på en baktop vid byn Ayer Itam. Templet är jättestort och i mitten finns de tiotusen Buddhas Pagode.Pagoden består utav många våningar och längst däruppe kröner en gyllen spiralformad topp byggnaden.

Sabah och Sarawak

Kinabalu berget

Det 4101 meter höga berget dominerar landskapet i Kinabalu Park. Det reser sig över den tropiska regnskogen, som rymmer ett fantastiskt växtliv och som är känt för sina många olika sorters orkideèr. I förhållande till sin storlek, är Mount Kinabalu relativt enkelt att bestiga, och man kan nå toppen på två dagar, även om man inte är i sitt livs bästa form.

Långhus i byn Segu Bunuk

I byn Segu Bunuk finner man invånarna i Sarawaks traditionella bostäder, långhus. Långhusen kan vara upp till 180 meter långa och 20 meter breda. Ett långhus kan rymma upp till 300 människor. Varje familj har sin egen lilla sektion, men det är på husets terrass som den största aktiviteten råder. Här lagar man mat och kläder och här äter man.

Orang Utan Rehabilitation Centre

I detta center tränas de orangutanger, som har varit i fångenskap, för att kunna klara sig i naturen. I träningen ingår att de lär sig att hitta mat och överleva i regnskogen. Det finns många möjligheter att vandra i nationalparken omkring centret.

Turtle Island National Park

De tre sköldpaddsöarna ligger 40 kilometer norr om Sandakan. På dessa öar går havssköldpaddorna i land för att gräva ner sina ägg i sanden. På öarna kan man även se de små sköldpaddorna gräva upp sig ur sanden för att ge sig ner mot havet. Den enda av dessa öar, som är tillgänglig för turister är Pulau Seligan.

Flyg+hotell
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här