Sevärdheter Malaysia

» Malaysia

Sevärdheter Malaysia

Robertson rose Garden (Cameron Highlands)
Äkta paret Robertson anlade trädgården 1934. I rosträdgården finns det nu över hundra olika sorter och det säljs torkade blommor och honung.
Teplantager (Cameron Highlands)
Det finns många teplantager i området. Här finns det möjlighet att se teproduktionen, helt från de färska bladen till packningen. Teproduktionen har ändrats väldigt lite de senaste hundra åren., och man ser fortfarande teplockarna på åkern, bära sina flätade korgar på ryggen.
Havssköldpaddor (Den Malaysiska Östkusten)
På östkusten kan man speciellt i juni, juli och augusti se de mäktiga djuren krypa i land om natten, för att gräva ner sina ägg i sanden. De är lika klumpiga när de rör sig på land, som de är graciösa och fascinerande i sina rörelser i deras rätta element, havet.
Tropön Pulau Tioman (Den Malaysiska Östkusten)
Tioman är en härlig tropisk ö som ännu inte har blivit förstörd av turister. Det mesta av ön är täckt av regnskog och ön är välldigt populär bland hikare. Ön har en mängd av fridfyllda palmstränder, där man ofta får vara ifred.
Vattenfallen vid Kota Tinggi (Den Malaysiska Östkusten)
Ungefär 15 kilometer norr om den lilla byn Kota Tinggi, finns Kota Tinggi vattenfallen. Vattnet faller ungefär 34 meter ner på skinande klippor, som har blivit polerade av vattnet genom åren. Vattnet rinner vidare ner i små bassänger, som är härliga att svalka av sig i.
Staden Georgetown (Georgetown)
Den största staden på ön är Georgetown, som är en av de mest stämningsfulla i hela Asien. Här finns ett myller utav små krokiga gator, där det vimlar med gatuförsäljare och trishaws. Många olika folkslag präglar stadens gatubild och moskeèr och tempel står sida vid sida. Det finns många storslagna byggnader i Georgetown, bland annat Town Hall som är byggd i gammal brittisk kolonialstil och det imponerande Khoo Kongsi, som är ett gammalt kinesiskt klanhus.
Masjid Jamek Moskeèn (Kuala Lumpur)
Masjid Jamek är ett storslaget muslimskt byggnadsverk. Moskeèn som blev uppförd 1909, ligger där de två floderna Klang och Gombak flyter ihop. Det var precis här, Kuala Lumpur blev grundlagt. Moskèn som ligger i en fridful palmträdgård, har förgyllda lökkupoler, välvda pelargångar och vackra marmorgolv.
Nationalmuseum (Kuala Lumpur)
Malaysias nationalmuseum ligger i huvudstaden Kuala Lumpur. Här kan man se skallarna av några av forntidens huvudjägares offer. Museet har en fin historisk samling om landets kultur och traditioner.
Petronas tvillingtorn (Kuala Lumpur)
Petronas tvillingtorn är världens högsta byggnadsverk. De är byggda av oljebolaget Petrona och de är 452 meter höga. Arkitekten heter Cesa Pelli och han byggde tornen, baserade på principer i den islamska byggnadskonsten. Byggets facader är i glas och byggnaden har 88 våningar.
Sultan Abdul Samas byggnaden (Kuala Lumpur)
Byggnaden uppfördes av den brittiska arkitekten A.C. Norman mellan 1894 och 1897, och betraktas som en av huvudstadens kännetecken. Byggnaden är en vacker blandning av viktoriansk och maurisk arkitektur. Högsta domstolen och Justitsministeriet håller till här i dag.

Område och stadsguider

Hitta resan till Malaysia här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK