En levande gata med färgglada hus och en gammaldags bil parkerad. Människor promenerar och pratar på trottoarerna.

Sevärdheter Kuba

Baracoa

Asuncíon kyrkan

Försvarsanläggningar

Mellan 1639 och 1742 blev tre fort uppförda för att skydda byn. El Castillo, som är det äldsta va de tre blev allvarligt träffat av fransmännen1562. Nu er det ombyggt till hotell. Fuerte la Punta fungerar numera som restaurang och det sista, Fuerte Matachín, är omgjort till museum över stadens historia.

Indianutgrävningar

För de arkeologiskt intresserade finns det möjlighet att utforska de tidiga cubanska indianernas liv vid en av de 56 arkeologiska utgrävningar, som ligger i området kring Baracoa.

Havanna

Cathedral de San Cristóbal

Domkyrkan i Havanna ligger i den gamla statsdelen. De jordiska resterna av Christoffer Columbus sägs ligga begravda här. Kyrkan er uppförd i kalksten omkring 1704 och innehåller en rad vackra skulpturer, altartavlor och målerier.

Museet Castillo el Morro

Vid hamninseglingen till det gamla Havanna ligger det gamla fortet, numera museet Castillo el Morro, som är upplyst om natten. Härifrån är utsikten över Havanna helt fantastisk. Varje kväll klockan 9 avfyrar män klädda i engelska militäruniformer kanoner vid fortet, vars fyr kan ses lysa 30 meter bort.

Plaza de la Revolución

Från denna plats för Fidel Castro ut sitt budskap till sina compañeros vid de gigantiska förstamajparader. På platsen ligger också ett monument till José Martís ära, varifrån det finns tillträde till ett bra utsiktstorn.

Kuba

Cigarrfabriken Partagas

För alle dem som har åkt till Havanna for tobakens skull finns här en mycket intressant fabrik. Partagas är belägen i den gamla delen av Havanna. I fabriken produceras 4 olika cigarettmärken. Det går guidade turer ett par gånger om dagen dit och där finns en butik som kan få även den bäste cigarettkännarens cigarrask att se ynklig ut.

Grottsystemet Cuevas de Bellamar

Detta tre kilometer långa grottsystem öster om Havanna bjuder på underjordiska källor i sällsamma omgivningar, där stalagmiter och stalaktiter arbetar på att mötas.

Havannas historiska museum

Den nuvarande presidentens residens ligger i La Habana Vieja på den vänstra sidan av Plaza de Armas, där Christoffer Columbus förmodade kvarlevor låg innan de blev förflyttade till katedralen. Här finns nu det historiska museet om Havanna, Museo de la Ciudad, som ger en bra inblick i stadens utveckling.

Indianbyn Guama

I Matanzas-provinsen ligger denna rekonstruerade indianby, som är byggd på en mängd öar vilka är kedjade samman av en mängd träbroar. I byn finns en mängd skulpturer som hedrar den ursprungliga kubanska befolkningen. Skulpturerna föreställer befolkningen i färd med att utföra dådidens vardagliga sysslor.

Sjörövarön Isla de la Juventud

Den berömda piraten Henry Morgan gömde sig för sina förföljare tillsammans med andra sjörövarpack på denna ö, som förr kallades för Papegojön. Det er den största av 350 småöar som tillsammans bildar skärgården Archipiélago de los Canarreos. Ön fungerade som inspiration for Robert Louis Stevenson, när han skrev boken om skattkammarön. På korallöarna lite längre bort bor havssköldpaddor, pelikaner och leguaner, och det finns utmärkta möjligheter för dykning där.

Staden Las Terazas

Detta är huvudstaden i det biosfär-reservat som täcker 260 km2 av det östliga Sierra del Rosario. I staden ligger bland annat en ekologisk forskningsstation och ett museum. Det finns trevliga turer att gå i reservatet och i de omgivande kaffeplantagen.

Teatern i Matanzas

I byn Mantanzas ligger en teater i neo-klassicistisk stil. Där kan 775 åskådare se skådespel, balett eller opera från höga balkonger. Om det behövs kan Teatro Sautos golv lyftas så att rummet förvandlas till en balsal.

Pinar del Río

San Diego de los Baños

De livgivande källor i los Baños Romanos har med deras höga innehåll av mineraler och salter har ryckte om sig att vara välgörande för hälsan.

Tobaksplantagen

För de tobaksinteresserade blomstrar här tobaken till några av de 160 millioner cigarrer som exporteras till omvärlden varje år. De stora plantagen är en vacker del av landskapet i denna region.

Santiago de Cuba

Museo de Ambiente Histórico

I conquistadoren Diego Velásquez hus från starten av 1500-talet ligger ett museum som genom sin inredning visar olika perioder av Cubansk historia. De enkla rummen har en enkel stil så att besökaren kan få ett helhetsintryck av perioden utifrån möblerna, porslinet, konstverken eller något annat som härstammar från just denna tid.

Museo Histórico

Fidel Castro angrep denne tidigare militärinstallation under revolutionen och gjorde den senare till skola. På 10-års jubileet för angreppet blev en del av byggnaden omgjord till museum över revolutionens gång i staden.

Santa Ifigenia kyrkogården

Utöver Bacardi-bröderna har en del hjältar från revolutionen sin vila här. Den stora patrioten, diktaren och martyren José Marti, som kämpade för ett Cuba fritt från det spanska kolonialherrarna, har fått ett jättestort mausoleum uppfört till sin ära på denna kyrkogård.

Trinidad

Kyrkan Parroquial de Santísima Trinidad

Den största kyrkan på Cuba finns placerad här i Trinidad. Byggd på nittonhundratalet och känd för sin goda akustik, ligger kyrkan på Plaza Mayor, som är den centrala platsen i stan.

Museo Histórico Municipal

Museet har löpande utställningar om historia, vetenskap och kultur i en vacker byggnad utsmyckad med ett torn som folk står i kö till för att få komma upp och se utsikten över Trinidad.

Turiststaden Playa Ancón

Några kilometer utanför Trinidad ligger denna lilla turistort, där det finns rena turkosa vattnet och vita sandstränderna, där det finns goda möjligheter att dyka bara 300 meter från vattenbrynet.

Flyg+hotell
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här