Sevärdheter Kuba

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 9 539:- Från 9 106:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Kuba

Asuncíon kyrkan (Baracoa)
Försvarsanläggningar (Baracoa)
Mellan 1639 och 1742 blev tre fort uppförda för att skydda byn. El Castillo, som är det äldsta va de tre blev allvarligt träffat av fransmännen1562. Nu er det ombyggt till hotell. Fuerte la Punta fungerar numera som restaurang och det sista, Fuerte Matachín, är omgjort till museum över stadens historia.
Indianutgrävningar (Baracoa)
För de arkeologiskt intresserade finns det möjlighet att utforska de tidiga cubanska indianernas liv vid en av de 56 arkeologiska utgrävningar, som ligger i området kring Baracoa.
Cathedral de San Cristóbal (Havanna)
Domkyrkan i Havanna ligger i den gamla statsdelen. De jordiska resterna av Christoffer Columbus sägs ligga begravda här. Kyrkan er uppförd i kalksten omkring 1704 och innehåller en rad vackra skulpturer, altartavlor och målerier.
Museet Castillo el Morro (Havanna)
Vid hamninseglingen till det gamla Havanna ligger det gamla fortet, numera museet Castillo el Morro, som är upplyst om natten. Härifrån är utsikten över Havanna helt fantastisk. Varje kväll klockan 9 avfyrar män klädda i engelska militäruniformer kanoner vid fortet, vars fyr kan ses lysa 30 meter bort.
Plaza de la Revolución (Havanna)
Från denna plats för Fidel Castro ut sitt budskap till sina compañeros vid de gigantiska förstamajparader. På platsen ligger också ett monument till José Martís ära, varifrån det finns tillträde till ett bra utsiktstorn.
Cigarrfabriken Partagas (Kuba)
För alle dem som har åkt till Havanna for tobakens skull finns här en mycket intressant fabrik. Partagas är belägen i den gamla delen av Havanna. I fabriken produceras 4 olika cigarettmärken. Det går guidade turer ett par gånger om dagen dit och där finns en butik som kan få även den bäste cigarettkännarens cigarrask att se ynklig ut.
Grottsystemet Cuevas de Bellamar (Kuba)
Detta tre kilometer långa grottsystem öster om Havanna bjuder på underjordiska källor i sällsamma omgivningar, där stalagmiter och stalaktiter arbetar på att mötas.
Havannas historiska museum (Kuba)
Den nuvarande presidentens residens ligger i La Habana Vieja på den vänstra sidan av Plaza de Armas, där Christoffer Columbus förmodade kvarlevor låg innan de blev förflyttade till katedralen. Här finns nu det historiska museet om Havanna, Museo de la Ciudad, som ger en bra inblick i stadens utveckling.
Indianbyn Guama (Kuba)
I Matanzas-provinsen ligger denna rekonstruerade indianby, som är byggd på en mängd öar vilka är kedjade samman av en mängd träbroar. I byn finns en mängd skulpturer som hedrar den ursprungliga kubanska befolkningen. Skulpturerna föreställer befolkningen i färd med att utföra dådidens vardagliga sysslor.

Område och stadsguider

Ort: 

Hitta resan till Kuba här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK